Jämtlandsgatan 154, 5 tr / Vällingby Centrum / Vällingby / Stockholm

Fyra med separat uthyrningsdel och attraktivt läge invid Vällingby C!

Boarea
78 kvm
Avgift
4 247 kr/mån
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Våning
5 av 10 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Sponsrade länkar

Unik bostad med fönster i flera väderstreck och fritt läge. Bostaden kan disponeras antingen som en fyra eller som en trea med separat uthyrningsdel. Modernt kök, två väl tilltagna sovrum, generöst vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, stor balkong i söderläge samt helkaklat badrum med golvvärme och bekvämligheter som tvättpelare. Den separata uthyrningsdelen är ca 18 kvadratmeter och inrymmer allrum, trinettkök, wc/dusch och en trevlig balkong i västerläge. Attraktivt och centralt läge invid Vällingby Centrum, med utmärkta kommunikationer via T-bana och buss samt stort utbud av livsmedelsbutiker, restauranger och shopping.

Bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Välkommen till Jämtlandsgatan 154!

  Hall:
  Välkomna in till denna rymliga och väl tilltagna hall som sedan tar er vidare in till denna trevliga bostad. Här finns en hatthylla för klädavhängning samt plats för skoförvaring. Spotlights i tak.

  Vardagsrum:
  Väl tilltaget vardagsrum som skänker ett fint ljusinsläpp genom stort fönsterparti. Vardagsrummet inger plats för soffgrupp, fåtölj och mediamöbel samt andra trivselmöbler om så önskas. Direkt utgång till lägenhetens härliga balkong - i fantastiskt sydvästläge. Här finns plats för bord, stolar och växter om så önskas, för er med gröna fingrar.

  Kök:
  Ljust och modernt kök som bjuder på bra förvaringsmöjligheter i flertalet skåp och lådor bakom ljusa fronter. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, ugn, integrerad kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Spotlights i tak.

  Master bedroom:
  Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbyråer, spjälsäng och andra trivselmöbler om så önskas. Stort fönsterparti ut mot grönskan vilket ger ett skönt lugn att vakna till på morgonen.

  Sovrum:
  Ljust och trevligt sovrum, som med fördel kan utnyttjas som ett barnrum för dig som önskar eller gästrum/arbetsrum.

  Badrum:
  Helkaklat badrum med duschhörna samt tvättmaskin och torktumlare för er bekvämlighet. Övrig utrustning består av handfat med kommod, spegel, wc-stol samt spotlights i tak.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  78 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 rum (2-3 sovrum)
 • Våning
  5 av 10
 • Tillträde
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1953
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 3 st garageplatser. Fri parkering på gatan.
Ekonomi
 • Avgift
  4 247 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  400 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftkostnaderna är schablonberäknade.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  3,5 % av prisbasbeloppet kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  2 % på basbeloppet kr
 • Andel av årsavg.
  1,91846 %
 • Andelstal insats
  1,88836 %
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Vällingbypennan. I föreningen finns 73 lägenheter.
 • Allmänt
  Föreningen består av två hus på adresserna Jämtlandsgatan 154 och Vittangigatan 43-51. Husen ligger nära Vällingby Centrum med bara några 100 m till Tunnelbanan. En stor och grönskande innergård skapar trivsel och fin stämning i boendet. Fastigheten har en total yta på 4 896 kvm. I föreningen finns totalt 73 lägenheter, varav 63 st upplåtna med bostadsrätt och resterande 10 st lägenheter är hyresrätter. Föreningen har tre (3) garageplatser. Fastighetsbeteckningen är Fyrfärgspennan 2. Föreningen bildades 2007. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
 • Kommande renoveringar
  2018/2019 - Renovering av balkonger på Vittangigatan 43 - 51.
 • Gjorda renoveringar
  2001/2002 - Samtliga stammar och elstigar utbytta.
  Det senaste räkenskapsåret har föreningen bl a besiktat balkongerna, bytt el och belysning i portarna, byggt föreningslokal och upprustat gården.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Cykelrum, beläget både på Vittangigatan 43-51 och Jämtlandsgatan 154.
  - Barnvagnsrum, beläget både på Vittangigatan 43-51 och Jämtlandsgatan 154.
  - Grovsoprum, beläget på Jämtlandsgatan 154.
  - Tvättstuga, belägen på Vittangigatan 47. Där finns två tvättmaskiner för vanlig hushållstvätt och en grovtvättmaskin för mattor, filtar och grövre textilier. Förutom tvättmaskinerna finns en tumlare, ett torkskåp och en mangel. Bokning av tid sker utanför tvättstugan med aptusnyckel eller via internet.
Området
 • Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947 - 1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer.

  Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004–2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

  På platsen för Vällingby centrum låg tidigare byn Vällingby, som bestod av ett antal små gårdar med gamla anor. Idag finns mycket få byggnader från denna tid kvar.

  Det något märkliga namnet Vällingby betyder vallingarnas by. Vallingar eller vällingar betyder ungefär folket som bor på vallen.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier