Kruthornsvägen 44B, 1 tr
Kruthornsvägen 44B, 1 tr
Elisabet Stuxberg, ansvarig mäklare i Sollentuna & Kista
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Elisabet Stuxberg

Ansvarig mäklare

Till salu

Kruthornsvägen 44B, 1 tr

Utgångspris

2 150 000 kr


Utgångspris

2 150 000 kr



Edsberg— Sollentuna

Kruthornsvägen 44B, 1 tr


Till salu
Utgångspris
2 150 000 kr

Edsberg— Sollentuna

Fin 3:a med inglasad balkong i söderläge

Välkommen till denna smakfullt inredda 3:a som erbjuder det bästa av både komfort och stil. När du kliver in genom den rymliga hallen möts du av en omedelbar känsla av hemtrevnad. Garderober längs väggarna ger gott om förvaringsutrymme, vilket är perfekt för att hålla ordning och reda. Köket är stilrent och modernt inrett med ljusgråa luckor och vita bänkskivor. Den separata matplatsen intill det stora fönstret gör varje måltid till en njutning med det naturliga ljuset som strömmar in. Master bedroom och det mindre sovrummet är båda utrustade med inbyggda garderober, vilket gör att du kan organisera ditt liv utan att kompromissa med utrymmet. Vardagsrummet är ljust och trevligt med utgång till den inglasade balkongen, perfekt för avkoppling och sociala stunder. Badrummet är inrett med tvättmaskin men det finns även gemensamma tvättstugor i föreningen som du kan nyttja.

Balkongen blir ditt eget privata paradis där du kan njuta av varma soliga dagar och avkopplande kvällar. Den inglasade designen gör den perfekt för användning året runt, vilket ger dig möjlighet att förlänga sommarnöjet och skapa en fantastisk plats för avkoppling och sociala stunder.

Till lägenheten hör två källarförråd, så det finns gott om utrymme för förvaring. Föreningen erbjuder en imponerande gymanläggning med toppmodern utrustning, tillgänglig för endast 100 kr/månad. Här kan du hålla dig i form och koppla av i bastun efteråt.

Läget är optimalt med närhet till mataffärer och utmärkta bussförbindelser till både pendeltåg och T-bana. Sollentuna Centrum, med sitt breda utbud av butiker och restauranger, är bara en kort resa bort.

Varmt välkommen på visning!


Utgångspris
2 150 000 kr
Boarea
70 kvm
Avgift
4 823 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)

Mäklarhuset Sollentuna & Kista

Kontakta Elisabet för mer information kring Kruthornsvägen 44B, 1 tr Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Hallen är möblerbar och har ljust klinkergolv och ljusgråa målade väggar. Här finns flera inbygga garderober för förvaring.


02
Kök

Köket är smakfullt renoverat med ljusgråa luckor, vita bänkskivor och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Det finns bra arbetsyta och är gott om utrymme för förvaring. På golvet ligger ljus klinker och väggarna är vitmålade. Köket är utrustat med kyl/frys (Siemens, 2020), inbyggnadsugn (Ikea, 2020), spishäll med induktion (Siemens, 2020), fläkt (äldre) och diskmaskin (Bosch, 2022).


03
Matplats

Separat matplats med fint ljusinsläpp via det stora fönstret. Ljust klinkergolv och tapetserade väggar.


04
Badrum

Badrummet har ljusgrått klinkergolv och vita kaklade/målade väggar. Här finns duschkabin, toalett, handfat och tvättmaskin ( Siemens).


05
Sovrum 1

Master bedroom med inbygga garderober och plats för dubbelsäng. Vitlaserat parkettgolv och ljusgråa målade väggar.


06
Sovrum 2

Det mindre sovrummet används idag som arbetsrum och även här finns inbyggda garderober. På golvet ligger en heltäckningsmatta (ovanpå laminatgolv) och väggarna är målade i ljusgrått.


