Behållare Behållare
Dela

Norrtälje , Kvisthamra
Brf Siktet 1

Avgift
från 2155kr/mån
Total antal bostäder
21
Antal bostäder till salu
21
Antal rum
2
Boarea
42-53 kvm
Tillträde
Hösten 2017

Nyproducerade 2:or i Kvisthamra, inflytt höst 2017

Välkommen till Brf Siktet 1, en förening med nyproducerade 2or med centralt läge i populära Kvisthamra, redo för inflyttning under hösten 2017. I korsningen av Spartagatan/Skyttegatan byggs just nu 21 st attraktiva lägenheter om 2 rok, med storlekar mellan 42-53 kvm. Lägenheterna är yteffektivt planerade och ljusa, då samtliga är genomgående med fönster åt två väderstreck och med en takhöjd på 2,5 m. Dessutom har de generösa uteplatser eller balkonger, de flesta kan även utnyttja del av loftgång mot väster.

Hiss finns till byggnadens samtliga 3 våningsplan och på plan 2 finns en gemensam tvättstuga. Till varje lägenhet hör ett eget förråd. Högst upp finner man en gemensam föreningslokal med pentry och relaxavdelning med bastu. I anslutning till byggnaden kommer 16 parkeringsplatser att anläggas som kommer kunna hyras av föreningens medlemmar.

Här har man gångavstånd till det mesta; Norrtälje centrum, Flygfältets handelsområde, Friskis & Svettis, Norrtäljes nya badhus,strövområden, promenadstråk längs Kvisthamraviken, motionsspår, badplatser, barnomsorg och mycket annat.

Säljstart den 14 oktober 2016 kl. 10-15 på Mäklarhusets Norrtäljes kontor, Sjötullsgatan 7.

Säljstarten är då öppen för alla intresserade, dock råder förtur för Roslagens Sparbanks BUS-kontokunder t.o.m. 2016-11-04.

Missa inte möjligheten att teckna er för en i ett av de populäraste områden Norrtälje har att erbjuda.

Varmt välkomna med Er bokning!

Vy från korsningen Gustav Adolfs väg/Carl Bondes väg
Beskrivning
Köpprocessen- så går det till!
Intresseanmälan
Försäljningen av dessa bostadsrätter sker i samarbete med Mäklarhuset Norrtälje. Vid visning eller egen kontakt skrivs du upp på en intresselista i turordning.

Säljstart
Säljstart, öppen för allmänheten. Startar fredagen den 14 oktober 2016 kl. 10.00-15.00, på Mäklarhuset Norrtäljes kontor, Sjötullsgatan 7.De första 3 veckorna har kund som har BUS konto med köplats till Roslagens Sparbanks ungdomsboende förtur att anmäla sitt intresse och teckna bokningsavtal.

Bokningen
Ett bokningsavtal tecknas mellan dig och Thelandersson Holding AB när du hittat den lägenhet du vill ha. En vecka efter detta avtals tecknande skall bokningsavgift om 20 000 kr betalas in.

Finansiering
Vi samarbetar med flertalet lokala banker som kan hjälpa dig med en finansieringslösning som passar dig.

Kontraktsskrivning
Sex till tolv månader innan tillträdet tecknas ett upplåtelseavtal. I samband med detta betalas en handpenning om 10 % av köpeskillingen med avdrag för de 20 000 kr som redan är betalade i samband med bokningsavtalet.

Parkering
Innan inflyttning kommer en blankett att skickas ut där man kan ange önskemål om parkering. Hyresavtalet för parkering tecknas sedan på tillträdesdagen. Fördelning av parkeringsplats sker i turordning enligt det datum man ingått ett avtal (bokningsavtal eller upplåtelseavtal).

Interimsstyrelse
Vid föreningens bildande tillsätts en styrelse av minst tre personer som är fristående från Brf Siktet 1. Denna styrelse kallas för interimsstyrelse.

Besiktning
Besiktning av din bostad sker ca 2-3 veckor innan inflyttning. Besiktningen utförs av en auktoriserad opartisk besiktningsman som utses av bostadsrättsföreningens interimsstyrelse. Du kommer bli inbjuden att närvara vid slutbesiktningen av din bostad.

Slutbetalning
Innan du flyttar in i din bostad ska den slutbetalas.

Tillträde
Tillträde och inflyttning sker under hösten 2017.

