Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Stockholm / Östermalm
Engelbrektsgatan 12, 4 tr
Utgångspris: Kalkyl 4 575 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 35 kvm
Avgift: 1 365 kr/mån
Rum: 2 rum
Våning: 4 av 4 (Hiss finns ej)

Stockholm - Östermalm / Engelbrektsgatan 12, 4 tr

Nyproducerad vindslägenhet om 35 kvm!

Högst upp i fastighetens gårdshus finns chans att förvärva denna nybyggda vindslägenhet om 35 kvm. En 2:a utöver det vanliga med noga utvalda moderna materialval och interiörer och snedtak gör detta till en lägenhet med rätt vindskaraktär. Kök med hög maskinell och materiell standard och med socialt främjande öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Helkaklat duschrum med luxuösa interiörer. Utanför porten finner du det allt som Östermalm har att erbjuda som caféer, restauranger, shopping och nöjen. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans röda linje med station Tekniska Högskolan och flertalet bussar ett par minuter bort. Lägenheten beräknas färdigställas i början av 2017. Hör av er till ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  35 kvm (Boareauppgifter enligt ritning(ar))
 • Rum
  2 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1929
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmningen sker via fjärrvärme. Självdragsventilation.
 • Beskrivning
  Gårdshus byggt 1929 Föreningens fastighet Tallen 10 består av 1899 kvm bostadsyta samt 88 kvm lokalyta fördelat på 24 lägenheter, två lägenheter skall upplåtas med bostadsrätt då föreningen inreder sin vind. Vinden i gårdshuset är fortfarande "rå" och diskussioner pågår om att avyttra och exploatera även den.
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration ej utförd
 • Beskrivning
  Föreningen har ej utförd någon energideklaration och den planeras att utföras när ombyggnaden av vindarna är klara.
TV- och Internetanslutning
 • Lägenheterna är också anslutna till fiberkabel och för bredband debiteras f.n. 363 kr/kvartal i samband med kvartalsavgiften (treårs avtal med Stockholms Stadsnät fr.o.m. 1 juli 2015). Basutbudet av kabel-tv levereras av ComHem.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Inga parkeringsplatser/garageplatser tillhör fastigheten. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.
Ekonomi
 • Avgift
  1 365 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 000 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  400 kr
Föreningen
 • Benämning
  Brf Tallgården. I föreningen finns 26 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Tallgården är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1921 och förvärvade marken samma år. Fastigheten byggdes 1898 och gårdshuset 1906. Fastigheten består av 26 bostadsrättslägenheter och en uthyrd lokal. Föreningen kommer ha 29 bostadsrätter när dessa vindar är klara. Till varje bostadsrätt hör ett förråd i källaren. Det finns ytterligare en lokal där förråd ska ha monterats till de boende i gårdshuset under 2016. Föreningen godkänner inte juridisk person. Ägaren skall vara bosatt i sin BR-lägenhet. Till varje bostadsrätt hör ett förråd i källaren (gathuset) eller på vinden (gårdshuset). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revac Redovisningsbyrå AB. Föreningens ekonomi bedöms idag som god med bra förvaltning och noggrann skötsel. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för eldstäder och rökgångar enligt stadgarna. Enligt ett avtal mellan bostadsrättsinnehavaren och föreningen betalar bostadsrättshavaren lägenhetens andel av sotningen. Gårdshusvinden uppläts till en vindsbyggare 2016-03-14. Föreningen kommer att få ett tillskott på ca fyra miljoner efter att kostnaderna för förråden i källaren har dragits av. En del av köpeskillingen skall användas för att minska föreningens lån och resten skall användas för önskvärda fastighetsförbättringar.
 • Kommande renoveringar
  Målning/byte av porten mot gatan och målning av passagen på nedre botten i gathuset Reparationer av beläggningen mm på innergården Utvändig målning av fönster i trappuppgången i gathuset Översyn av resten av stigare, elcentralerna i källaren och vid hissen
 • Gjorda renoveringar
  Stigare (trefas) gårdshuset 1974 Balkongskärmar mot innergården 1977 Stigare femmor i gathuset 1982 Omläggning av gårdarna 1984 Byte av köksstam i femmorna 1984 Byte av portar och dörrar i båda trapphus 1988 Inredning källarlokalen till en samlingslokal (Grottan) 1991 Byte av fönster i trapphuset (gårdshuset), extra glas (gathuset) 1993-1994 Koppartak, snöräcken, värme i stuprör 1995 (delvis ombyggt pga taklyft 2014) Renovering av balkonger mot Engelbrektsgatan 1996 Renovering tvättstuga 1997 Markarbete inklusive dränering gård 1999 Provtryckning av skorstenar 1999 Fasad gathus mot gården 2000 Fastighetens fjärrvärmecentral 2002 Målning av båda trapphusen 2003 Fasad hela gårdshuset och gathus mot gatan (inkl. tätning av fönster) 2004-2005 Mekanisk ventilation i den uthyrda lokalen 2009 Renovering av källarna inkl. nya förråd för de boende i gathuset 2011-2012 Stambyte 2011-2013 Bättringsmålning trapphus i gårdshuset 2013 Arbetsplattformar runt skorstenarna 2013-2015 Ytterligare stigare (trefas) gårdshuset och nedre botten gathuset 2013 Justering av värmesystem (inkl. byte av ventiler och asbestsanering) 2013 Sotning 2013 Brandskyddskontroll 2013 Ny utrustning och delvis renovering tvättstuga 2014 Tryckstegringspump 2014 OVK 2014 Portautomatik gathuset 2014 Målning räcke bakgården 2014 Insättning fönster cykelstall, målning träbyggnationer och portar innergården 2014 Förlängning och renovering inkl. maskinbyte hiss 2014 Lagning av sprickor i gårdshusfasad och murar på båda gårdarna, ommålning murar 2014 Två vindsvåningar gathuset 2014-2015 Återställning golv efter vattenskada f.d. pentry och främre rum i gårdshuskällaren 2015 Fiberkabel 2015 Byte motor ventilationsanläggning tvättstuga 2015 Renovering/uppgradering ventilationsanläggning uthyrd lokal 2015 Reparation av livsfarlig elinstallation gjord av tidigare hyresgäst uthyrd lokal 2015 Byte av cylindrar i låsen till samtliga portar och dörrar till de allmänna utrymmena 2016 Portautomatik gårdshuset 2016 Byte av expansionskärl 2016 Ombyggnad av gårdshuskällaren till förråd 2016
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I fastigheten finns cykelförråd och tvättstuga (två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel) Föreningen hyr ut en av föreningens två lokaler. Den andra lokalen "Grottan" disponeras av föreningens medlemmar.
Området
 • Bostaden har ett mycket bra läge mitt på attraktiva och exklusiva Östermalm, precis intill Lill-Jans plan och Villastaden. Det är en alldeles säregen känsla att bara flanera omkring bland de pampiga ambassaderna i vackra Villastaden, runt Karlaplan, Stureplan eller Östermalmstorg. Till grönskande Humlegården är det bara en kortare promenad och vill ni ha längre promenadsträckor ligger både Lill-Janskogen och Djurgården nära. Här har du allt du behöver runt hörnet med flertalet butiker, caféer och restauranger och två pärlor som bör testas är Beirut café och Un Poco. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans röda linje med station Tekniska Högskolan ett par minuter bort. På Valhallavägen stannar även bl.a. buss 4.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.