Salagatan 55A / Uppsala

Drömläge med stor balkong

Slutpris
2 380 000 kr
Boarea
55.5 kvm
Avgift
3 615 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-08-17
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Salagatan såldes av oss 2019-08-17. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Salagatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Salagatan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till denna charmiga 30-talstvåa med balkong, belägen på andra våningen och med fönster i två väderstreck.

Här bor du på en välrenommerad adress i ett attraktivt och tryggt bostadsområde och har ett svårslaget pendlarläge med endast 3-4 minuters gångavstånd till centralstationen. Denna bostad har en stor och insynsskyddad balkong som vetter mot föreningens grönskande innergård och har den uppskattade eftermiddags-och kvällssolen. Planlösningen är mycket klassisk för 30-talet och har generösa sällskapsytor. Bostaden har ett smakfullt renoverat kök samt ett stamrenoverat badrum.

Med en mycket noggrant skött ekonomi har denna förening en belåning om ca 2042 kr per kvadratmeter (Årsredovisning 2018). Föreningen har gjort en omfattande renovering av samtliga fönster, installerat säkerhetsdörrar samt utfört kulvertbyte under de senaste åren. Här har du tillgång till gemensamma utrymmen såsom bastu, relaxavdelning och övernattningsrum. Medlemmarna bokar alla dessa utrymmen inklusive tvättstugorna via en praktisk och modern bokningsapp. Mer information om föreningen hittar du på http://www.brftvaan.se .

Här bor du i ett mycket charmigt område i Fålhagen med närhet till allt man kan önska sig. De mataffärer som finns i närheten är Coop Stationsgallerian samt välsorterade ICA Kvarnen och Hemköp Svava. Vid Vaksala torg finner du dessutom den uppskattade torghandeln.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.