Behållare Behållare
Skyddat köp ikon
Skyddat Köp
Dela

Lerum
Ljungbackenvägen 48

Boarea/biarea
175/65 kvm
Driftkostnad
28 590 kr/år
Tomtarea
1 603 kvm
Rum
7 rum (4-6 sovrum)

Uppe på Lerums södra höjder...

I en trivsam uppväxt villaidyll med närhet till badplats och vacker natur finner du denna stora fina tegelvilla. Med sina 175 + 65 kvm finns här gott om plats för familjen att leva och bo. Två härliga träaltaner i ostört läge finns för grillpartyt sköna sommarkvällar. Dubbelgarage med direktingång till bostaden samt plats för ytterligare tre bilar finns vid entrén.

Utgångspris
5 450 000 kr
Visningar
01
DEC
Tisdag
17:00-19:00

Anmälan krävs / Varmt välkomna att boka in er på visning. MAX två sällskap per kvart.

Uppe på Lerums södra höjder...

I en trivsam uppväxt villaidyll med närhet till badplats och vacker natur finner du denna stora fina tegelvilla. Med sina 175 + 65 kvm finns här gott om plats för familjen att leva och bo. Två härliga träaltaner i ostört läge finns för grillpartyt sköna sommarkvällar. Dubbelgarage med direktingång till bostaden samt plats för ytterligare tre bilar finns vid entrén.

Sponsrade länkar
Inspiration
Sponsrade länkar
Planritning

Souterrängvåning
Visa alla 2 planritningar
Övervåning
Visa alla 2 planritningar
Rumsbeskrivning
Beskrivning av samtliga rum
SOUTERRÄNGVÅNING
Genom vackra dubbeldörrar kliver du in till detta mysiga boende med härliga sällskapsytor, fungerande täljstenskamin, modernt fräscht kök med lantlig känsla och en skön sauna. Du kommer in till en stor inbjudande hall där det ligger svart klinker på golvet med sköna värmeslingor (el) och väggar klädda med gråblommiga tapeter och ljusgrå pärlspont. På detta våningsplan har du badrum med sauna, WC, tvättrum, 2-3 sovrum samt förråd. Genom förrådet kommer du in till dubbelgaraget där du även har en egen ”snickarbod”.

Till höger i hallen har du två sovrum i fil - master bedroom och kontor idag. I det första rummet är väggarna klädda med vit panel och kontorets väggar är vitmålade. I båda rummen ligger ekparkett på golvet. På kontoret finns också två inbyggda garderober varav den ena är öppen in till ett sovrum på andra sidan väggen.

Längre in i hallen bakom trappan har du duschrum, en härlig bastu samt en separat WC. Efter veckans alla måsten kan du koppla av och mjuka upp lederna med ett skönt bastubad. Duschutrymmet är helkaklat med vitt blankt kakel på väggarna som delas av med en gråsvartmönstrad platta i mitten. På golvet ligger vita och svarta klinkerplattor i ett schackmönster som fortsätter in till bastun. Dimbara downlights lyser upp duschutrymmet. Här finns även varmvattenberedaren gömd i en nisch i väggen. En separat WC har du precis bredvid som även den har vita och svarta klinkerplattor i ett schackmönster på golvet och vitt blankt kakel på väggarna. Här finns WC, tvättställ med vit kommod och spegelskåp.

Innanför dörren längts in till höger i hallen gömmer sig ett bra tvättrum samt ytterligare ett sovrum. Tvättrummet har vitmålade väggar och ljusgråmålat betonggolv. På väggen ovan arbetsbänk med tvättho sitter en kakelliknande väggbeklädnad i gråsvart marmorimitation. Förutom två arbetsbänkar i svart laminat finns här gott om skåpsförvaring. Ett öppningsbart fönster släpper in både luft och dagsljus. Här finns tvättmaskin (2017) och torktumlare (2017). Torkskåpet används endast för upphängning av tvätt, fungerar ej.

Innanför tvättrummet finns ett stort sovrum – perfekt tillhåll för tonåringen kanske? Här ligger ljust trälaminat på golvet och väggarna är gråmålade. Gott om garderobsförvaring finns i tre inbyggda garderober – den fjärde garderoben ”delas med” kontoret på andra sidan väggen. Fönster i två väderstreck släpper in dagsljuset.

Bakom trappan i hallen finns en dörr som leder in till ett grovförråd och vidare in till garaget. I förrådet står en extra kyl (äldre) som ingår.

ÖVERVÅNING
En öppen trappa leder från hallen upp till övervåningen där du har kök, vardagsrum, badrum, två sovrum samt ett allrum. När du kommer upp har du den sociala avdelningen med kök och vardagsrum till vänster och på höger sida om trappan finner du den mer privata avdelningen med badrum och sovrum.

