Apelgatan 7 D
Apelgatan 7 D
Malin Banger, ansvarig mäklare i Uppsala & Knivsta
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Malin Banger

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Apelgatan 7 D


Salabacke— Uppsala

Apelgatan 7 D


Kommande försäljning

Salabacke— Uppsala

Fin gavel-3:a med balkong intill Byggmästarparken

I omtyckta Salabacke, på Apelgatan 7 D, finns nu denna fina hörnlägenhet om 70.5 kvadratmeter till salu! Bostaden utgörs av tre rum och kök som tillsammans bildar en mycket välplanerad yta. Ljusinsläppet från tre olika väderstreck bidrar till en öppen känsla i hela bostaden och det är lätt att trivas här!

Innanför entrédörren möts ni av en luftig ljus hall där det går att möblera med tex en byrå samt att det finns gott om förvaring i de inbyggda garderoberna. Köket nås till höger från entrén sett och är modernt med en rymlig matplats för fyra. Från köket och vardagsrummet i denna bostad når ni den mysiga balkongen där ni kan luta er tillbaka och koppla av i både vår- och sommarsolen. Denna utomhusoas erbjuder sol under eftermiddag och kväll sommartid. I Vardagsrummet möblerar ni enkelt med favoritsoffan men även en matsalsmöbel om så önskas. De två sovrummen är väl tilltagna och är målade i sobra harmoniska färger, det större sovrummet har dessutom en rejäl garderob. Badrummet är helkaklat med duschväggar och ytterligare förvaringsmöjligheter finns i två externa förråd.

I avgiften ingår värme, varm- och kallvatten, kabel-tv grundutbud, bredband och bostadsrättstillägg. Flera gemensamhetsutrymmen finns såsom tvättstuga, bastu, cykelförråd, snickarbod, festlokal och boulebana, men ni har även tillgång till föreningens lummiga innergårdar med utemöbler och grillplatser.

Lägenheten är belägen i ett attraktivt läge i hjärtat av Salabacke med närhet till det mesta; restaurang Ragusa, Lejon Bageri, förskolor och skolor. Brantingstorg med livsmedelsaffär, apotek, bageri, frisör, pizzeria m.m. Intill huset finns en fin park med plats för avkoppling samt lekplats för de minsta. I närheten finns Årsta Centrum med mataffär och vårdcentral och Gränby Centrum med allt tänkbart utbud. Ett stenkast bort finns också busshållplats som tar er till city på några minuter. Pendlar du finns E4:ans på- och avfart nära till hands.

Varmt välkommen att kontakta mig för mer information!


Boarea
70.5 kvm
Avgift
3 923 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Kontakta Malin för mer information kring Apelgatan 7 D Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Hall med plats för avhängning på vänster sida i garderober. Från hallen når du bostadens samtliga rum. Parkettgolv och ljusa väggar.


02
Kök

Fint och ljust kök i modernt utförande med vita släta luckor, bänkskiva av laminat med vitt kakel ovan. Bra förvaring i skåp och köksmaskinell utrustning bestående av spishäll, diskmaskin, fläkt och kyl/frys. Plats för matbord invid fönster där ni även har utgång till balkongen. Parkettgolv och ljusa väggar.


03
Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både matgrupp och soffa. Ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till balkong. Parkettgolv och ljusa väggar.


04
Sovrum

Stort sovrum med inbyggda garderober och utrymme för stor dubbelsäng och exempelvis en byrå. Laminatgolv och målade väggar.


05
Sovrum

Sovrum med plats för både skrivbord och säng. Praktisk förvaring i garderober. Laminatgolv och ljusgrå väggar.


06
Badrum

Fräscht badrum med grått klinkergolv med komfortvärme och vitt kakel. Ljusinsläpp från fönster. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegelskåp, tvättmaskin, handdukstork och duschväggar.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

70,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

3 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1956

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning sker via fjärrvärme och mekanisk frånluftsventilation.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

140 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

146 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-07-17


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har tecknat kollektivt avtal med Tele 2 avseende TV (grundutbud) och med Telenor avseende fiberbredband och telefoni, hastighet för bredband är 250 mb/s. För bredband tillkommer anslutningsavgift på 600 kr.


