Sockergränden

Sockergränden

Pris

5 895 000 – 7 495 000 kr
Landskrona — Radhus / Äganderätt

Sockergränden


Pris
5 895 000 – 7 495 000 kr

Landskrona — Radhus / Äganderätt
Arkitektritade, friköpta stenhus / passivhus i Norra Borstahusen

SLUTSÅLT!

Samtliga hus i projekt Sockergränden är nu slutsålda med bindande köpekontrakt tecknade.

Så har det äntligen blivit dags att få presentera kvarteret Sockergränden eller Morgondoppets Vänner som det också kallas då det utvecklats som ett spin-off-projekt till det visionära och prisbelönta mikrokvarteret Morgondoppet som i slutet av 2020 belönades med Landskrona stads stadsbyggnadspris.

Resultatet kommer att bli 4 unika radhus med beräknad inflyttning kvartal 1 2023.

På utmärkt läge i det expansiva området Norra Borstahusen erbjuds gångavstånd till såväl golfbanor och underbara badplatser som utmärkta skolor, nyöppnad COOP-butik, nytt gym samt gastronomiska upplevelser och gott häng på välrenommerade restauranger. Trädgårdar och terrasser kommer att ligga i fritt sydvästläge och uteplatserna kommer att anläggas med färdiga trädäck, planteringslådor i cortenstål samt vara förberedda för utekök. Parkeringsplats med laddstolpe kommer att finnas till varje enhet liksom utmärkta möjligheter att anpassa husen efter personliga önskemål.

Husen i Sockergränden kommer att präglas av en stram, stilren arkitektur som övergår i en originell, djärv taksilhuett med grönskande sedumtak som bidrar till såväl kvarterets unika karaktär och skyline som att rent visuellt knyta an till passivhusens miljötänk och energieffektivitet. Huskropparnas återhållsamma men samtidigt ståtliga och iögonfallande fasader kommer att uppföras med samma unika tegel som användes till Morgondoppet och som bränns enligt 100-åriga traditioner vid ett tegelbruk på den polska landsbygden.

Insidan håller vad utsidan lovar med i stort sett samma interiör som blivit så lyckad och så uppskattad i Morgondoppet. En stilfull, genomtänkt och noga selekterad blandning av material som bottnar i en industriell känsla och kompletteras med mjukare, varmare inslag. Tänk lyxig hotellkänsla. Djupa fönsternischer och generös takhöjd med synliga takbjälkar kontrasterar mot råare inslag av diamantslipade, tröskelfria betonggolv, stålbalkar och skiffer. Såväl ugn från italienska Bertazzoni, HTH-kök med bänkskiva av kvartskomposit som integrerad kyl & frys och vitpigmenterad ekparkett ingår i standardutförandet. Både entréplan och ovanvåning (ej våning 3, radiatorer) erbjuder full takhöjd och värms upp av vattenburen golvvärme vilket resulterar i en härlig boendekomfort samt fria, möblerbara ytor utan skrymmande snedväggar eller radiatorer.

Entréplanet i samtliga hus fördelar sig på entré och badrum samt en inbjudande, öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Ovanvåningen erbjuder i originalutförandet 3 sovrum och 1 allrum med vattenburen golvvärme under vitpigmenterad enstavsparkett som kompletteras av badrum och separat tvättstuga/förråd. Hus 1, 3 och 4 levereras i grundutförande med en ovanvåning som är inredd med med samma väggar och golv som på våningen under men som kan kompletteras med avskiljande väggar och badrum om så önskas.

Småslagen gatsten tillsammans med smakfulla planteringar kommer att bidra till en genuin, trivsam utemiljö i gränden som inspirerat till kvartersnamnet och som kommer att skilja de fyra radhusen från det LSS-boende som ska uppföras strax bakom. I anslutning till garage och parkeringsplatser kommer det även att anläggas gemensam boulebana och utegym.

För reservering, intresseanmälan eller mer information, vänligen kontakta ansvarig mäklare. Först till kvarn-principen kommer att tillämpas så att de som först reserverar sig för något av husen kommer att ha förtur att teckna bindande köpeavtal inom några veckor.


Boarea
136 – 182 kvm
Antal rum
5 – 7 rok
Preliminär inlyttning
2023-04-15
Upplåtelseform
Nyproduktion
Försäljningsstart
2021-08-05
Status
Slutsålt
Etapp
1
Antal objekt
4

Mäklarhuset Landskrona

Kontakta Rickard för mer information kring Sockergränden.

Rickard Lind

Fastighetsmäklare
Certifierad Nyproduktion

Beskrivning

01
Tomtbeskrivning

Tomterna (inkl hus) som varierar i storlek från 260 - 361 kvm kommer samtliga att ligga i sydvästläge.


02
Områdesbeskrivning

Det gamla fiskeläget Borstahusen med anor från 1700-talet har med sitt idylliska läge länge varit ett attraktiv område för såväl boende som turister och Landskronas badgäster. Området är idag inne i en expansiv fas med nyproducerade bostäder norrut och österut i vad som kommit att kallas Norra Borstahusen där Engelska skolan för ett par år sedan upp verksamheten.

Två 18-håls golfbanor erbjuds i anslutning till restaurangen Kvarteret Erikstorp / Erikstorps Kungsgård och Skånes enda 5-stjärniga camping- och semesteranläggning, Mötesplats Borstahusen med bland annat separat SPA-anläggning. I anslutning till hamnen ligger Pumphuset som inrymmer såväl konsthall, som museum och restaurang tillsammans med mindre restauranger och sommarkrogar. Intill hamnen ligger även Landskronabornas favoritbadplats som fortsätter vidare ut mot Lill-Olas med härliga stränder och långa badbryggor. Underbara promenadstråk längs havet sträcker sig hela vägen till centrum och vidare norrut mot Sandbergen, Glumslöv och Helsingborg.

I närområdet ligger flertalet skolor, förskolor och dagis. ICA Ankaret är närbutiken som nyligen kompletterats av en nyöppnad COOP-butik. Utmärkta kommunikationer med bussförbindelser mot såväl centrum som stationen och motorvägen mot Helsingborg, Lund - Malmö nås inom några minuter.


03
Övrigt

Observera att fastighetsmäklaren endast ansvarar för marknadsföring av tomt och hustyp samt överlåtelsen av tomtmarken. Entreprenadavtalet tecknas av köparen direkt med byggbolaget Miri Bygg AB.


Området
Använd kartan
X

Mäklarhuset Magazine
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.