Behållare Behållare

Tullen, Borås
Fjällgatan 49A

Boarea
57.5 kvm
Avgift
3 640 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)

Välplanerad tvåa totalrenoverad 2018 i toppskick!

Ljus, stor och fint renoverad lägenhet med balkong. Lägenheten totalrenoverades 2018 i stilrena materialval. Välplanerad lägenhet som passar de flesta!

Här bor du med gångavstånd till ICA Byttorp, Tullens närbutik, bageri, pizzeria, café och restaurang, frisör m.m. Goda bussförbindelser mot centrum och nära påfart till Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping! Nära till härliga promenadvägar, fiske och bad i Byttorpssjön/Kolbränningen.

Välkommen att boka in dig på visning till en lägenhet som måste ses på plats!

Utgångspris
1 250 000 kr
Visningar
18
MAJ
Tisdag
16:30-18:00

Anmälan krävs / OBS: Pga rådande pandemi sker visningen genom att endast 1 sällskap vistas i bostaden samtidigt, för största möjliga säkert. Välj den tid som passar er och håll er tid. Tack för visad förståelse!

Välplanerad tvåa totalrenoverad 2018 i toppskick!

Ljus, stor och fint renoverad lägenhet med balkong. Lägenheten totalrenoverades 2018 i stilrena materialval. Välplanerad lägenhet som passar de flesta!

Här bor du med gångavstånd till ICA Byttorp, Tullens närbutik, bageri, pizzeria, café och restaurang, frisör m.m. Goda bussförbindelser mot centrum och nära påfart till Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping! Nära till härliga promenadvägar, fiske och bad i Byttorpssjön/Kolbränningen.

Välkommen att boka in dig på visning till en lägenhet som måste ses på plats!

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Inspiration
Rumsbeskrivning
Kök
Stilfullt och modernt renoverat kök med vita skåpsluckor och vita lådor. Stora kakelplattor i grå ton ovan köksbänken som bryter av det ljusa köket. Ljust laminatgolv i hela köket som återfinns i hallen. Den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl/frys, ugn+ mikro i högskåp, spishäll och en diskmaskin. Här finns bra med arbetsyta samt mycket förvaring och här finns även plats för ett matsalsbord. Ett kök att trivas i helt klart!
Vardagsrum
Ljust vardagsrum med vackert parkettgolv. Här finns plats för en stor soffgrupp och idag är rummet även inrett med en lite kontorsdel med dator och skrivbord. Självklart finns det möjligheter att själv sätta sin egen prägel med inredning och design om hur man vill ha det. Flera fönster och en balkongdörr ger rummet ett mycket fint ljusinsläpp.
Balkong
Balkong med härlig kvällsol. Här finns plats för en lite mindre loungegrupp Härligt att kunna nyttja balkongen som ett bonus utrymme under de varma sommardagarna nedsjunken i en bekväm loungegeupp och blicka ut över grönskan.
Sovrum
Bostadens sovrum har väggar målade i en mörkblå nyans och ett ljust golv. Finns gott om plats för en dubbelsäng, garderob, hurtsar, allt efter tycke och smak!
Badrum
Välkommen in i ett helkaklat ljust badrum med gråa toner renoverat 2018. Golvvärmen gör det såklart extra mysigt att stiga in här under de kalla månaderna på året. Badrummet är inrett med duschhörna, kommod, spegel med förvaring, toalett samt tvättmaskin.. Här finns även en vattenburen handdukstork som torkar kläder och handdukar i ett nafs.
Hall
Rymlig hall med bra förvaring i form av två garderober med skjutdörrar. Från hallen når du samtliga rum i lägenheten och den stora dörröppningen mot vardagsrummet skapar ett härligt ljus i hela lägenheten. Ett ljust golv och vita väggar återfinns här.
Fakta
Beskrivning
Boarea
57,5 kvm (Boareauppgifter enligt Bostadsrättsföreningen)
Rum
2 (1 sovrum)
Våning
2 av 3
Tillträde
Enligt överenskommelse
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning
124 kWh/kvm och år
Energiprestanda, primärenergital
129 kWh/kvm och år
Sammanställning
Energideklaration är utförd
Datum: 2020-06-25
Besiktningsman
Mikael Kilén, HSB Förvaltning,
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Föreningen har gruppavtal för bredband hos Telenor. Hastigheten är 250/250 Mbit och kostnaden ingår i månadsavgiften. I avtalet ingår även telefoni. Kontakta Telenor för telefoniadapter.

