Buss Johns Väg 3
Buss Johns Väg 3
Malin Andersson, ansvarig mäklare i Härryda
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Malin Andersson

Ansvarig mäklare

Till salu

Buss Johns Väg 3

Pris

3 900 000 kr


Pris

3 900 000 kr



Mölnlycke— Härryda

Buss Johns Väg 3


Till salu
Pris
3 900 000 kr

Mölnlycke— Härryda

Exklusiv trea med generös hörnbalkong i sydväst!

Välkommen till en modern och genomtänkt trea som tillsammans med de exklusiva materialvalen och den härliga hörnbalkongen skapar ett boende utöver det vanliga. De generösa ljusinsläppen tillsammans med den rymliga takhöjden och den öppna planlösningen bidrar till en härlig känsla av ljus och rymd.

Bostaden är fördelad på tre rum och kök men säljaren har satt upp en glasvägg mellan kök och vardagsrum samt satt igen ingången mellan hall och vardagsrum vilket gör att man kan nyttja det som ett extra sovrum vid behov. Glasväggen gör att man inte förlorar något ljusinsläpp till lägenheten. Bostaden har ett stilrent och fräscht helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Den härliga hörnbalkongen består av en inglasad del längst in som kan nyttjas större delen av året samt en öppen del där man kan sitta och njuta av den vackra utsikten.

Hönekulla höjd är ett unikt bostadsområde med kvalitet utöver det vanliga. Byggnaderna är uppförda med ett modernt formspråk anpassat till den omgivande naturen och berget. Här bor du i en stabil och välskött bostadsrättsförening som har bundit de flesta av sina lån till en låg ränta till 2025-2030.

Här bor man på promenadavstånd till både Mölnlycke centrum, natursköna promenader och badsjöar. Det är dessutom nära till skolor, förskolor samt expressbuss som tätt trafikerar till Göteborg. Bil till centrala Göteborg tar endast 15 minuter.

Varmt välkomna på visning!


Pris
3 900 000 kr
Boarea
76 kvm
Avgift
4 387 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 7 (Hiss finns)

Mäklarhuset Härryda

Kontakta Malin eller Cecilia för mer information kring Buss Johns Väg 3 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Välkommen in i hall med plats för ytterkläder och skor samt en garderob. Golvet är belagt med grafitgrå klinker som övergår i parkett i den inre delen av hallen. Bostaden har genomgående ekparkett i samtliga rum förutom där golvet slits som mest, i hall, badrum och kök, där man har ett mörkt grafitgrått klinkergolv. Väggarna i bostaden är enhetligt vitmålade förutom någon enstaka fondvägg. Hall och kök har spotlights med tillhörande dimmer.

Köket är bostadens hjärta och det skall vara trevligt att umgås och laga mat samtidigt. Här finns gott om utrymme för matlagning med väl tilltagna bänkytor och goda förvaringsmöjligheter. Köket består utav en vit interiör från Marbodal med en bänkskiva av grå laminat samt ett vitt kakel ovan. I köket finns högskåp med inbyggnadsugn och mikrovågsugn, spis med glaskeramikhäll samt tillhörande spisfläkt. Fullhöjds kyl och frys samt diskmaskin. Praktisk halogenbelysning på undersidan av bänkskåpen ger bra ljus. En stor härlig köksö skiljer köket från matplatsen samt ger både förvaring och arbetsyta. Mot vardagsrummet har säljaren byggt om så att man kan ha två till tre sittplatser vid köksön. Vid matplatsen finns utrymme för många vid bordet och man har en vacker vy från fönstret ner mot Mölnlycke centrum.

Kök och vardagsrum skiljs åt endast med en vacker glasvägg som man kan välja att öppna upp helt eller stänga till vid behov utan att minska ljusinsläppet. Vardagsrummet har stora härliga fönsterpartier i vinkel, från golv till tak och även här får man en vacker vy ner mot Mölnlycke centrum. Den stora skjutdörren i glas öppnar upp till den härliga hörnbalkongen med chans till eftermiddags – och kvälls-sol. Den bakre delen av balkongen har glasats in, vilket blir som ett extra rum och en härlig plats att nyttja från tidig vår till sen höst.

Via inre hall når man de båda generösa sovrummen som båda har utgång till balkongen. Det största sovrummet har gott om förvaring i en skjutdörrsgarderob och det andra sovrummet har två platsbyggda garderober. Längst in i hall finns ytterligare två garderober som ger gott om förvaring.

Från hallen nås även badrummet med grafitgrå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Härlig golvvärme för skön komfort. Tvättställ med kommod i vitt porslin, vägghängd wc, infälld spegel i kakel från vägg till vägg och upp till tak, hyllplan under spegel i svart skiffer. I duschutrymmet finns välvda duschväggar i glas och bredvid har man en handuksvärmare. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under bänkskiva av grafitgrå laminat, vita förvaringsskåp samt ett högt städskåp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

76 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

2 av 7

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme.
Mekanisk till- och frånluftsventilation.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

90 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

102 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-09-06

Besiktningsman

Tobias Barsk


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV och bredband levereras av Telia (100/100).


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Alla lägenheter är garanterade att få en p-plats. Det finns totalt 29 p-platser varav 26 st har el/laddstolpar. Övriga 3 saknar el/laddstolpar.
Styrelsen fördelar p-platserna vilket innebär att man inte per automatik får samma p-plats som säljaren har haft.

P-plats kostar 330 kr/mån. Nyttjande av laddstolpe debiteras separat baserat på förbrukad kWt.


Ekonomi

01
Avgift

4 387 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Inklusive värme , VA och sophantering.

