Salagatan 51 C / Fålhagen / Uppsala

2:a med pendlingsläge och renoverat kök!

Slutpris
2 320 000 kr
Boarea
55.5 kvm
Avgift
3 555 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1/2-tr (Hiss finns ej)
Såld
2019-03-21
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Salagatan såldes av oss 2019-03-21. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Salagatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till denna trivsamma, charmiga 2:a belägen en 1/2-trappa upp med direkt närhet till Resecentrum i attraktiva Fålhagen!

Byggår 1935 med flera tidstypiska detaljer i bostaden såsom generös takhöjd, djupa fönsterbänkar i sten och vackra trägolv. Köket renoverades 2016 och har bl a spis med induktionshäll, integrerad kyl/frys samt diskmaskin och inbyggd mikro. Här finns det bra förvaringsmöjligheter samt goda arbetsytor. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp i o m de stora fönsterpartierna - dubbla balkongdörrar leder ut till den rymliga och möblerbara balkongen. Det helkaklade, stamrenoverade badrummet är idag utrustat med dusch och är förberett för badkar. Sovrummet är väl tilltaget och har både en fristående garderobsmöbel samt inbyggd garderob med överskåp. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns att tillgå i o m de två lägenhetsförråd lägenhetsinnehavaren disponerar - ett källarförråd om ca 3,5 kvm samt ett vindsförråd om ca 9 kvm.
HSB Brf Tvåan är en ekonomiskt stabil förening med flera av de större renoveringar utförda. Föreningens medlemmar har tillgång till flertalet gemensamma utrymmen som te ex tvättstuga, samlingslokal, bastu med relax samt övernattningsrum som samtliga bokas elektroniskt via en app/hemsida.
Bostaden är belägen intill vackra Frodeparken och i närområdet finns bl a matvarubutiker, gym, restauranger, Vaksala torg samt UKK.

Här ges möjlighet att förvärva en bostad med fantastiskt pendlarläge - varmt välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.