Bergsvikssjövägen 39

Bergsvikssjövägen 39

Slutpris

7 300 000 kr


Vätö— Norrtälje

Bergsvikssjövägen 39


Slutpris
7 300 000 kr

Vätö— Norrtälje

Fantastiskt sjöställe med anor från 1865 med egen brygga

Unikt tillfälle att förvärva denna charmiga gård på Vätö i Roslagens skärgård. Det här sjöstället passar utmärkt för såväl året-runt-boende som fritidsboende eller egen verksamhet. Fastigheten består av ett trivsamt bostadshus och flera sidobyggnader. Allt omgivet av vackra skogspartier, ängar, öppna gräsytor och en blomstrande trädgård. Här blir du ägare till 26 300 kvm mark och 100 meter strandlinje! Läget är lugnt och insynsskyddat i en vik på öns södra del, ca 9 mil från Stockholms tullar.
Här finns alla möjligheter till att skapa en drömtillvaro. Kanske längtar du efter att bo i en lantlig miljö och att vara självförsörjande? Här finns gott om plats för både odlingar och växthus. Eller drömmer du om att driva en egen verksamhet, kanske ett B&B eller ett sommarkafé med ponnyridning och aktiviteter? Här finns alla förutsättningar, det är bara fantasin som sätter gränser. Ett som är säkert – det här är en plats för avkoppling, umgänge och kreativitet!

Bostadshuset flyttades till sin nuvarande plats 1865. Huset, på sina 110+50 kvm, är varsamt renoverat för att behålla sin ursprungliga charm. Här finns alla tänkbara bekvämligheter och gott om förvaringsutrymmen. Stort kök i lantlig stil, punchveranda, vardagsrum med kamin, två sovrum samt badrum med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare.
Huset har en härlig trädgård med blomsterrabatter, bärbuskar och små kafébord för en fika i skuggan. Runt huset sträcker sig en altan som bjuder på utsikt över ängarna ner mot vattnet. Gården är välskött och välbevarad, vilket ger möjlighet att flytta rakt in och börja leva. En perfekt bas för avkoppling med promenader, båtturer eller härliga skridskoturer vintertid! Utöver bostadshuset finns ett stort gästhus där gästerna eller barnen kan bo ostört. Vidare finns ett gammalt välbevarat båtbyggeri, vilket inbjuder till skapande och kreativitet. På tomten finns det även flera förrådsbyggnader.
För den båt intresserade bor ni mitt i en del av Roslagens vackra skärgård. Båten ligger skyddad i den fina viken och en båttur är aldrig långt borta. En kort båtfärd bort finns ett flertal fina sjökrogar att besöka eller varför inte ta en båttur till Norrtälje hamn och dess härliga puls.
För den som verkligen vill komma den fantastiska naturen nära och gillar att paddla passar sig dessa vatten perfekt. En kort cykeltur bort finns det kommunala badet i Håknäs. Med strand, bryggor och klätterställning är detta ett populärt tillhåll i området för de yngre under somrarna.

Fastigheten har ett mycket bra läge på populära Vätö. Här lever ni i en levande kultur- och jordbruksbygd i det vackra skärgårdslandskapet. Ni tar er enkelt hit via broförbindelse och kommunalt reser ni med buss som stannar ca 2 km bort. På er väg mot huset passerar ni samhället Harg, mitt på ön, med mataffär som är öppet året om. Dit cyklar ni också enkelt om något skulle vara glömt!

Varmt välkomna på visning till ett hus och en bygd som måste upplevas!


Boarea/biarea
110/50 kvm
Driftkostnad
31 016 kr/år
Tomtarea
26 300 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Såld
2023-05-04

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Bergsvikssjövägen såldes av oss 2023-05-04. Se alla våra försäljningar i Vätö samt även på Bergsvikssjövägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.