05
Balkong

I köket och vardagsrummet hittar vi utgången till denna mysiga balkong med dagssol och eftermiddagssol. Härifrån har du utsikt mot innergården.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Balkong och förråd är upplåtna med bostadsrätt.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen erbjuder följande parkeringsalternativ:

67 p-platser utan el (150 kr/mån)
24 p-platser med el (300 kr/mån)
6 p-platser för elbil (450 kr/mån)
33 kallgarageplatser (450 kr/mån)
2 kallgarageplatser med extra utrymme (550 kr/mån)
1 kallgarage för MC (327 kr/mån)
Föreningen tillhandahåller max en p-plats per lägenhet.

Separat kö via Riksbyggen


Ekonomi

01
Avgift

3 923 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I månadsavgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV och bredband. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen.

Försäkring

222 kr/mån

Hushållsström

299 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

521 kr/mån

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 313 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

525 kr

Andel i förening

0,52933%

Andel av årsavg.

0,53195%

Andelstal insats

0,53098%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-09-18.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Avgiftsförändringar

Styrelsen beslutade att årligen höja årsavgiften för lägenheter med 2 % från och med 2019-06-01 med anledning av planerade underhållsåtgärder.
På grund av kraftigt höjda räntor på föreningens lån höjs avgifterna med 14 % från och med 2023-10-01. Ytterligare höjningar kommer att ske årligen framöver men i betydligt lägre storleksordning. Detta är enligt beräkningarna i den senast antagna femårsbudgeten, vilken antogs sommaren 2023. Kontrollerat 2023-09-18 mot föreningens hemsida


Föreningen

01
Benämning

RB Brf Uppsalahus nr 6. I föreningen finns 236 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen består av 236 lägenheter på adresserna; Apelgatan 3, 5, 6, 9 och Verkmästargatan 5. I föreningen finns dessutom 28 lokaler.

För mer information se föreningens hemsida https://uppsalahusnr6.org/

Kommande renoveringar

Dränering längs långhusen planeras kommande år. 2024 planeras det fönsterbyte, men det kan bli senare. Sammantaget kan detta eventuellt påverka avgifterna. Det kan även bli aktuellt med solpaneler i samband med kommande takrenovering.

Senast kontrollerat 2023-09-18 mot föreningens hemsida

Avgiftsförändringar

Styrelsen beslutade att årligen höja årsavgiften för lägenheter med 2 % från och med 2019-06-01 med anledning av planerade underhållsåtgärder.
På grund av kraftigt höjda räntor på föreningens lån höjs avgifterna med 14 % från och med 2023-10-01. Ytterligare höjningar kommer att ske årligen framöver men i betydligt lägre storleksordning. Detta är enligt beräkningarna i den senast antagna femårsbudgeten, vilken antogs sommaren 2023. Kontrollerat 2023-09-18 mot föreningens hemsida

Gjorda renoveringar

2022 Målning av träpaneler på balkonger. Dränering runt A-husen och upprustning av utemiljö i anslutning. Sex parkeringsplatser inrättas med elbilsladdare.
2021 Renovering av tak på punkthus och dränering av Verkmästargatan 5A
2020 Bytt plåttak på A—husen, bytt samtliga lås och genomfört stamspolning.
2019 Målning tvättstuga samt byte av tvättmaskiner och torkskåp. Belysning. Utbyte samt rensning av avloppsledningar. Taksäkerhet.
2018 Målning Soprum, Byte expansionskärl. Spolning avloppsstammar, ombyggnad automatpump, tvättmaskin och torktumlare.
2017 Stamrensning i hela fastigheten.
2011-2012 - Balkonger restaureras
2002 - Bredbandsnät i drift
2000 - Säkerhetsdörrar installeras till samtliga lägenheter
1997-1998: Stamrenovering vanlig inkl. renovering av badrum och ventilation. Nya el-ledningar, säkringstavlor och el-uttag med skyddsjord. Renovering av trapphus och källargångar. Ytterkarmar i plåt med 3 mm isolerglas sätts in i alla fönster och balkongdörrar.
1982 - Tilläggsisolering med tegelfasad

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningens källare finns cykelförråd och bastu (Verkmästargatan 5B). Det finns även tvättstugor (vanliga tvättstugor, tvättstugor med grovtvätt och snabbtvättstugor) med tillhörande mangelrum samt torkrum. I källaren på Apelgatan 5 finns en festlokal som medlemmar kan hyra (ca 200 kr/tillfälle).