Kabel-TV och radiokanaler
Alla lägenheter har kabel-TV via Telenor.

Kanalerna som ingår är:

SVT 1
SVT 2
TV 4
SVT Barnkanalen
Kunskapskanalen
SVT 24
TV3
Kanal 5
TV6
Sjuan
Discovery Channel
Eurosport
TV8
Kanal 9
TV10
TV11
TV12
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Föreningen har 200 parkeringsplatser och 43 garage. Dessa uthyrs i mån av tillgång och efter kölista. Parkerings- och garageplats följer inte automatiskt med en lägenhet som säljs. Kontakta vicevärden om du har frågor eller vill ställa dig i kö.


Parkeringsplats kostar 140 kr/månad
Kallgarage kostar 275 kr/månad
Varmgarage kostar 375 kr/månad
MC-garage kostar 100 kr/MC och månad
Ekonomi
Avgift
3 640 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inklusive värme och V/A . Den totala månadsavgiften är 3810 kr, och då ingår även 170 kr som är obligatoriska tillägg för kabel-TV och bredband.
Försäkring
89 kr/mån
Hushållsström
350 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
439 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
2,5% av gällande prisbasbelopp kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
1% av gällande prisbasbelopp kr
Andel av årsavg.
0,30042%
Andelstal insats
0,29932%
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Avgiften kommer att höjas med 3% 2021-07 01, enligt samtal med styrelsen 2021-05-07.
Föreningen
Benämning
HSB Brf Cassiopeja. I föreningen finns 302 lägenheter.
Allmänt
Brf Cassiopeja är en HSB-bostadsrättsförening som ligger i stadsdelen Tullen i den västra delen av Borås i Västergötland. Föreningen har 303 lägenheter fördelade på 12 hus.

Husen började byggas i början av 50-talet. Från början så fanns det 364 lägenheter på området. Mellan 1986 – 1991 gjordes en större renovering av hus och då minskades också antalet lägenheter till 302 stycken. Föreningen BRF Cassiopeja bildades 1989 och är idag den största HSB-föreningen i Borås.

I närområdet finns bland annat en matbutik, biblioteket, skola, daghem, restauranger samt den mycket populära sjön Kolbränningen med badplats och promenadstråk.

Mer information finns på www.brfcassiopeja.se
Kommande renoveringar
Hissbyten
Renovering av två st tvättstugor.
Relining påbörjas efter sommaren 2021 och pågår under en treårsperiod.
Avgiftsförändringar
Avgiften kommer att höjas med 3% 2021-07 01, enligt samtal med styrelsen 2021-05-07.
Gjorda renoveringar
Föreningens lägenheter är omfattande renoverade 1986-1991 med byte av stammar, renovering av badrum och kök, delvis omdragning el, ny fasadsten, 3-glasfönster m.m. Tvättstugorna renoverades 2006. Föreningens bastu och gymmet fräschades upp 2009. Grillhuset målades om 2009. Löpande underhåll sker. Nytt informations/bokningssystem ELS har nyligen installerats. Trapporna i hela området har fräschats upp och automatisk belysning satts in.

2016:
Fortsatt upprustningen av utemiljön
Iordningställt nya p-platser
Bytt armaturer i tvättstugor
Renoverat vävstugan
Utfört termostatbyten på fjällgatan 55
Gjort en OVK-besiktning
Ombyggnad

2017:
Under året har föreningen bytt tak på f3ällgatan 41 och 47. Föreningen har även byggt
om en snickerilokal till en lägenhet som sålts under året.

