Behållare Behållare

Stampen, Göteborg

Referensnummer
434 814
Boarea
21 kvm
Rum
1 rum (1 sovrum)

1:a med balkong högst upp i huset

Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Dela
Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig för att boka en tid som passar. Vid avtalad tid kommer en mäklare som är expert på just ditt område att besöka dig och ni går tillsammans igenom din bostad. Du får sedan en muntlig värdering på plats.
Kostnadsfri muntlig värdering
Rådgivning
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.
Värdera din bostad

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Området

Stampen - mer centralt kan det inte bli

Strax öster om Centralstationen breder Stampen ut sig och har allt som city kan erbjuda i form av shopping, nöje och kultur.

Fördelar med området

Bussar Lokal spårtrafik Cykelbanor Caféer Parker/Grönområden Tågstation Konserter och stora evenemang Gym Stort shoppingutbud Butiksgata/köpcentrum Restauranger Stadspuls Bowling Stort nöjesutbud Cykeluthyrning

Centralt men ändå tillfredsställande grönområden

Mitt i staden rinner Fattighusån fram som har ett flertal bryggor att slå sig ner på och bredvid Stampkyrkogården finns en stor grönskande park som är perfekt för picknick och sköna promenader.
Du har även bara ett par minuters promenad till Trädgårdsföreningen som är en av Europas bästa välbevarade 1800-talsparker.

Nöjen och evenemang

Vid Stampen ligger Ullevi och söderut längs Skånegatan breder evenemangsstråket ut sig där du bland annat har Filmstaden Bergakungen, Världskulturmuséet, Svenska Mässan, Universeum, Scandinavium och Liseberg.
Om de är den mer shoppinginriktade så har du köpcentret Nordstan när du går förbi Centralstationen och erbjuder cirka 200 butiker och restauranger. Andra shoppingområden i närheten är också Arkaden, Nordiska Kompaniet och gatorna kring Domkyrkan.

Kommunikation

Göteborgs Centralstation ligger bara ett stenkast ifrån Stampen. Utanför Centralstationen har du även de flesta spårvagnskommunikationerna om du skulle vilja röra dig mer utanför staden eller bara ta dig smidigt till Avenyn, Ullevi eller Liseberg.

Historia

Under första världskriget uppstod en stor bostadsbrist i Göteborg som också fortsatte även efter krigets slut. Omkring 1920 uppfördes vid Stampen ett par bostadspaviljonger som endast var utrustade med spisrum. Dessa var endast avsedda för ensamma personer eller äldre par så man skulle kunna säga att det var stadens första pensionärshem. År 1942 revs paviljongerna för att breda plats för industribyggnader i form av bryggerier och brännerier.

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren