Ingenjörsvägen 40 / Liljeholmskajen - Liljeholmen / Stockholm

Utgångspris
3 975 000 kr
Boarea
58 kvm
Avgift
3 348 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
4 av 7 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 27 sep 12:00-12:45

  Öppen visning

 • Tis 29 sep 17:30-18:00

  Öppen visning

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Bo vid vattnet, med balkong med sjöglimt. På våning 4 ligger denna moderna och smakfulla 2:a om 58 kvm. Kök och vardagsrum i delvis öppen planlösning ger en generös social yta som gjort för umgänge och gemenskap. Utgång till inglasad balkong med sol på eftermiddag/kväll på sommaren. Stilrent badrum med tvättavdelning. Härlig citykänsla får man av de kringliggande restauranger och butiker som finns i området. Utanför dörren finns bussar och tvärbana. På gångavstånd finns pendeltåg och Liljeholmen med tunnelbana och en av huvudstadens största shoppinggallerior. Kort promenad till Södermalm och Hornstulls mysiga restauranger. 15 minuters cykelväg till centrala Stockholm. Njut av livet i stan, med bekvämt badrocksavstånd för morgondoppet!

Bilder
Sponsrade länkar
Utgång till balkong från vardagsrummet
Matplats intill de stora fönstren i köket
De stora fönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp
Sjöglimt från den inglasade balkongen
Modernt badrum med bra belysning
Välkommen in!
Från hallen kommer man direkt in i vardagsrummet, badrum till höger och klädkammare till vänster
Vardagsrum med plats för stor soffa och skrivbord
Delvis öppen planlösning mellan hall, vardagsrum, matplats och kök
Marbodalkök med snygg bänkskiva i valnötslaminat
Detaljbild från det stilrena köket
Mysig inglasad balkong om 4,5 kvm
Mysigt sovrum med bra förvaring i stor garderob med skjutdörrar
Tvättavdelning i det rymliga badrummet
Grön innergård med sittplatser och grill
Ingenjörsvägen 40
Ingenjörsvägen 40 sommar
Liljeholmskajen dagtid
Liljeholmskajen kvällstid
Sjövikstorget
Restaurang BankoMat
Fina promenadstråk
Sjövikstorget
Restaurang Underbar
Restaurang Underbar
Restaurang Underbar
Restaurang Primo Ciao Ciao
Restaurang India Garden
Badbryggan
Äventyrslekplats vid Sturehillsvägen
Äventyrslekplats vid Sturehillsvägen
Liljeholmens galleria
Visa alla 32 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
2-d ritning
3-d ritning
Fakta
Rumsbeskrivning

 • Entré/Hall
  Ljus hall med avhängning på hatthylla samt ingång till klädkammare. På golvet vid ytterdörr ligger grå klinker och i den bortre delen ligger ekparkett. Ljus tapet på väggarna.
 • Kök
  Ljust och modernt Marbodalkök med separat matplats invid fönstret. Vita köksluckor med vita kakelplattor ovan arbetsbänk i valnötslaminat. Ekparkett på golv och ljust tapetserade väggar. Utrustning: spishäll (Siemens, 2009), inbyggnadsugn (Siemens, 2009), inbyggnadsmicro (Siemens, 2009), fläkt (2009), kyl-frys fullhöjd (Siemens, 2009) och integrerad diskmaskin (2017).
 • Vardagsrum
  Bra planerat vardagsrum med delvis öppen yta mot kök. Här får det plats soffa, mediabänk och även en liten arbetshörna om så önskas. Stort fönsterparti med glasad balkongdörr släpper in mycket ljus och ger en härlig rymd. På golvet ligger ekparkett och väggarna är ljust tapetserade. Från vardagsrummet är det utgång till den stora, inglasade balkongen som under större delen av året blir ett extra rum. Plats för loungegrupp. Viss utsikt mot vattnet.
 • Sovrum
  Sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Bra förvaring i inbyggd garderob med skjutdörrar i vitt. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade med en snyggt mönstrad fondtapet i ljusa toner.
 • Badrum
  Smakfullt helkaklat badrum med infällda spotlights i tak och separat tvättavdelning. På golvet ligger grafitgrå klinker med komfortvärme (el) och väggarna är klädda med vita stora kakelplattor med små grafitgrå kakelplattor i duschhörnan. Utrustning: toalett, duschplats med duschvägg, handdukstork och tvättställ. Tvättmaskin (Electrolux, 2019) och torktumlare (Siemens, 2009) är placerad under grå arbetsbänk i laminat. Vita överskåp.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  58 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  4 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2009
 • Kommentar, byggnad:
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme, vattenburna radiatorer med termostatventiler. Radiatorer med tilluftsdon. Badrum/toalett har golvvärme genom individuell elslinga.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Specifik energianvändning:
  88 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2013-07-02
 • Besiktningsman:
  Kjell-Åke Henriksson
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Bostadsrättsföreningen har avtal med Telia för bredband, TV och IP-telefoni. Följande ingår i månadsavgiften:
  Bredband, hastighet 250/100
  Digital-TV, basutbud
  Anslutningsavgift för IP-telefoni
  En WiFi Router Sagemcom 5370e (tillhör lägenheten)
  Två digitalboxar (Dessa tillhör lägenheten och ska lämnas vid flytt)

  Bredband- Fastighetens nätverk är uppdaterat för Gigabit-prestanda. Man kan höja hastigheten från nuvarande 250 Mbit/s till 1 Gbit/s. Lägenhetsinnehavaren måste själv beställa den utökade hastigheten och får själv stå för de kostnader detta medför.
  TV- Man kan få fler kanaler genom att göra en beställning direkt hos Telia. Extrakostnaden faktureras direkt till beställaren. En inspelningsbar digitalbox kan köpas direkt från Telia, men kom ihåg att två standardboxarna måste lämnas kvar i lägenheten vid försäljning.