Inflyttning
På tillträdesdagen får du nycklar, skötselpärm och av bostadsrättsföreningen signerat upplåtelseavtal mot uppvisande av kvitto för slutbetalning av din lägenhet.

Vad händer om jag ångrar mig?

Efter påskrivet bokningsavtal:
Om du bokat din lägenhet och betalat in 20 000kr i bokningsavgift får du tillbaka 10 000kr och resterande 10 000kr tas ut som en administrativ avgift.

Efter påskrivet upplåtelseavtal:
Detta avtal är bindande för köparen.
Att bo i bostadsrätt
Vad är en bostadsrätt?
När du köper en bostadsrätt blir du medlem i en bostadsrättsförening och blir ägare till en andel i föreningen. Kopplat till andelen i Bostadsrättsföreningen hör rätten att nyttja/bo i en lägenhet i föreningens hus. Det upprättas ett sk upplåtelseavtal vilket reglerar rätten att bo i lägenheten och ditt ansvar för att sköta och underhålla den. Du har även rätt att sälja din bostadsrätt till vem du vill, förutsatt att styrelsen godkänner köparen. Styrelsen kan även medge att bostadsrätten hyrs ut i andra hand.

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten och lägenheterna. För att få köpa en bostadsrätt måste du betala insats och bli antagen medlem i bostadsrättsföreningen. En medlem och bostadsrättsinnehavare måste ta hänsyn till följa föreningens regler (stadgar) och det regelverk som styr boendeformen bostadsrätt.

Bostadsrätten innebär ett förmögenhetsvärde för "ägaren" av denna. Innehavaren betalar en årsavgift till föreningen. Årsavgiften ska täcka föreningens löpande utgifter, amorteringar och fondavsättningar. Årsavgiften delas upp och betalas månadsvis. Storleken på avgiften beror på föreningens totala utgifter och vilken andel respektive bostadsrätt har av föreningens totala utgifter. Andelarna beräknades när föreningen bildas och anges i en ekonomisk plan. Föreningen har också enligt stadgarna rätt att ta ut en administrativ avgift vid pantsättning, överlåtelse och andrahandsuthyrning.

Ekonomisk plan
Den ekonomiska planen anger förutsättningarna för en bostadsrättsförenings köp av fastighet och byggnader. Den ekonomiska planen avspeglar en tänkt framtida ekonomi för bostadsrättsföreningen och hur dess utgifter ska fördelas mellan medlemmarna.

Den innehåller bland annat en beskrivning av bostadsrättsföreningens fastighet och byggnader, en beskrivning av hur bostadsrättsföreningens förvärv finansieras med insatser och lån, en lägenhetsförteckning med de ingående lägenheternas yta, andelstal, insatser och beräknade årsavgifter. Den ekonomiska planen upprättas av en interimistisk styrelse. Den granskas av två stycken oberoende, av Boverket utsedda, sk intygsgivare. Den ekonomiska planen måste även registreras hos Bolagsverket innan upplåtelseavtal får tecknas.

Föreningen
En bostadsrättsförening företräds av en styrelse vald av dess medlemmar. Styrelsen upphandlar utförare av teknisk och ekonomisk förvaltning av föreningens tillgångar. Styrelsen väljs vanligen vid den årliga ordinarie föreningsstämman. Förutom den årliga föreningsstämman kan det hållas extra stämma om styrelsen eller medlemmarna tycker det är nödvändigt.

Enligt bostadsrättsföreningens stadgar skall ordinarie föreningsstämma hållas senast den sista juni året efter bokslutet upprättas. I samband med nyproduktion av lägenheter tillsätts en interimsstyrelse med uppgift att bevaka föreningens intressen fram till dess att alla lägenheter är upplåtna. Interimsstyrelsens uppdrag upphör när medlemmarna efter slutförd byggnation och finansiering enligt den ekonomiska planen väljer en styrelse bland de inflyttade nya medlemmarna.

Förvaltning
Bostadsrättsföreningen administreras och förvaltas genom att bostadsrättsföreningens styrelse anlitar extern expertis.
Fakta
Pris
från 1 525 000kr
Avgift
från 2155kr/mån
Total antal bostäder
21
Antal bostäder till salu
21
Antal rum
2
Boarea
42-53 kvm
Tillträde
Hösten 2017
Använd kartan
X