S:t Göransgatan 22 / Fålhagen / Uppsala

Enrumslägenhet med högt och fritt läge i välskött förening!

Slutpris
1 550 000 kr
Boarea
32 kvm
Avgift
2 090 kr/mån
Rum
1 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-11-15
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på S:t Göransgatan såldes av oss 2019-11-15. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på S:t Göransgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en ljus och inbjudande enrumslägenhet belägen i högt och fritt läge med fönster i två väderstreck!

Som boende på S:t Göransgatan 22 bor du i ett lugnt område på återvändsgata som gränsar mot Fålhagens populära villakvarter. Från bostaden har du endast några minuters promenad till Centralstationen samt även gångavstånd till stadskärnan.

Bostaden har fönster i två väderstreck vilket skapar ett genomgående gott ljusinsläpp. Planlösningen fördelar sig på en välkomnade hall med avhängningsmöjlighet och förvaring i garderob, badrum med ljusinsläpp från vädringsfönster, ett ljust kök utrustat med bl.a. diskmaskin och plats för matgrupp samt ett rymligt vardagsrum med plats för säng, soffgrupp, tv-möbel samt övrig möblering.

Bostadsrättsföreningen HSB Brf Åttan är en välskött förening med låg skuldsättningsgrad på endast 3700 kr/m² trots att flertalet större renoveringar är utförda, som stamrenovering, fönsterbyte, byte till säkerhetsdörrar samt renovering av fasaderna. Bostadsrättshavaren är av föreningen anvisad ett rymligt källarförråd. I föreningen finns gemensamma utrymmen så som tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum, bastu med litet gym, samlingslokal samt övernattningsrum.

En av många anledningar till att så många vill bo i Fålhagen är charmen att bo centralt med ändå i ett lugnt och fridfullt område! Det centrala läget ger dig närhet till Vaksala torg, S:t Göransparken och Kvarnengallerian med allt tänkbart utbud som apotek, systembolag, livsmedelsaffär, frisör och restauranger. Uppsala konsert och kongress har du inom bekvämt promenadavstånd. Här har du inte bara närhet till shopping och service, det stadsnära läget ger dig knappt 5 minuters promenadavstånd till Resecentrum, vilket gör denna bostad alldeles utmärkt även för pendlaren samt till en utmärkt utgångspunkt för dig som student, oavsett vart i staden du studerar! Du som student har här även nära till universitets nationer. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans båda påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.