  (Samtliga uppgifter kontrollerade 2020-09-11)
Balkong
 • Inglasad balkong om ca 4,5 kvm i väster med eftermiddags/kvällssol. Viss utsikt mot vattnet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 121 parkeringsplatser för bil och ett antal MC platser i garaget med ingång från Fredsborgsgatan. Det går bra att hyra en plats även om man inte är medlem i föreningen. Kostnaden är 1200 kronor i månaden för bilparkering och 520 kronor för MC-plats och är momsfri för de som är medlemmar i föreningen samt folkbokförda på adressen. För externa boende och företag tillkommer moms. Boende i föreningen prioriteras plats före externa hyresgäster.

  Kontakta Apcoa för platser eller för frågor om garaget.

  ELBIL
  Bostadsrättsföreningen har låtit installera ett system med standardiserade, styrbara laddboxar (typ 2-uttag) uppkopplade till en mjukvara som bland annat sköter lastbalansering. Till en början finns 12 platser för laddning (118-129) och för hyresgäster som vill nyttja en elplats tillkommer en avgift på 300 kr/mån (exkl. moms) för installationen samt en schablonkostnad för elförbrukningen på antingen 200 kr/mån eller 500 kr/mån (exkl. moms) beroende på biltyp, om kostnaden för verklig förbrukning överstiger schablonen med mer än 100 kr över ett kvartal kommer det att extradebiteras via Fastum. Styrelsen fortsätter att leta efter lösningar för att gå över till individuell förbrukningsstyrd debitering utan att den administrativa kostnaden blir alltför hög. I nuläget finns ev. 1 av 12 elbilsplatser lediga (kontroll 2020-09-15).

  Föreningen informerar den 2020-09-15 att det i dagsläget är kö till bilplatserna, med en kötid på några månader. Det finns ev. 2 MC-platser lediga.
Ekonomi

 • Avgift:
  3 348 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme och vatten, Telia Triple Play (bredband, basutbud för tv), källarförråd.
 • Kommentar, månadsavgift
  I månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband, TV, och IP-telefoni (fasta abonnemangsavgiften)
 • Försäkring:
  134 kr/mån
 • Hushållsström:
  242 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  376 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  2
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 183 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  473 kr
 • Andel i förening:
  0,499600
 • Andel av årsavg.
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Andelstal insats
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-09-14.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Senaste förändringen var en avgiftssänkning med 10% som trädde i kraft 2020-01-01, för närvarande finns ingen ytterligare ändring planerad (enl. föreningens hemsida, kontrollerat 2020-09-18).
Föreningen

 • Benämning
  Brf Vinlunden. I föreningen finns 143 lägenheter.
 • Markägare
  Marken upplåtes med äganderätt
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Vinlunden bildades 2008 med inflyttning under 2009. Läget ett av de bästa i området, med utsikt mot Årstaviken och Södermalm, och närhet till både city och natur.
  På gångavstånd finns Liljeholmstorget med stort affärscentrum och Liljeholmens t-banestation. Vill man åka buss till Liljeholmen tar det bara någon minut. Tvärbanans station Årstadal ligger två kvarter bort, och man reser till Årstaberg och pendeltågsstationen på ett par minuter.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har inför utgången av JMs 10-åriga byggaranti gjort en fuktmätning i fasaden under hösten 2018. Detta genomfördes i och med att andra fastigheter som byggts under samma tidsperiod och med samma teknik har haft vissa problem med fukt och mögel.
  Mätningen genomfördes av en expert inom området och resultatet från de stickprov som gjordes visade på vissa brister i fasaden, vilket har lett till att föreningen lämnat in en reklamation till JM ( information från föreningen 2019-05-13). Ytterligare en mätning gjordes under hösten 2019. Den mätningen gav inget tydligt resultat, utan dialogen pågår fortfarande med JM. Det finns dock ingen indikation på att fasaden är allvarligt fuktskadad, då detta borde ha framkommit vid de mätningar som gjorts (information från föreningen 2020-09-11)