Försäkring

198 kr/mån

Hushållsström

492 kr/mån

Bredband och TV

226 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

916 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

2,86650

Andel av årsavg.

0,0304

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-10-20.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Månadsavgiften höjdes med 3% i januari 2024.


Föreningen

01
Benämning

Brf Hönekulla höjd 2.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen bildades 2013 och består av 29 bostadsrätter fördelade på två fastigheter. Den ekonomiska förvaltningen utförs av Nabo. Veteranpoolen anlitas för att ta hand om trädgårdsskötseln. Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information.

Avgiftsförändringar

Styrelsen har beslutat att höja månadsavgiften med 3% från och med 1 januari 2024.

Övriga utrymmen i föreningen

I entréplan finns cykelförråd, barnvagnsförråd samt lägenhetsförråd.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

677 487 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisningen 2022 och från bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 387 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Inklusive värme , VA och sophantering.
Försäkring
198 kr/mån
Hushållsström
492 kr/mån
Bredband och TV
226 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
916 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
2,86650
Andel av årsavg.
0,0304
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-10-20.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Månadsavgiften höjdes med 3% i januari 2024.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Mölnlycke  i härryda

Mölnlycke

Kommunens centralort med sin småstadskaraktär och sitt levande centrum!


01
Fördelar med området
Caféer Sport och friluftsliv Butiksgata/köpcentrum Motionsspår Bokhandel Restauranger Bio Badstrand Bussar Växande område

02
Mölnlycke - centralort med småstadskaraktär

Mölnlycke är centralort i Härryda Kommun och ligger omkring en mil sydost om centrala Göteborg. Större delen av bebyggelsen består av villor, radhus och kedjehus. Trots den täta bebyggelsen har Mölnlycke många grönområden, bland annat Rådasjöns naturreservat och Finnsjöns friluftsområde. Genom centrum rinner Mölndalsån på sin väg från Landvettersjön (Gröen) till Rådasjön. I Mölnlycke tillverkades textilier och textilprodukter av olika slag ända fram till slutet av 1990-talet. Det gamla fabriksområdet har numera renoverats och blivit lokaler för ett flertal olika företag. Den slottsliknande vita trävilla norr om fabrikerna inrymmer numera Wendelsbergs folkhögskola. Ost respektive sydost om Mölnlycke ligger Nya Långenäs och Benareby, vilka räknas som små tätorter men praktiskt sett tillhör Mölnlycke. Pixbo, i sydväst från centrum sett, har vuxit samman med Mölnlycke tätort men är egen postort. Lahall är ett småhusområde söder om Mölnlycke.


03
Natur och fritid

Mölnlycke kulturhus, invigt 1990, har en scen som används för konserter och teatergästspel samt som biograf. På Wendelsbergs Teater och Skolscen, som drivs av Wendelsbergs folkhögskola, spelas föreställningar med skolans egna studenter. Kulturhistoriskt värdefulla byggnader och miljöer i Mölnlycke är Råda kyrka, Råda säteri och Långenäs.

I Mölnlycke finns bland andra idrottsföreningarna Mölnlycke IF. Sjövalla Frisksportklubb, Pixbo Gymnastikförening, Råda BMK och Pixbo Wallenstam IBK. Vid Råda säteri finns Råda Ridklubb.

Mölnlycke erbjuder fina badplatser vid Säteribadet i Rådasjön och Frökens udde i Gröen (Landvettersjön). I Wendelsbergsparken finns vackra omgivningar för promenader och friluftsliv. Runt Råda Säteri finns natursköna gång- och ridstigar som bl.a. leder till strövområdet runt Delsjöarna.


04
Kommunkationer

Mölnlycke har bra bussförbindelser både inom kommunen och till Göteborg. Med bil når man Göteborgs centrum på cirka 15 minuter och med buss tar det cirka 20 minuter.


05
Familjeliv och service

I Mölnlycke finns förskolor, familjedaghem och skolor från förskoleklass till årkurs 9. Dessutom finns tre familjekooperativa förskolor och en Montessoriförskola. Den öppna förskolan ligger i Familjecentralen i Mölnlycke centrum. I centrala Mölnlycke ligger Hulebäcksgymnasiet som erbjuder ett brett utbud av program.

Längs Biblioteksgatan som löper genom centrum finner man livsmedelsbutik, detaljhandel, systembolag samt restauranger och caféer. Mölnlycke vårdcentral ligger intill Råda torg, där man även kommunhuset.


Använd kartan
X

Platser

Vickan Restaurang och Bar

224 m


Residens Gustavsberg

255 m


Circle K Mölnlycke

327 m


Östermalmshallen Padel AB

340 m


Sibylla

365 m


gbcreats.com

233 m


Förskolan Mossen

273 m


Lillebäck, Hulebäcksgymnasiet

297 m


Högadalsskolan

340 m


Yrkeshögskolan i Mölnlycke

356 m


Lidl

526 m


Hemköp Mölnlycke

583 m


Sportringen

233 m


Högadal

242 m


Hulebäcksgymnasiet östra

359 m


Stenbrottet

420 m


Mölnlycke station

342 m


Mölndal Station

6,19 km


Kållered station

6,74 km


Liseberg station

8,95 km


Lindome station

9,24 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Lokalt centrum
    337 m
    2 min
    2 min
    5 min
  • Grönområde
    256 m
    4 min
    3 min
    8 min
  • Tågstation
    Mölnlycke station
    342 m
    2 min
    1 min
    5 min
  • Hållplats
    Sportringen
    233 m
    1 min
    1 min
    3 min
  • Sjö
    379 m
    3 min
    3 min
    9 min
  • Vatten
    342 m
    2 min
    2 min
    5 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Malin eller Cecilia!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.