Vråkstigen 23

Vråkstigen 23

Slutpris

3 395 000 kr


Skogsö— Vaxholm

Vråkstigen 23


Slutpris
3 395 000 kr

Skogsö— Vaxholm

Klassisk skärgårdspärla med närhet till Stockholm!

Välkommen ut till Skogsö och Vråkstigen 23,

Här finner du denna skärgårdsdröm med havsutsikt mot Rindö och Värmdö, med närhet till båtplats, ångbåtsbrygga och strand gör detta till de perfekta semesterboendet.
I huset har du ett rymligt kök med matplats för 4-6 personer, utgång mot altan med härlig utsikt. Huset är byggt 1925 och är smakfullt uppdaterat genom åren men behållit klassiska detaljer som vedspis, spröjsade fönster mm. I vardagsrummet som har plats för 2 ordentliga soffor och tv-möbel, men man har också installerat braskamin som höjer mysfaktorn.
Ljust badrum med förbränningstoalett och dusch.

Här har man valt att använda boytan som sällskapsytor vilket gör att sovplatserna på ovanvåningen inte är sovrum enligt boverkets regler men nyttjas idag som det.

Utöver dom 2 sovplatserna på ovanvåningen så finns även ett gästhus om ca 30 kvm med 2 sovrum, samt förråd och toalett i form av separett, där finns även tvättmaskin för den som vill spendera längre tid på ön.
Vatten får man från den egna brunnen och nyligen installerats minireningsverk på fastigheten.
Önskas båtplats så finns det möjligheter att ta över befintliga ägarens som endast ligger 2 minuters promenad ifrån huset.

Överlåtelsebesiktning beställd och genomförs under kommande vecka, protokoll kommer upp under dokument och länkar.

Skogsö har varit bebott sedan förra sekelskiftet men har från mitten av förra seklet växt fram till en uppskattad fritidshusö
Med sitt nära läge till både Värmdö och Vaxholm uppskattas ön av sina fastighetsägare året runt. På ön finns sjötomter, strandtomter, fritidshus med sjöglimt eller fritidshus upp på ön helt skyddade från vind och hav.

Här kan du fiska, bada, segla, paddla eller bara njuta av lugnet. På ön finns stigar och grusvägar som används flitigt för promenader och en och annan löptur. Sammanhållningen är god och här firas midsommar i traditionens anda nere på ängen och den lilla dansbanan. Intill Skogsö Södra brygga finns en barnvänlig sandstrand och här kan barnen lära sig simma.

Skogsön har förbindelser från Vaxholm året runt med Waxholmbåt. Under vår-sommar och höst finns även flera turer från centrala Stockholm. Många av de boende tar bil till Norra Lagnö på Värmdö där det finns en pendlarparkering nära bryggan. Där lägger båten Silverö till för transport till Skogsö. Färden ta ca 5 minuter. Många tar även bilen över till Tynningö där de har båtplats på något av varven för vidare färd ut till Skogsö.
Vill du ha ett fritidshus på nära pendlaravstånd från Stockholm kan Skogsö vara ön för dig.


Boarea
50 kvm
Driftkostnad
17 289 kr/år
Tomtarea
2 460 kvm
Rum
3 rum (2-3 sovrum)
Såld
2021-07-04

Mäklarhuset Stockholms Skärgård

Denna fritidshus på Vråkstigen såldes av oss 2021-07-04. Se alla våra försäljningar i Vaxholm samt även på Vråkstigen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.