07
Vardagsrum

Ljust och trevligt vardagsrum med vitlaserat parkettgolv och väggar målade i ljusbeige. Utgång till den inglasade balkongen.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

70 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1962


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV via ComHem/Tele2, vilka distribuerar basutbudet av kanaler i föreningens TV-nät. Ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem/Tele2, eller via föreningens öppna stadsnät där SEOM är kommunikationsoperatör. Ingår inte i månadsavgiften.


04
Balkong

Inglasad balkong i söderläge.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Vanlig parkeringsplats utomhus (utan motorvärmaruttag), aktuell månadshyra är 304 kr.
Vanlig parkeringsplats utomhus (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra är 404 kr.
Husvagnsplats innanför grindarna på övre parkeringsdäck på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra är 594 kr.
Parkeringsplats i det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra är 553 kr.
Parkeringsplats i radgarage med egen fjärrstyrd port längs Kruthornsvägen 21-43 (med motorvärmaruttag), aktuell månadshyra är 721 kr.
MC-plats i separat bur inuti det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19, aktuell månadshyra är 370 kr.
Till samtliga platser är det separat kö.


Ekonomi

01
Avgift

4 823 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Inre reparationsfond

3 072 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-19)

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,13673%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-19.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Solhjulet. I föreningen finns 701 lägenheter.

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Solhjulet är en mycket välskött och stabil förening som består av närmare 700 bostadsrätter samt ett fåtal hyresrätter och kommersiella lokaler (däribland en välbesökt restaurang).
Föreningen är den största privata fastighetsägaren i kommunen och har av branschorganisationen Fastighetsägarna tilldelats utmärkelsen Årets bostadsrättsförening 2008.
Husen är byggda i början på 60-talet efter ritningar av den kända arkitekten Ernst Grönwall (biografen Draken). Trädgårdsanläggningen omkring husen utformades samtidigt av trädgårdsarkitekten Eric Anjou. Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns byggnadsvårdsdiplom för föredömlig förvaltning.
Föreningen bedriver ett aktivt arbete för att minska sin negativa miljöpåverkan. Det sker bland annat genom effektiv hushållning av fjärrvärme och elektricitet något som minskar utsläppen av växthusgaser. Detta arbete bidrar också till de mycket låga månadsavgifterna. Källsortering finns - men med tillgång till fortsatt öppna sopnedkast.

Kommande renoveringar

Bostadsrättsföreningen Solhjulet, som nu är över 60 år gammal och omfattar 701 lägenheter och omkring 50 000 kvadratmeter bostadsyta, fortsätter med kontinuerligt underhåll och mindre reparationer trots att stora underhållsprojekt nyligen avslutats.

Ett planerat projekt är Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK) som kommer att genomföras i alla lägenheter under februari till mars. Ventilationsentreprenören SVG kommer att utföra arbetet, och båda faserna, för naturlig ventilation och mekanisk frånluft, kommer att påbörjas i tur och ordning.

Avgiftsförändringar

Senaste höjningen skedde i 2024-01-01 då avgifterna höjdes med 10%.
Några ytterligare höjningar finns det inte beslut om i dagsläget. (enligt Brf Solhjulet, 2024-01-17)

Gjorda renoveringar

Senaste renoveringen i föreningen är en mycket stor renovering av fasader, balkonger och tak. Tidigare har föreningen renoverat värmesystemet, bytt ut alla kulvertar, relinat avloppsrören (insidan har förstärkts med ett lager plast), dränerat om källarväggar, renoverat alla tvättstugor, byggt om alla lekplatser och installerat bredband.

Övriga utrymmen i föreningen

Till lägenheten hör två källarförråd, ett större och ett mindre. Båda finns i samma trappuppgång.

