Hågavägen 85 / Håga by / Uppsala

Idylliskt läge i Håga by

Slutpris
4 800 000 kr
Boarea/biarea
63/60 kvm
Tomtarea
1 558 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2017-02-21
Bostaden är såld!

Denna villa på Hågavägen såldes av oss 2017-02-21. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Hågavägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Håga by är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Unik möjlighet att förvärva en stadsnära fastighet i vackert historiskt kulturlandskap med natursköna omgivningar. Här bor du precis bortom gränsen för stadens brus i lugna Håga by. Den stora tomten har ett fritt och soligt läge mot söder. I norr angränsar den mot ett vackert skogsområde med högväxta träd av varierande arter, här finns bl.a. stora fina ekar. Husets entréplan har två sovrum, vardagsrum, kök och badrum, källarplanet har en nedre hall, en gillestuga, ett pannrum som lämpar sig som badrum och tvättstuga. Huset är i behov genomgående ytskiktsrenovering. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Det är faktiskt ganska lätt att inse varför denna plats kan ha betraktats som en av de mest attraktiva under flera tusen års tillbaka då större delen av Uppsala fortfarande låg på havets botten genom gå upp på intilliggande Hågahögen, även kallad Kung Björns hög. Den uppfördes för ca 3000 år sedan på en klippa med utsikt över vattnet. Idag har man dock ingen sjöutsikt från högen men väl över de vackra fälten i Hågadalen som omgärdas skogsområden varav den vidsträckta Nåsten utbreder sig i sydväst.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Tips & inspiration