2018:
Takbyten på samtliga hus i föreningen är i slutskedet.
Renovering av hissar samt upprustning av utemiljö.
Målning av p-platser samt gjort en del
asfaltering på fiattstigen.

2019:
Energioptimering, injustering av värmesystem
Hissrenovering
Internetbokning av lokaler, tvättstugor och bastu.

2020:
Takbyten
Övriga utrymmen i föreningen
Barnvagnsrum
Det finns barnvagnsrum i några av husen på Fjällgatan. Här kan du förvara barnvagnar och barnkärror.

Föreningslokal
Brf Cassiopejas föreningslokal ligger på Fjällgatan 47. Föreningslokalen kan lånas utan kostnad av boende i föreningen vid arrangemang av lugnare tillställningar. Till exempel vid barnkalas, barndop och liknande. I anslutning till föreningslokalen finns ett kök. Bokning av lokalen görs via informationstavlorna i respektiva entré eller via Internet. En pin-kod behövs för att boka, kontaka vicevärden för att få en sådan.

Garage
Föreningen har 43 garageplatser. Det finns både kallgarage och varmgarage. Det finns också MC-garage. Är du intresserad av en garageplats, kontakta vicevärden.

Grillhus
Det finns ett grillhus på Brf Cassiopejas område. Det ligger uppe på " kullen ". Ett nytt grillhus byggdes 2016.

Källarförråd och vindsförråd
Till varje lägenhet finns ett källarförråd (matkällare) och ett vindsförråd. Se till att skaffa bra lås till dina förråd. Förrådsdörrarna skall vara märkta med ditt lägenhetsnummer. Föremål som är klassade som brandfarliga eller explosiva varor får inte förvaras i vare sig källar- eller vindsförråd.

Lokaler att hyra
Föreningen har ett antal större lokaler som hyrs ut. Det finns även mindre lokaler som boende i föreningen kan hyra. Kontakta vicevärden om du är intresserad av att hyra en lokal.

Bastu och gym
Bastun och gymmet finns i källaren i "Långholmen", ingång via Fjällgatan 29.
En uppfräschning av bastu och gym gjordes i januari-februari 2009.
Bokning görs på informationstavlorna i entréerna eller via Internet. Observera att det är separat bokning för gymmet och bastun.

Öppettider
Bastun och gymmet har öppet mellan 07.00-21.00. Bastun kan bokas två timmar åt gången och gymmet bokas i en timme per pass.
Både bastun och gymmet är stängt för städning måndag, onsdag och fredag kl. 07.00-09.00.


Redskap
Följande redskap finns i gymmet:

Balansbräda
Gymbänk
Hantlar, 1-10 kg
Löpband
Multigym
Roddmaskin
Träningsmatta

Tvättstugor
I varje hus på området så finns det minst en tvättstuga som är till för de boende. Det finns dessutom en grovtvättstuga på området.

Tvättider
Tvättiderna är indelade i fem pass per dag:

Kl. 06.00-08.00 (ej lördag och söndag)
Kl. 08.00-12.00
Kl. 12.00-16.00
Kl. 16.00-20.00
Kl. 20.00-21.00

Tvättstugorna är tillgängliga 5 minuter innan bokat pass och upp till 60 minuter efter avslutat tvättpass.

I vår förening är det tillåtet att tvätta på söndagar och på helgdagar, dock går det ej att tvätta mellan 06.00-08.00.
Området
Brf Cassiopeja ligger i Borås i Västergötland. Området tillhör en stadsdel som heter Tullen i västra delen av Borås. Det tillhör stadsdelsförvaltningen Väster.

Inom området finns bland annat en restaurang/pizzeria, en café- och lunchrestaurang, hemtjänst, en frisör och en frilufts- och fiskeförening. Inom gångavstånd ligger livsmedelsaffären ICA Byttorp och servicebutiken Tullens Närbutik.

