Sundholmen 60

Sundholmen 60

Slutpris

3 250 000 kr


Sundholmen— Norrtälje

Sundholmen 60


Slutpris
3 250 000 kr

Sundholmen— Norrtälje

Fint vinterbonat fritidshus med hög komfort och vacker havsutsikt. Gästhus, vedeldad bastu!

Fint moderniserat vinterbonat fritidshus att nyttja året om på vackra ön Sundholmen som ligger i norra skärgården, Roslagen. Högt belägen och insynsskyddad fastighet om 2449 kvm som fint ramas in av ek, hassel och björk. Fastigheten ligger bara 15 minuter från Norrtälje och 1 timme från centrala Stockholm. Båtfärden till ön tar endast 5 minuter och här färdas du tryggt över i den lugna innerskärgården. Bil och båtplats vid Håtö på fastlandet. Här har du nära till närmsta dopp med flertalet bryggor på ön att bada ifrån, Ekudden med sin flytbrygga är en favorit med ljuvlig utsikt över Furusundsleden.

Huset på 85 kvm fördelas på ett modernt och ljust kök med diskmaskin, matplats intill stort fönsterparti för sex personer och utgång till träddäck med sjöglimt. Mysigt vardagsrum med vacker braskamin i täljsten och fint trägolv, två-tre sovrum med 6 sängplatser, kaklat duschrum med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme och vedeldad bastu. Vidare på tomten finns även ett fint gästhus om ca 20 kvm med 2-4 bäddar. På baksidan njuter du av morgonsolens strålar till frukosten med fin sjöglimt i tre väderstreck. Till kvällen samlas familjen i kvällssolen på den stora altanen som ligger högt och fritt med fin utsikt över den tillgängliga gräsytan om ca 800 kvm.

På ön finns flera trevliga promenadstråk och en stig på 2,3 km som lämpar sig väl för en joggingrunda. Dessutom finns en fotbollsplan och ett litet utegym. Ön är en perfekt utgångspunkt för havskajak. Man kan hålla sig i de lugnare vattnen i infjärdarna eller paddla ut emot ytterskärgården. Att paddla runt ön en tidig morgon i juli när solen skiner är helt magiskt!

Här finns många små trevliga, obebodda och badvänliga öar att upptäcka nära Sundholmen, perfekt för båtutflykten! Besök Norröra och se Astrid Lindgrens Saltkråkan, Furusunds Värdshus för god mat eller ta båten till Södersvik (Rådmansö bageri) där de har helt otroligt goda kanel och kardemummabullar. Efter några minuters båtfärd når man Spillersboda eller Furusund där man kan fylla både båttank och kyl. I närheten finns det flera krogar som b.la. Fejan, Blidö, Lidö och Högmarsö.

Ön är belägen i Stockholms norra skärgård med närhet till ytterskärgården. Naturen består av både skogs- och ängsmark med en hel del trevliga skogsstigar. En mycket frodig ö som har ett varierande landskap, en frodig insida och en lite kargare sida emot skärgårdshavet. På våren blommar blåsippor, vitsippor, gullvivor och orkidéer i backarna, bara ett urval av öns rika flora. Sundholmen är också ett fågelparadis och i omgivningarna finns fiskemöjligheter. Ett av Sundholmens mest uppskattade arrangemang är det gemensamma midsommarfirandet. Ön har ca 70 fastigheter där i stort sett alla är fritidsboende.


Boarea/biarea
85/15 kvm
Driftkostnad
16 500 kr/år
Tomtarea
2 449 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2022-05-06

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Sundholmen såldes av oss 2022-05-06. Se alla våra försäljningar i Norrtälje samt även på Sundholmen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.