Väderkvarnsgatan 52 A / Fålhagen / Uppsala

Vacker gavel-3:a högst upp i huset!

Slutpris
3 050 000 kr
Boarea
78 kvm
Avgift
3 617 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2019-08-14
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Väderkvarnsgatan såldes av oss 2019-08-14. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Väderkvarnsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till Väderkvarnsgatan 52 A och brf Sigyn! När du kliver över tröskeln in till denna trea möts du av en fin och ljus gavellägenhet med fönster i tre väderstreck med vy över stad och grönskande trädkronor. Lägenheten utsmyckas av tidstypiska detaljer så som högt i tak, vackra trägolv och äldre fönsterbeslag. Bostaden har den ultimata planlösningen där ni från hallen når bostadens samtliga rum.

Planlösningen fördelar sig på entré i hall och sedan en inre möblerbar hall. Det mindre rummet (som ursprungligen var en del av hallen då lägenheten tidigare var en stor 2:a) nås till höger om hallen och lämpar sig utmärkt som hobby- gäst- eller arbetsrum. Vidare finns ett rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck och plats för både matbord och soffhörna. Köket är ett luftigt arbetskök i modernt utförande och plats för ett mindre matbord finns vid den platsbyggda kökssoffan med förvaring under. Det stamrenoverade badrummet är rymligt, har helkaklade väggar och är utrustat med badkar med takdusch och egen tvättmaskin. Klädförvaring finns i flertalet garderober i sovrummet och vidare finns ytterligare förvaring i tre förråd som bostaden disponerar över (ett vindsförråd och två källarförråd).

Brf Sigyn är en ekonomiskt stabil förening med låg belåning/kvm som bland annat tillhandahåller tvättstuga, cykelförråd, övernattningsrum, hobbyrum och bastu. Föreningen har en ovanligt stor trädgård som alla medlemmar kan nyttja. Trädgården sträcker sig runt huset och är utrustat med trädgårdsmöbler och grill - perfekt för härliga kvällar tillsammans med vänner. Föreningen består av en byggnad från 1937 som innefattar totalt 30 bostadsrätter och 13 p-platser.

Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära områden till följd av de mysiga kvarteren och det stadsnära läget. Många som bor i området uppskattar även närheten till Resecentrum som ligger inom några minuters promenadavstånd. I Fålhagen finns även restauranger, caféer, affärer och mycket mer.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.