Sågargatan 15D
Sågargatan 15D
Dennis Sjöberg, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Dennis Sjöberg

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Sågargatan 15D


Kungsängen— Uppsala

Sågargatan 15D


Kommande försäljning

Kungsängen— Uppsala

Stor 5:a högst upp i huset!

Välkommen till denna storslagna takvåning i gavelläge allra högst upp i huset med tre balkonger i tre olika väderstreck. Denna bostad är mycket ljus tack vare sin placering högst upp i huset och med stora fönsterpartier i tre väderstreck. Med tanke på bostadens låga avgift om endast 5 367 kr/mån har ni här möjligheten att åtnjuta en mycket låg boendekostnad.

Bostaden erbjuder en social och öppen planlösning såväl inomhus som ute på någon av de stora inglasade balkongerna där ni kan fånga solens sken från morgon till kväll. Vidare har denna gavelvåning påkostade materialval såsom stilfulla helkaklade badrum med tillval så som spotlights i taket, påkostat kök, exklusivt parkettgolv och skjutdörrsgarderober för gott om förvaring. Köket ligger i en öppen planlösning mot vardagsrum och matplats och är utrustad med allt som kan behövas. I övrigt så erbjuder denna bostad totalt 4st sovrum i varierande storlekar, varav tre av rummen med direkt utgång till balkong. Tar ni hissen ned till källaren så finner ni ett praktiskt varmgarage och ett stort förråd.

Bostadsrättsföreningen Karl XI är en ytterst välskött förening med stadig ekonomi samtidigt som de har en modern bostadsbyggnad från 2015. I föreningen finns det en välplanerad och lummig innergård med samfällighet, där det finns ett växthus med tillhörande sittgrupper.

I det moderna stadsområdet Kungsängen har du nära till mataffär, flera förskolor, vårdcentral, stadsparken samt Akademiska sjukhuset. Det är ett mycket pendlarvänligt läge med tanke på närheten till tågstationen, som nås genom en kortare promenad eller cykeltur, eller bilpendla med närhet till E4:ans påfart. Med fördel kan du ta en lugn promenad längsmed Fyrisån för att njuta av Uppsalas charmiga stadskärna.


Boarea
121 kvm
Avgift
6 441 kr/mån
Rum
5 rum (4 sovrum)
Våning
7 av 7 (Hiss finns)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Dennis för mer information kring Sågargatan 15D Anmäl intresse.

Dennis Sjöberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


Bostadens stora och magiska inglasade balkong i direkt söderläge med milsvida vyer.
Balkong i söderläge

Bostadens stora och magiska inglasade balkong i direkt söderläge med milsvida vyer.

Bostadens master bedroom bjuder på plats för en stor dubbelsäng samt en väl tilltagen garderob med skjutdörrar för gott om förvaring. Härifrån når ni även en av bostadens inglasade balkonger som vetter mot nordväst.
Balkong i söderläge

Bostadens stora och magiska inglasade balkong i direkt söderläge med milsvida vyer.

Master bedroom

Bostadens master bedroom bjuder på plats för en stor dubbelsäng samt en väl tilltagen garderob med skjutdörrar för gott om förvaring. Härifrån når ni även en av bostadens inglasade balkonger som vetter mot nordväst.

Denna bostad bjuder på två stycken helkaklade badrum med tillval så som större kakelplattor och spotlights i taket. Här finns både dusch och tvättmöjligheter för att underlätta i vardagen.
Lyxiga badrum

Denna bostad bjuder på två stycken helkaklade badrum med tillval så som större kakelplattor och spotlights i taket. Här finns både dusch och tvättmöjligheter för att underlätta i vardagen.



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Generös hall med klinkergolv och trägolv samt ljusa väggar. I hallen finns det gott om förvaring med tillhörande skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.


02
Kök

Exklusivt kök med ljusa materialval, mycket god förvaring och en robust bänkskiva i kvartzkomposit. Köksutrustningen består av fullstor kyl och frys, inbyggd diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt, inbyggd mikro och ugn. I köksdelen ligger det trägolv tillsammans med ljusa väggar. Vid matplatsen finns det plats för en väl tilltagen matsalsgrupp för den som önskar.


03
Vardagsrum

Stort vardagsrum som är beläget i gavel med fönster i två väderstreck och med tillhörande burspråk. I vardagsrummet är det generöst med utrymme och goda möjligheter till både en stor soffgrupp och en matplatsgrupp vid övergången till köksdelen. Från vardagsrummet tar du dig ut till den största inglasade balkongen.


04
Sovrum

Ljust sovrum med trägolv och ljusa väggar. I sovrummet finns det en praktisk skjutdörrsgarderob för smidig förvaring.


05
Sovrum

Detta sovrum är beläget med gavelbalkongen och har dessutom fönster åt två väderstreck. I sovrummet ligger det trägolv och väggarna i ljus kulör tillsammans med en praktisk skjutdörrsgarderob.


06
Sovrum

I detta stora sovrum ligger det trägolv och väggarna går i ljus kulör. Här finns en mycket stor och djup skjutdörrsgarderob där du har mycket goda förvaringsmöjligheter. Från sovrummet tar du dig ut till den inglasade balkongen.


07
Sovrum

Väl tilltaget sovrum med plats för en större säng och det finns goda förvaringsmöjligheter med en skjutdörrsgarderob. I sovrummet är det trägolv och ljusa väggar. Från sovrummet tar du dig ut på den stora inglasade balkongen.