Under sommartid har föreningen flera fina grönskande innergårdar med grillplatser och utemöbler.

Varje lägenhet disponerar två förråd. I A-husen finns det i regel ett förråd i källaren och ett på vinden. I övriga trappuppgångar är båda förråden i källaren. Förråden är uppmärkta med lägenhetens tresiffriga nummer (001–236).

Föreningen har 20 extra förråd (c:a 2–15 kvm) som medlemmar kan hyra.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 923 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I månadsavgiften ingår uppvärmning, kall- och varmvatten, TV och bredband. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.
Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal. Avläsning och fakturering görs kvartalsvis och sköts av föreningen.
Försäkring
222 kr/mån
Hushållsström
299 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
521 kr/mån
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 313 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel i förening
0,52933%
Andel av årsavg.
0,53195%
Andelstal insats
0,53098%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-09-18.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Avgiftsförändringar
Styrelsen beslutade att årligen höja årsavgiften för lägenheter med 2 % från och med 2019-06-01 med anledning av planerade underhållsåtgärder.
På grund av kraftigt höjda räntor på föreningens lån höjs avgifterna med 14 % från och med 2023-10-01. Ytterligare höjningar kommer att ske årligen framöver men i betydligt lägre storleksordning. Detta är enligt beräkningarna i den senast antagna femårsbudgeten, vilken antogs sommaren 2023. Kontrollerat 2023-09-18 mot föreningens hemsida

Området
Salabacke i uppsala

Salabacke

I trevliga Salabacke finns det något för alla, här är det nära till både city och grönska!


01
Fördelar med området
Teater Restauranger Motionsspår Bussar Gym Tryggt Parker/Grönområden Sport och friluftsliv Barnvänligt

02
Kommunikationer

Goda kommunikationer med stadsbuss, en härlig cykeltur på ca en kvart till centrum och centralstationen och för den bilburna är det nära påfarten till E4:an och till väg 282.


03
Fritid och friluftsliv

I gröna och upprustade Källparken finns lekplatsen Lilla scenen, gungor, parkour, sittplatser och ytor för umgänge och spel. Här ligger även den stora amfiteatern för kultur och underhållning. Ytterligare grönytor finns i Byggmästarparken.


04
Service

Brantingstorg erbjuder närservice med Ica-butik, apotek, pizzeria och bibliotek. Högklassigt fika erbjuds hos Bageri Brantingstorg och hos Leijon Stenugnsbageri och konditori, som när vädret tillåter har en välbesökt uteservering. I området finns även några restauranger och pizzerior.


05
Skola och barnomsorg

I Salabacke finns flera förskolor: Rödmyran, Lilla academica, Norlandia, Källparkens förskola samt Salabacke förskola. Johannesbäcksskolan tar emot elever i årskurs F-6 och Brantingsskolan, som byggs upp på nytt, kommer när den står klar ca 2021 att ta emot elever i årskurs 4-9.


Använd kartan
X

Platser

Restaurang Ragusa

277 m


Paesano Italiano

301 m


Brantan Pizzeria

404 m


Oishi Sushi

425 m


Lovely India

497 m


Estia förskola AB

316 m


Pilskolan

317 m


Johannesbäcksskolan

317 m


Science park Uppsala

363 m


Celsiusskolan

373 m


Årsta Frukt & Grönt

734 m


Lidl

1,17 km


Bönor & Blad

1,56 km


Hemköp

1,73 km


Aatobacco AB

1,74 km


Uppsala Byggmästarparken

49 m


Byggmästarparken

114 m


Uppsala Apelgatan

242 m


Uppsala Byggmästargatan

265 m


Uppsala Kommun, Brantingsskolan

382 m


Uppsala Centralstation

1,58 km


Skölsta station

4,07 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Tågstation
  Uppsala Centralstation
  1,58 km
  8 min
  8 min
  24 min
 • Hållplats
  Uppsala Byggmästarparken
  49 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Sjö
  1,08 km
  4 min
  5 min
  17 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Malin!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.