Du kommer först in till ett charmigt kök, renoverat för ca 5 år sedan, med lantlig touch och härliga arbetsytor där hela familjen kan samsas och hjälpa till med matlagning och bak. Vid andra änden av köket finns en underbar matsalsdel med gott om plats att samlas för familjen med läxläsning, middagar och annat. Medan du fixar kvällens supé kan gästerna hålla dig sällskap vid ”barhänget” på köksön. Från kökets två fönster blickar du ut mot den sociala altanen dit du under sommarhalvåret enkelt flyttar ut umgänget via ett par dubbeldörrar precis utanför köket ovan trappan. Skåpsinredningen i köket är vit med spröjsade luckor och vitrinskåp. Arbetsbänkar är i gråsvartmarmorerat laminat och en mix av svart blankt och matt kakel är läckert uppsatt ovan diskbänk och spis där det även är kaklat ända upp i taket. Väggarna är klädda med vit pärlspont och på golvet ligger ekparkett som fortsätter in till vardagsrummet. Vid matplatsen sitter en tvärrandig fondtapet i grå, svart och silver som även den fortsätter in i vardagsrummet. Vitvaror i köket; kombinerad kyl och frys med både ismaskin och kallvatten, diskmaskin (2020), induktionshäll (2020), ugn (2020), kolfilterfläkt.

Matplatsen flyter fint ihop med det ljusa luftiga vardagsrummet. Ett underbart fönsterparti längs ytterväggen i vardagsrummet släpper in ett fint ljus samtidigt som du har fin utsikt över villaidyllen. Markis finns! Här kan du krypa upp i soffan och mysa med familjen. För att öka mysfaktorn ytterligare kan du tända en brasa i kaminen. Övriga väggar i vardagsrummet är klädda med vit pärlspont.

Från vardagsrummet når du trapphuset. Här finner du en dörr ut till den drygt 9 meter långa balkongen, där du kan sitta och koppla av med en kopp kaffe och njuta av grannskapet. Små infällda spotlights i golvet lyser upp när mörkret faller på.

Badrummet hittar du direkt till höger ovanför trappan – helkaklat med svartmelerade klinkerplattor på golvet med golvvärme (el) och vita blanka kakelplattor på väggarna. Här finns WC, tvättställ med vit kommod, spegel, sidoskåp och ett hörnbadkar. Här kan du mysa och bubbla i badkaret med plats för två till skön stämningsfull musik. Ett öppningsbart fönster i råglas släpper in dagsljus. Bakom en liten lucka hittar du ett tvättnedkast där du skickar ner smutstvätten direkt ner till tvättrummet.

Vidare in i den privata sfären har du först ett allrum som kan göras om till ett sovrum om man önskar. Här kan barnen i lugn och ro få chilla med sina kompisar. Svarta jalusier, som ingår, avdelar utrymmet mot trappan. På golvet i övre hall och allrum ligger genomgående ekparkett, väggarna är klädda med vit pärlspont. Randig fondvägg i svart, grått och silver pryder en vägg i allrummet samt garderobsdörrarna runt hörnet. En cool fototapet pryder väggen i trappan.

Innanför allrummet har du två mysiga sovrum, den större med egen utgång till balkongen. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger trälaminat. Även i det andra sovrummet ligger det trälaminat på golvet. Här inne är ett par väggar målade i grått medan en matchande grårandig tapet pryder de andra väggarna. Fönstret här inne vetter mot trädgården.

Intill sovrummen finns ett litet rum som med fördel kan användas som klädkammare. Garderoben här inne ingår. Trälaminat ligger på golvet och väggarna är både målade i vitt och tapetserade med en blommig tapet i blått. Ett öppningsbart fönster finns. Här finns trappan upp till en stor vind.