  Föreningen genomför kontinuerligt underhåll och renoveringar i enlighet med underhållsplanen, men det finns inga större kostnader eller planer värda att lyfta fram. När elbilsplatser är fullbokade (just nu är ca. 2 av 12 lediga) så kommer föreningen att utöka med fler (2020-09-11).
 • Avgiftsförändringar
  Senaste förändringen var en avgiftssänkning med 10% som trädde i kraft 2020-01-01, för närvarande finns ingen ytterligare ändring planerad (enl. föreningens hemsida, kontrollerat 2020-09-18).
 • Gjorda renoveringar
  2019 - Installation av nytt system för elbilsladdning i garaget
  2019 - Stamspolning av samtliga lägenheter
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykel- och barnvagnsförråd finns på entréplan, tvättstuga finns på Grönbrinksgatan 6 och alla lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har ett tillhörande källarförråd där storleken är i relation till storleken på lägenheten. Utöver det finns det drygt 20 extraförråd för uthyrning i varierande storlek, och idag är ca. 3-4 av de lediga (2020-09-11). Fin och grönskande innergård med sittplatser och grillmöjligheter.
  Föreningslokal och övernattningslägenhet med 6 bäddar, kök, badrum och vardagsrum är i samma lokal. Går att hyra som övernattningslägenhet eller för tillställningar som födelsedagskalas. Övernattningslägenheten ligger i en egen ingång från gatan (Grönbrinksgatan 4), medan övernattningsrummet med 3 bäddar och enklare utrustning för uppvärmning av mat ligger inne i trapphuset (Grönbrinksgatan 8).
Området

 • Välkommen till Årstadal/Liljeholmskajen - innerstans förlängning - strax söder om Hornstull. Området har under de senaste åren genomgått en total förvandling från ett rent industriområde till en ny attraktiv stadsdel kallad Liljeholmskajen. Vid kajen finns uppskattade promenadvägar som fortsätter runt hela Årstaviken, restauranger med perfekt läge ut mot vattnet, bryggor, badplatser och söders puls med Hornstull på kort gångavstånd. Vid Sjövikstorget, områdets hjärta och mötesplats, finns fina sittplatser med utsikt mot vattnet och bort mot Tantolunden. Vid torget ligger även en boulebana, bryggor, restauranger så som Ciao Ciao, Indien Garden och Bankomat, uteserveringar, caféer, matbutik och andra serviceinrättningar. I närheten ligger Blomsterdalsparken med lekplats. Buss 160 går mellan Liljeholmen-Gullmarsplan. Buss 143 går mellan Liljeholmen-Högdalen. Tvärbanan har närmaste hållplats i Årstadal och går mellan Solna-Sickla Udde. Med tvärbanan är det endast en hållplats till både Liljeholmen och Årstaberg och dess anslutning till pendeltågen. Liljeholmen är knutpunkten för kollektivtrafiken i området och här passerar två tunnelbanelinjer, ett flertal bussar samt tvärbanan. Det går även en buss till Bromma och Arlanda flygplats från Liljeholmen. Föredrar du bil tar du dig enkelt ut på E4:an. Vid närbelägna Liljeholmen har det hänt mycket de senaste åren. Tunnelbanestationen har nu en överdäckad vänthall och en bussterminal har byggts intill. Ett nytt stadstorg med vackra stensättningar, träd och blommor. År 2009 öppnades en galleria i Liljeholmens centrum med ca 90 butiker.
Ekonomi
Avgift :
3 348 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Värme och vatten, Telia Triple Play (bredband, basutbud för tv), källarförråd.
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband, TV, och IP-telefoni (fasta abonnemangsavgiften)
Försäkring :
134 kr/mån
Hushållsström :
242 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
376 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 183 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
473 kr
Andel i förening :
0,499600
Andel av årsavg.
Uppgiften har ej gått att få fram
Andelstal insats
Uppgiften har ej gått att få fram
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2020-09-14.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Senaste förändringen var en avgiftssänkning med 10% som trädde i kraft 2020-01-01, för närvarande finns ingen ytterligare ändring planerad (enl. föreningens hemsida, kontrollerat 2020-09-18).

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  MGL Sushi
  45 m
  Wong Kee Restaurang
  74 m
  Sjöviks pizzeria
  85 m
  Indian Garden
  89 m
  Wang Asia AB
  116 m
 • Skolor
  Förskolan Torget
  9 m
  Parkens förskola
  95 m
  Förskolan Sjötorget
  111 m
  Förskolan Marievik
  132 m
  Sjöviks förskola
  138 m
 • Mataffärer
  Hemköp Sjövikshallen
  113 m
  Lidl
  396 m
  arken
  434 m
  Coop Liljeholmen
  443 m
  Coop Midsommarkransen
  1,05 km
 • Tågstationer
  Årstaberg
  882 m
  Stockholm Södra station
  2,21 km
  Stockholm City
  3,08 km
  Stockholms Centralstation
  3,12 km
  Cityterminalen
  3,19 km
 • Kommunikationer
  Sjövikstorget
  84 m
  Årstadal
  193 m
  Sjöviksvägen
  234 m
  Nybodahallen (på Södertäljevägen)
  355 m
  Marievik
  369 m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 160 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 2 min
 • Hav
 • 2,99 km
 • 11 min
 • 13 min
 • 44 min
 • Tågstation - Årstaberg
 • 882 m
 • 4 min
 • 7 min
 • 17 min
 • Hållplats - Sjövikstorget
 • 84 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn