Pilgatan 12A / Öst på stan / Umeå

Trevlig genomgående 3:a Öst på stan med nytt kök 2018 och söderbalkong

Slutpris
2 241 000 kr
Boarea
86 kvm
Avgift
4 915 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns)
Såld
2020-02-25
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Pilgatan såldes av oss 2020-02-25. Se alla våra försäljningar i Umeå samt även på Pilgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Öst på stan är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Trevlig genomgående 3:a Öst på stan med nytt kök 2018 och söderbalkong. I genuint härligt läge Öst på stan, inom några stenkasts avstånd kan du välja på fem restauranger och tre caféer, strax bortanför på kort promenadavstånd ligger Östra Station med pendeltåg, restaurang och kafé. Strandpromenaden är ett vackert och populärt promenadstråk och grönområde nära intill älven. Till sjukhuset NUS och Universitetet är det promenadavstånd österut, precis som till Umeå centrum, fast då i västlig riktning. Älven med sina fina grön och strövområden ligger i söder. Välkommen till Pilgatan 12 A Öst på stan.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Öst på stan

Älvsnära läge

Allmänt

Öst på stan är en av Umeås äldre stadsdelar med många historiska byggnader och uppvuxna kvarter. Området är uppskattat för sitt centrala läge med närhet till centrums fulla serviceutbud likväl som närheten till älven med strandpromenaden. Stadsdelen har fortfarande karaktären av ordnad villastad med trähus i en stadsmässig rutnätsplan, men villor och mindre hyreshus ersätts successivt med stenhus i kvartersformering.

Rekreation

Längst med Umeälven finns fina strandpromenader och grönområden samt finns här trevliga parker som bildar en naturlig mötesplats. I närområdet ligger Stadslidens strövområden med flera motionsspår som vintertid prepareras för skidåkning. Kulturrika Gammlia finns på promenadavstånd och där anordnas årlig julmarknad samt traditionsenligt midsommarfirande.

Service

Här har man flera bekvämligheter samtidigt som man endast har en kort promenad in till centrala Umeå och dess stora utbud. I området finns butiker, restauranger, caféer och motionsanläggningen IKSU Plus. Här finns både förskolor samt grundskolor - Östermalmsskolan (F - åk 6) och Minervaskolan (F -åk 9), gymnasieskola finns i närliggande område några minuter bort. I området hittar man även konstnärligt Campus med konsthögskolan, arkitekthögskolan och bildmuseum.

Kommunikation

Många av lokalbussarnas linjer passerar genom området och här finns också cykelvägar till centrala stan likväl som upp mot närliggande NUS (Norrlands Universitetssjukhus) och Universitetsområdet. Tågstationen Umeå Östra ligger på bekvämt avstånd.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.