Norra Vilan 101 / Rosersberg / Sigtuna

Villa i fritt läge med stall!

Slutpris
4 500 000 kr
Boarea
151 kvm
Driftkostnad
29 533 kr/år
Tomtarea
5 051 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Såld
2020-03-30
Bostaden är såld!

Denna villa på norra vilan såldes av oss 2020-03-30. Se alla våra försäljningar i Rosersberg samt även på norra vilan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Rosersberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Vad tycks om en charmig tidsenlig 1920-talsvilla med fritt läge utan nära grannar, stor tomt på över 5 000 kvm, ett stall med två boxar och möjlighet att ta över arrendetomt på cirka 3 hektar? Välkommen hem!

Huset, ursprungligen byggt 1927, är falurött med vita knutar och har tidsenligt mansardtak och lunettfönster. Villan var tidigare uppdelad på tre lägenheter men är idag ett enfamiljshus och består av ett fint lantligt kök, 3 sovrum, 2 duschrum/badrum (bägge med renoveringsbehov), matrum och vardagsrum. Villan har två kakelugnar som är i fungerande skick samt en vedspis i köket som passar fint med de lantliga luckorna.

Under senare år har huset delvis fått nya fönster, yttertaket är från 2009-2010 och nuvarande ägare har dragit nya vatten- och avloppsledningar 2016 från huvudvägen.
Via servitut ansvarar fastighetsägaren för avlopp- och vattenrör ut till huvudvägen.

Här finns också ett stall med förråd-/garagedel. Byggnaden fick nytt plåttak i samband med att huvudhuset fick nytt tak. Stallet är cirka 48 kvm stort, har en takhöjd på cirka 2,35 cm till bjälkar och 2 boxar som är ungefär 8,7 kvm stora (3 m*2,9 m). Garaget mäter ungefär 40 kvm.

Säljaren har tidigare haft både får och häst. Idag finns höns. Det finns ett arrendeavtal som kan överlåtas på ny ägare om intresse finns. Kostnad cirka 3 400 kr/år för drygt 3 hektar i direkt anslutning till fastigheten.

Så lantligt men ändå nära! Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och har Rosersbergs pendeltågstation 2,5 km bort. Därifrån går tåg som tar dig in till Stockholm på 30 minuter, alternativt byte i Upplands Väsby eller Märsta för att ta dig till Uppsala på samma tid. Om du väljer bilen är det motorvägspåfart från Rosersberg och inte ens 4 mil in till Centrala Stockholm.

Gällande Coronaviruset: Vi värnar om alla visningsdeltagare. Anmäl dig till visningen för att minimera stora grupper eller hör av dig om du har önskemål om alternativa visningsmöjligheter.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Rosersberg

Villastaden med lugn och ro!

Området

Rosersberg är en idyllisk villastad belägen mellan Märsta och Upplands Väsby. I Rosersberg finns blandat bebyggelse av mestadels äldre villor, radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Här bor man nära naturen. Strax utanför tätorten finns Rosersbergs slott, Räddningsskolan i Rosersberg och ett stort industriområde med bland annat logistikcenter, kombiterminal, postterminal och ett flertal trevliga matställen.

Fritid och närservice

Cykelavstånd till badplatsen vid Fysingen, Rosersbergsbadet vid Mälaren och Rosersberg slott. Fin idrottsanläggning med sporthall och utomhusplan. Intill villastaden finns ett trevligt elljusspår och för golfintresserade ligger Arlandastads Golfklubb mycket nära. På Golfklubben finns även en mycket populär franskinspirerad restaurang. Mitt i Rosersberg ligger ett litet centrum med livsmedelsbutik, kiosk, café och pizzeria. För mer information om kommunen vänligen besök www.sigtuna.se eller www.destinationsigtuna.se

Kommunikationer

Från Rosersberg går det pendeltåg till Stockholm och Märsta. Och från Märsta går det SJ tåg till Uppsala. Intill Rosersbergs station finns busshållsplats där det går bussar till Arlanda och Märsta industriområde samt Rosersbergs industriområde.

Förskolor och skolor

I Rosersberg finns skola (årskurs F-6) och ett flertal förskolor att välja mellan. Besök kommunens hemsida för mer information www.sigtuna.se

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.