Vidövägen 77

Vidövägen 77

Slutpris

1 400 000 kr


Skebobruk— Hallstavik— Norrtälje

Vidövägen 77


Slutpris
1 400 000 kr

Skebobruk— Hallstavik— Norrtälje

Totalrenoverat fritidshus i avskilt och privat läge!

Längtar ni efter ett mysigt fritidsboende beläget lite mer avskilt och med fri underbar utsikt? Nu saluförs denna dröm i Skebobruk, på Vidövägen 77, en fastighet i privat läge och endast fåtalet grannar i området - endast ett hus precis intill. Här bor ni med närhet till naturen, på en lummig och grönskande tomt med en rofylld tillvaro.

Husets interiör är nyligen totalrenoverad med nya ytskikt, ett helt nytt kök samt med ett helkaklat badrum med elburen golvvärme. Genomgående är det vilsamma kulörer som känns moderna men samtidigt ombonande. Köket är fullt utrustat och här får man fin kontakt med vardagsrummet genom halvön i rummet. I vardagsrummet finns det sedan gott om plats för både soffa och matgrupp framför den värmande eldstaden. På den anslutande altanen, med gemensam murstock, finns sedan ytterligare en eldstad, perfekt en solig vinterdag att kunna grilla korv eller varför inte sitta framför brasan en sommarkväll med en bra bok? Tack vare den mysiga gäststugan om ca 12 m² (ej uppvärmd idag) finns även goda möjligheter att bjuda in vänner att stanna över natten.

Skebobruk är Upplands äldsta kända järnbruk, en hytta om talas här redan i mitten av 1400-talet. Järntillverkningen bedrevs här sannolikt redan då. År 1622 anlade Heinrich Lemmens Skebo bruk, som ägdes av familjen Tott under större delen av seklet fram till 1733. Skebo intog en särställning bland Vallonbruken genom sina speciella råvarutillgångar och tillverkningsmetoder. Masugnsprivilegiet flyttades till Edsbro bruk år 1686, men ägdes av Skebo och här anlades ståltrådsdrageri år 1765 och ett valverk. Därefter kom det i flera stora handelshus ägo. Under lågkonjunkturen 1920-talet, då för övrigt många järnbruk lades ner i Sverige, upphörde också Skebobruk, närmare bestämt år 1924. Brukssamhället vita murhus, smedja, kvarn, orangeri, magasin och alléer finns fortfarande kvar. Skebo skola med förskola och årskurserna 1-6. Skolan byggdes 1920 och är centralt belägen i Skebobruk.

Varmt välkomna på visning!


Boarea
50 kvm
Driftkostnad
12 750 kr/år
Tomtarea
1 894 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2024-02-10

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna fritidshus på Vidövägen såldes av oss 2024-02-10. Se alla våra försäljningar i Hallstavik samt även på Vidövägen.

Boka värdering

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.