08
Badrum

Stort kakel- och klinkerbeklätt badrum med dusch med vikbara glasväggar, handfat med kommod, spegelskåp, wc, tvättmaskin och torktumlare med tillhörande arbetsbänk och överskåp.


09
Badrum

Stilfullt kakel och klinkerbeklätt badrum tillsammans med dusch med vikbara glasväggar, handfat och kommod, spegelskåp, handdukstork och en wc.


10
Inglasad balkong (Söderläge)

Stor inglasad balkong med en enorm yta som lämpar sig både för en matsalsgrupp och en soffgrupp. Denna milsvida vy sträcker sig långt, till och med till Danmarks kyrka eller över Kungsängens åkrar och öppna ängar.


11
Gavelbalkong (Sydväst läge)

En balkong vetter mot sydväst med plats för en cafégrupp


12
Inglasad balkong (Nordväst läge)

Stor inglasad balkong mot nordost där du kan njuta av solnedgången över slottet och domkyrkan.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

121 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

5 (4 sovrum)

Våning

7 av 7


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2016

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme

Kommentar, hiss

Hiss från markplan


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

72 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

82 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-05-01


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV och bredband 250/250, ingår i månadsavgiften från Telia. Där ingår även Telia TV Lagom inklusive tvillingabonnemang. Fiber finns.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

I föreningen finns:
- 45 st garageplatser, 830 kr/mån. (Av dessa 45 bilplatser är 6 st försedda med utrustning för 3-fas el-bilsladdning. Pris för dessa är 1 150 kr/mån plus faktiskt förbrukning)
- 2 st MC-plats i garage 350 kr/mån.


Ekonomi

01
Avgift

6 441 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia stadsnät (TV, bredband och telefon).

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia triple play (TV & bredband 250/250). Varmvatten debiteras efter den individuella förbrukningen.
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg.
Föreningen har ett gemensamt elavtal där bostadsrättsinnehavaren debiteras efter egen förbrukning.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

2,119600

Andel av årsavg.

0,021196

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Pantsättning

är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-28.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2024-01-15


Föreningen

01
Benämning

BRF Karl XI.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Karl XI färdigställdes 2015/2016 och föreningen äger fastigheten Kungsängen 26:1. På fastigheten finns 62 bostadsrätter (1-5rok). Husets böjda form påminner om att här en gång i tiden gick ett tågspår in till Lantmännen. Industrin i området avvecklas medan nya bostäder byggs upp. Här kan de boende ta del av gröna oaser i form av den parkliknande innergården, den närliggande stadsparken och den nyanlagda Anna Petrus park.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.brfkarl11.se

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som löper 2020-2069 (49 år). Under vintern/våren 2024 kommer en solcellsanläggning att byggas på taket.
Beräknas tas i bruk våren/sommaren 2024. OVK utförd våren 2023. Kontrollerat 2023-12-13

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2024-01-15

Gjorda renoveringar

Inga större renoveringar utförda.
2021: Stamspolning

Bostadsrättsföreningen har under hösten 2021 investerat i övervakningskameror i källarplan. Samfälligheten har även en övervakningskamera vid garagenedfarten. Bostadsrättsföreningen har investerat i ett nytt skalskydd för fastigheten vilket innefattar nya, starkare brytskydd på entrédörrarna samt ett nytt elektroniskt, kodlöst inpasseringssystem med tagg. Porttelefon vid huvudentréerna. Larmade dörrar med taggöppning från garaget. Om dörrarna nödöppnas med handtag går ett larm.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningens medlemmar har tillgång till cykelförråd samt barnvagnsförråd. Vår innergård är en samfällighet mellan brf Karl XI, Ulrika Eleonora och Magnus ladulås. Växthuset kan bokas för privata tillställningar.

Varje lägenhet förfogar över ett förråd i källarplanet.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 441 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia stadsnät (TV, bredband och telefon).
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia triple play (TV & bredband 250/250). Varmvatten debiteras efter den individuella förbrukningen.
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg.
Föreningen har ett gemensamt elavtal där bostadsrättsinnehavaren debiteras efter egen förbrukning.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
2,119600
Andel av årsavg.
0,021196
Andelstal insats
Uppgiften saknas i föreningens register
Pantsättning
är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-02-28.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2024-01-15

Området
Använd kartan
X

Platser

Bistrån

192 m


Pizzabakeren Kungsängen

215 m


Sushi Bae

234 m


Vergina Palace City

243 m


Hatsu Sushi

283 m


Årikets förskola

138 m


Åsiktens Förskola

324 m


Kungsängens förskola

360 m


Sten Stures förskola

412 m


Förskolan Da Vinci

679 m


Aatobacco AB

1,07 km


ICA Nära Vretgränd

1,15 km


Coop Stationsgallerian

1,21 km


Hemköp

1,31 km


Mykonos Livs

1,57 km


Uppsala Kungsängsesplanaden

311 m


Uppsala Siktargatan

403 m


Uppsala Vimpelgatan

448 m


Uppsala Centralstation

1,25 km


Skölsta station

5,74 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    258 m
    1 min
    1 min
    3 min
  • Sjö
    747 m
    11 min
    4 min
    15 min
  • Tågstation
    Uppsala Centralstation
    1,25 km
    5 min
    7 min
    21 min
  • Hållplats
    Uppsala Kungsängsesplanaden
    311 m
    4 min
    2 min
    5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Dennis!

Dennis Sjöberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.