Katsen 27 / Sigtuna - Björkbacka / Sigtuna

Unik arkitektritad enplansvilla!

Boarea/biarea
185/35 kvm
Driftkostnad
65 229 kr/år
Tomtarea
740 kvm
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2019-09-15
Bostaden är såld!

Denna villa på Katsen såldes av oss 2019-09-15. Se alla våra försäljningar i Sigtuna samt även på Katsen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sigtuna - Björkbacka är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till Katsen 27, en fantastisk och unik arkitektritad enplansvilla uppförd år 2010 i barnvänliga Björkbacka!

Huset, som är ritat av arkitekt Hans Suominen, välkomnar en med en vacker handgjord ytterdörr och hela huset andas harmoni med sina vitbetsade ekgolv och exklusiva färglada och varma tapeter av formgivaren William Morris.
Planlösningen är spännande och väl genomtänkt och i husets mitt finns köket och vardagsrummet som utgör hjärtat i huset. Vardagsrummet är utformat i en cirkel och de höga glaspartierna ut mot pooldäcket släpper in ett härligt ljus. Mot köket är det en öppen planlösning som avgränsas med en köksö med bardisk och arbetsyta. Både i vardagsrum och i kök finns stora sällskapsytor för social samvaro. Takhöjden i huset är 2,70 vilket ger en extra rymd.

De sociala ytorna fortsätter utanför huset på det stora trädäcket vid poolen. Här finns plats för flera loungegrupper och matbord. Baksidan vetter mot söder och väster vilket ger ett perfekt solläge. Här kan man även skymta Mälaren.

I den ena delen av huset finns master bedroom med två klädkammare och ett stort badrum samt ett mindre sovrum. I den andra delen av huset har man en ungdomsdel två sovrum med duschrum samt ett extra allrum.

Båda badrummen är helkaklade i behagligt ljusa färger med ett golv som har ljus klinker.
Tvättstugan har även den en handgjord dörr som groventré.

Inifrån huset nås garaget som är på 35 kvm. Här finns hyllplan för förvaring samt en extra frysbox.

Björkbacka Strand är ett fantastiskt ställe att bo på! Här vid Garnsviken vid Mälaren har de senaste 10 åren ett helt nytt område byggts upp. Men redan under Vikingatiden var här en boplats. En överfart över Garnsviken till Pilsbo fanns och vid infarten till Björkbacka finns en runsten som vikingen Styrbjörn lät resa efter sin far Sigsten.

I området finns förskola, skola (F-6), busshållsplatser, pizzeria samt den härliga badbryggan. Till Sigtunas mysiga stadskärna är det ca 2 km och det finns en belyst gång- och cykelväg som går vackert längs vattnet. Bussen som stannar i området går till både stadskärnan i Sigtuna, Märsta station och till Arlanda.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Björkbacka Strand

Nyare villaområde invid Garnsviken av Mälaren.

Området

Björkbacka Strand är ett fantastiskt ställe att bo på! Här vid Garnsviken vid Mälaren har de senaste 10 åren ett helt nytt område byggts upp. Men redan under Vikingatiden var här en boplats. En överfart över Garnsviken till Pilsbo fanns och vid infarten till Björkbacka finns en runsten som vikingen Styrbjörn lät resa efter sin far Sigsten. Björkbacka Strand är ett mycket trevligt villaområde med mycket barnfamiljer. I området startar Strandpromenaden till Sigtuna Stad som sedan går vidare till Sjudargårdsbadet.

Fritid och närservice

Gemensam badbrygga finnes. Här är ett kvällsdopp ett måste eller bara gå ner och slänga i fiskespöet för att se om det nappar! På vintern fryser Garnsviken tidigt och då drar man på sig skridskorna och går ned och åker! I Sigtuna Stad, finns Stora Gatan som är en idyll i sig själv, med ett gott utbud av butiker, caféer, restauranger och all annan service.

Kommunikationer

Nära till busshållsplats mot Sigtuna stad och med direktanslutning tilI Märsta går det SL-tåg mot Stockholm samt SJ-tåg mot Stockholm och Uppsala.

Förskolor och skolor

Promenadavstånd för barn till Sankta Gertruds skola år F - 6 (förskola, låg-mellanstadie) och med fritidshem, se www.sigtuna.se/stagertrudsskola samt Munkens förskola.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.