Brf Cassiopeja ligger cirka 2 km från centrala Borås. Bussförbindelserna mot centrum är goda. Under dagtid på vardagar går busslinje 2 var tionde minut, resan ner till centrum tar cirka 15 minuter. Det finns också bra förbindelse med buss till industriområdet Viared, dä är det linje 21 som gäller. Två busshållplatser finns i anslutning till Cassiopejaområdet, Katolska Kyrkan och Fjällkroken.

Det är också lätt att ta sig till Högskolan i Borås. Att gå dit tar cirka 30 min, med cykel tar det ca 10-15 min. Det är enkelt att pendla till Göteborg från Borås via bil, buss eller tåg. Området ligger nära påfarten till riksväg 40 mot Göteborg.

Brf Cassiopeja ligger nära sjön Kolbränningen. Runt sjön finns en gångväg där man kan promenera, jogga eller gå med hunden. Varvet runt sjön är cirka 1900 meter. Man kan också bada och fiska här. Fiskekort krävs.

Strax utanför området finner man också en låg- och mellanstadieskola och daghem. Det finns också ett bibliotek några få minuters promenad i från området.
Dokument och länkar
Ekonomi
Avgift :
3 640 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
inklusive värme och V/A . Den totala månadsavgiften är 3810 kr, och då ingår även 170 kr som är obligatoriska tillägg för kabel-TV och bredband.
Försäkring :
89 kr/mån
Hushållsström :
350 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
439 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform :
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
2,5% av gällande prisbasbelopp kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
1% av gällande prisbasbelopp kr
Andel av årsavg. :
0,30042%
Andelstal insats :
0,29932%
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Planerade avgiftsändringar
Avgiften kommer att höjas med 3% 2021-07 01, enligt samtal med styrelsen 2021-05-07.
Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Området

Tullen

Området Tullen är en del av stadsdel Väster - en populär stadsdel bra beläget i stans nordvästra del med omedelbar närhet till RV40!

Fördelar med området

Tryggt Sport och friluftsliv Bussar Parker/Grönområden Barnvänligt Fiske Motionsspår

Affärer & Service

På Tullen finner du bl.a. frisör, pizzeria och flertalet kiosker. Nära är det även till ICA Byttorp.

Fritid

Här har man närhet till sjön Kolbränningen där man sommartid kan avnjuta ett bad och runt sjön finns även härlig natur som erbjuder fina promenadstråk och mysiga grillplatser.

Kommunikation

Tullen har mycket bra bussförbindelser till centrum och högskola. För den som pendlar kan man på bara några minuter ta sig till Riksväg 40 mot Göteborg och Jönköping.

Skolor

Tullen ligger strax intill stadsdelen Byttorp där det finns flertalet förskolor och Byttorpsskolan som erbjuder årskurserna F-6. Skolan ligger med närhet till grönområden och flertalet lekplatser.

Använd kartan
X
Platser
  • Restaurang Opeja
   60 m
  • Restaurang & Pizzeria Viking
   121 m
  • Restaurang Béchamel Ab
   157 m
  • TONYSRESTAURANG
   702 m
  • Bellans Restaurang & Café i Borås AB
   704 m
  • Hällegårdens förskola
   289 m
  • Virvelvinden förskola
   304 m
  • Montessoriförskolan Pyramiden
   598 m
  • Malmen Montessori
   680 m
  • Byttorpskolan
   719 m
  • ICA Supermarket Byttorp
   493 m
  • City Gross Borås
   2,26 km
  • Maxi ICA Stormarknad Borås
   2,57 km
  • Coop
   5 km
  • Lidl
   5,12 km
  • Borås Fjällkroken
   79 m
  • Katolska kyrkan
   196 m
  • Fjällgatan
   351 m
  • Borås Byttorps Torg
   416 m
  • Västeråsen
   456 m
  • Borås C
   1,72 km
  • Knalleland station
   2,9 km
  • Sandared station
   6,67 km
Avstånd
 • Lokalt centrum
  1,73 km
  4 min
  8 min
  27 min
 • Grönområde
  122 m
  1 min
  3 min
  8 min
 • Sjö
  246 m
  1 min
  4 min
  13 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Tips & inspiration