TRÄDGÅRD/TOMT
Sluttningstomt, delvis naturtomt, med två härliga altaner i skyddat läge. Här finns gott om plats för grillparty och mingel med familj och vänner. Vill du njuta av kvällssolen kan du ta med dig sällskapet upp till altanen längre upp på tomten. Här har du en fin vy över området och kan njuta av den vackra solnedgången.
Fakta
Beskrivning
Boarea
175 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
Biarea
65 kvm
Totalareal
1 603 kvm
Rum
7 (4-6 sovrum)
Fastighetsbeteckning
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
Byggnadstyp
Tvåplans souterrängvilla
Byggnadsår
1970
Kommentar, byggnad
Taket bytt av tidigare ägare 2008.
Standardpoäng
35
Mark
Sprängsten
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Tegel och trä
Takbeklädnad
Betongpannor
Utv plåtarbeten
Lackerad plåt
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Uppvärmning
Luftvärmepump samt direkt-el
Renovering omarbetning etc
2013 - badrum x 2, WC
Energideklaration
Specifik energianvändning
60 kWh/kvm och år
Sammanställning
Energideklaration är utförd
Datum: 2012-04-13
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
ADSL
Fiber finns draget till gatan.
Uteplats
Beskrivning, uteplats
Två trädäckade uteplatser samt stor balkong.
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
Dubbelgarage samt tre p-platser.
Tomt/Servitut
Tomtarea
1603 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
Beskrivning, tomt
Från tomtarean på 1603 kvm har 88,6 kvm nyligen styckats av. Fastighetsinformationen från lantmäteriet har ej hunnit uppdateras.
Rättigheter last
Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning, Avtalsservitut: Kraftledning mm - Se beskrivning, Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning
Planbestämmelser
Ljungbackenområdet, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19640812), Lerums Stationssamhälle, ljungbackenområdet, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20080904, Registreringsdatum: 20091023)
Avtalsrättigheter
Avtalsservitut Kraftledning mm
Avtalsrättigheter
Avtalsservitut Kraftledning mm
Avtalsrättigheter
Avtalsservitut Ledning mm
Ekonomi
Taxeringsvärde
4 138 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde
2 473 000 kr
Markvärde
1 665 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1970
Uppvärmning
10 608 kr/år
Försäkring
8 074 kr/år
Vatten och avlopp
6 786 kr/år
Renhållning
2 689 kr/år
Sotning
413 kr/år
Årlig elförbrukning
22654 kWh/år
Samfällighet
20 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
28 590 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 36 939 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Uppvärmningskostnaden är inkl hushållsel.
Antal personer i hushållet
2
Försäkring
Moderna försäkringar
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 11 pantbrev om totalt 3 173 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Dokument och länkar
Ekonomi
Taxeringsvärde
4 138 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde :
2 473 000 kr
Markvärde :
1 665 000 kr
Typkod :
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår :
1970
Uppvärmning :
10 608 kr/år
Försäkring :
8 074 kr/år
Vatten och avlopp :
6 786 kr/år
Renhållning :
2 689 kr/år
Sotning :
413 kr/år
Årlig elförbrukning
22654 kWh/år
Samfällighet :
20 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
28 590 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 349 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 36 939 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Uppvärmningskostnaden är inkl hushållsel.
Antal personer i hushållet
2
Försäkring :
Moderna försäkringar
Upplåtelseform :
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 11 pantbrev om totalt 3 173 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Bli redo för budgivning

För att vara med och buda behöver du ett lånelöfte.
Räkna på hur mycket du kan låna och ansök – du får svar direkt.

Skaffa ett riktigt bra bolån

Slipp förhandla om bolåneräntan. Du får alltid din bästa ränta
direkt när du skaffar bolån hos oss.

Utan knepiga villkor, utan förhandling, utan helkundskrav.

Bolån för dig utan fast anställning

Om du fått avslag från den vanliga banken så kan du vända dig till oss. Bluestep Bank är specialister på bolån och har sedan 2005 hjälpt tusentals människor att komma in på bostadsmarknaden.

Området

Området: Ett smart val i Södra Lerum

Södra Lerum är ett område angränsande till centrum och Stamsjön där ni bor med ett bekvämt avstånd till det mesta. Området består av en blandad bebyggelse av radhus, lägenheter och fristående villor. Här har du natur, skog och sjöar runt husknuten såväl som närhet till pendeln till Göteborg och Alingsås. Södra Lerum är ett populärt och barnvänligt område med nära tillgång till skola, förskola och social service.

Läs mer
Använd kartan
X
Platser
  • Washoku Sushi
   983 m
  • Pan Kam Thai Take Away AB
   1,02 km
  • Sannegårdens Pizzeria Lerum
   1,03 km
  • Resturang Torarica
   1,04 km
  • Lerums Pizzahörna
   1,06 km
  • Proa
   95 m
  • Förskolan Timmeråsen
   774 m
  • Bygrindens förskola
   814 m
  • Medlearn AB
   868 m
  • Förskolan Ekeredsvägen
   1,06 km
  • Lidl
   838 m
  • Tempo
   1,12 km
  • Aspedalen station
   1,03 km
  • Lerum Railway Station
   1,06 km
  • Aspen station
   2,13 km
  • Stenkullen station
   4,21 km
  • Jonsered Station, Partille
   6,16 km
  • Östra Stamsjövägen
   192 m
  • Carlanders väg
   232 m
  • Lilla Stamsjön
   374 m
  • Hampåkersvägen
   434 m
  • Östra Stamsjön
   889 m
Avstånd
 • Lokalt centrum
  978 m
  3 min
  5 min
  16 min
 • Grönområde
  0 m
  -
  -
 • Tågstation - Aspedalen station
  1,03 km
  5 min
  6 min
  20 min
 • Hållplats - Östra Stamsjövägen
  192 m
  1 min
  1 min
  3 min
 • Sjö
  218 m
  2 min
  2 min
  6 min

Kontakta mäklaren
Är det något mer du vill veta om bostaden?
Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering?
Kontakta mäklaren
Tips & inspiration