Sök Meny
Såld

Uppsala - Håga by / Hågavägen 85

Idylliskt läge i Håga by

Unik möjlighet att förvärva en stadsnära fastighet i vackert historiskt kulturlandskap med natursköna omgivningar. Här bor du precis bortom gränsen för stadens brus i lugna Håga by. Den stora tomten har ett fritt och soligt läge mot söder. I norr angränsar den mot ett vackert skogsområde med högväxta träd av varierande arter, här finns bl.a. stora fina ekar. Husets entréplan har två sovrum, vardagsrum, kök och badrum, källarplanet har en nedre hall, en gillestuga, ett pannrum som lämpar sig som badrum och tvättstuga. Huset är i behov genomgående ytskiktsrenovering. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Det är faktiskt ganska lätt att inse varför denna plats kan ha betraktats som en av de mest attraktiva under flera tusen års tillbaka då större delen av Uppsala fortfarande låg på havets botten genom gå upp på intilliggande Hågahögen, även kallad Kung Björns hög. Den uppfördes för ca 3000 år sedan på en klippa med utsikt över vattnet. Idag har man dock ingen sjöutsikt från högen men väl över de vackra fälten i Hågadalen som omgärdas skogsområden varav den vidsträckta Nåsten utbreder sig i sydväst.

Sponsrade länkar
Uppsala / Håga by
Hågavägen 85
Slutpris: 4 800 000 kr
Boarea/biarea: 63/60 kvm
Tomtarea: 1 558 kvm
Rum: 3 rum (2 sovrum)
Såld: 2017-02-21
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Sveriges nöjdaste kunder åtta år i rad (2008-2015) och fortsatt i topp!

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
    Bostad / Sverige / Uppsala / Uppsala / Hågavägen