I föreningen finns flera övernattningslägenheter för gäster, föreningslokal, hobbyrum med snickeriutrustning, atelje, systuga samt en stortvättstuga som är öppen dygnet runt. Utöver stortvättstugan finns sex stycken "vanliga" tvättstugor med hög standard på maskiner och utrustning.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

351 541 kr


Området

01
Kommunikationer

Bussar går dygnet runt (även nattbuss) både till Mörby/Danderyd och till Sollentuna Centrum/Karolinska. Dessutom finns en direktbuss med slutstation Sergels torg i rusningstrafik.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 823 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Inre reparationsfond
3 072 kr (Senast kontrollerad: 2024-01-19)
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,13673%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-01-19.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Edsberg  i sollentuna

Edsberg

Det här är ett perfekt område för dig som gillar natur och friluftsliv men samtidigt vill ha nära till smidiga kommunikationer.


01
Fördelar med området
Gym Bussar Orientering Utegym Motionsspår Sport och friluftsliv Parker/Grönområden Tennis

02
Kommunikationer

Genom Edsberg går buss 607 mellan Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset med mindre än 15 minuter till Sollentuna station. Därifrån går det sedan bussar mot bland annat Kisa och Häggvik samt pendeltåg mellan Nynäshamn och Arlanda/Uppsala. Från Edsberg går det även direkt buss till och från Sergels Torg i rusningstider.


03
Natur och fritid

I Edsberg finner du Edsbergs sportfält med sex olika fotbollsplaner i naturgräs, konstgräs och grus. Här ligger även en tennishall och trevliga motionsspår genom skogen med utegym längs vägen. I grannområdet finner du även Väsjöbacken med fyra nedfarter och sex liftar. Ca fem minuters bilväg bort ligger Rösjöns camping och bad och knapp 15 minuters promenad bort ligger Sollentuna Sim- och Sporthall samt bowling. Det finns med andra ord ett brett utbud av aktiviteter och intressen att välja bland i Edsberg och dess grannområden.


04
Barnomsorg och skolor

Intill Edsbergs centrum finner du Edsbergsskolan (år 7-9) med flertalet olika klasser och inriktningar som särklasser, förberedelseklasser, spetsutbildning inom matematik, engelskainriktning, musikinriktining samt inriktning inom idrott och hälsa. Bara upp för backen ligger Rösjöskolan granne med skogen och har årskurserna F-6, särklasser och förberedelseklass. I Edsberg finner du även flertalet förskolor som bland annat Inspira Snäckbacken, LyckeLiten och Bikupan. Självfallet finns det många fler förskolor och skolor inom Sollentuna kommun och för mer information om dessa kan du besöka https://www.sollentuna.se/sv/forskola--skola/.


05
Affärer och restauranger

I Edsbergs centrum finner du allt du kan tänkas behöva för att möta de vardagliga behoven så som Ica, Apotek, Interflora, bageri, frisör, Spel & Tobak och flera restauranger. Här finner du även vårdcentral samt gymmet Puls & Träning. I Edsberg finner du även Restaurang Kruthornet.

Använd kartan
X

Platser

Restaurang Kruthornet

190 m


Sape Restaurang Ab

504 m


Lo Méro Kök & Bar

566 m


Hörnet Restaurang & Bar

567 m


Soja Soja Dumpling & Restaurang

568 m


Sago mini scool

276 m


Sollentuna kulturskola

302 m


SWEFIST

318 m


Futuraskolan International Pre-School Kvarnskogen

348 m


Rösjö förskola

368 m


Lidl

1,12 km


Hemköp Sjöbergshallen

1,99 km


Postombud på ICA Kvantum Sollentuna C

2,13 km


Pauls kiosk Sollentuna

2,29 km


Stora Coop

2,3 km


Sollentuna

2,2 km


Häggvik station

2,35 km


Häggvik

2,35 km


Norrviken

3,29 km


Helenelund

3,86 km


Kvarnskogen

191 m


Kruthornsvägen

254 m


Edsbergs centrum

365 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Lokalt centrum
    444 m
    2 min
    2 min
    8 min
  • Tågstation
    Sollentuna
    2,2 km
    11 min
    13 min
    44 min
  • Hållplats
    Kvarnskogen
    191 m
    3 min
    1 min
    4 min
  • Hav
    809 m
    8 min
    4 min
    14 min
  • Sjö
    792 m
    8 min
    4 min
    15 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Elisabet!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.