Hantverksgatan 9 / Centrum / Halmstad

UNIK FASTIGHET MED ANOR FRÅN 1800-TALET

Utgångspris
7 250 000 kr
Boarea
242 kvm
Driftkostnad
49 500 kr/år
Tomtarea
266 kvm
Rum
9 rum (5-7 sovrum)
Bolån för dig utan fast anställning
Ansök hos Bluestep Bank
Visningar
 • Sön 5 apr 11:00-13:00

  Anmälan krävs

Boka Budgivning
Läs mer om budgivning

Högst unik fastighet mitt i centrala Halmstad belägen på pittoreska Hantverksgatan. Fastigheten omfattar tre huskroppar i u-formation vilka omsluter en mysig innergård. Huvudbyggnaden som ligger ut mot Hantverksgatan rymmer två lägenheter, en 3:a i bottenplan och en 2:a på övre plan. Via en röd port nås innergården med ytterligare en sidobyggnad innehållandes en 1:a med två stora loft. På innergården stoltserar även ett korsvirkeshus i två plan med pentry, badrum och allrum på första plan samt två kontorsrum på andra plan.

Totalt finns här tre lägenheter samt ett korsvirkeshus som nyttjas till kontor av nuvarande ägare, men som också blir ledigt för nästa ägare. Här kan man alltså bedriva en "verksamhet" i korsvirkeshuset, samtidigt hyra ut 3 lägenheter och således skapa sig en mycket attraktiv totalekonomi. Eller om man som köpare väljer att hyra ut alltihopa. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2003 och har sedan dess renoverat samtliga lägenheter och hela korsvirkeshuset. Intrycken präglas av en sällsynt skådad charm och vi älskar känslan av att kliva in genom porten från Hantverksgatan och låta sig fångas upp av det totala lugn som infinner sig på gårdsplan. Den idylliska innergården smyckas av gatsten i solfjädersmönster, en stor vinranka som slingrar sig längs muren och korsvirkeshuset vilket stoltserar med sin säreget vackra gestaltning. Detta mina damer och herrar är en i våra ögon helt fantastisk fastighet med ett historiskt värde.

LÄGENHET 1 (3 rok, ca 80 kvm) - 10 850 kr/mån
Mysig lägenhet renoverad 2012 med bland annat nytt kök, helkaklat badrum och klinkergolv med golvvärme. Ingång från både Hantverksgatan samt från gårdsplan. Gamla fina ekparkettgolv. Utrustad med bland annan diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

LÄGENHET 2 (2 rok, ca 70 kvm) - 8 750 kr/mån
Fantastisk våning renoverad 2011 med bland annat nedsänkt och platsbyggt kök, helkaklat badrum, öppet upp i nock med synliga takbjälkar, framtagen murstock, gedigna trägolv samt infälld belysning i golv och tak. Egen ingång via gårdsplan.

LÄGENHET 3 (1 rok+loft, ca 32 kvm + 28 kvm loft) - 6 380 kr/mån
Halmstads fräckaste 1:a. Totalrenoverad 2006 med helgjuten platta med vattenburen golvvärme och klinker. Öppet upp i nock med synliga takbjälkar, otrolig rymd! Taket är isolerat från utsidan så invändigt är taket bevarat från ca 1840. Nedsänkt kök med infälld belysning, Helkaklat badrum. Två fantastiska loft perfekt för sängen eller till förvaring. Ingång via gårdsplan.

KORSVIRKESHUS (3 rok, ca 60 kvm) - Ej uthyrd, potentiell hyresintäkt 7 500 kr/mån
En helt magisk byggnad renoverad 2005. Två våningar om ca 30 kvm vardera. Taket är omlagt och isolerat utvändigt vilket gör att alla gamla bjälkar osv. är synliga inifrån. Nedre plan med pentry, helkaklat badrum samt ett allrum. Vackra plankgolv, synliga tegelväggar, bjälkar och en braskamin i allrummet. Övre plan nås utifrån eller inifrån via spiraltrappa. Väl upp möter vi en härlig rymd med öppet upp i nock, synliga bjälkar, framtagen tegelvägg mm. Idag uppdelat i två separata kontor.

Uttrycket "once in a lifetime" är sannerligen på sin plats!

Bilder
Sponsrade länkar
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 1
Korsvirkeshus våning 2
Korsvirkeshus våning 2
Korsvirkeshus våning 2
Korsvirkeshus våning 2
Korsvirkeshus våning 2
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 1 (3 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 2 (2 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Lägenhet 3 (1 rok)
Fastighetskarta
Visa alla 58 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Lägenhet 1
Lägenhet 2
Lägenhet 3
Korsvirkeshus plan 1
Visa alla 5 planritningar
Fakta
Rumsbeskrivning

 • LÄGENHET 1 - 3 rok, ca 80 kvm, 10 850 kr/mån
  Unik och charmig lägenhet med ingång från både Hantverksgatan och via den pittoreska innegården med korsvirkeshuset i blickfånget. Kök och badrum totalrenoverades 2012, därtill klinkergolv med vattenburen golvvärme. Utöver detta finner vi gamla fina ekparkettgolv, vitmålade med inslag av synliga träbjälkar, murstock etc.

  Kök
  Ett ljust kök med vita skåpsluckor och grå bänkskiva. Köket är utrustat med spis, diskmaskin, diskho, kombinerad kyl och frys samt fläkt.

  Badrum
  Ljust badrum med grå klinkerplattor och vitt kakel. Badrummet är utrustad med WC, kommod med tvättställ samt underskåp, dusch med vikbara glasdörrar och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
 • LÄGENHET 2 - 2 rok, ca 70 kvm, 8 750 kr/mån
  Magisk vindslägenhet totalrenoverad 2011 med bland annat nedsänkt och platsbyggt kök med luckor i ek, helkaklat badrum med golvvärme, infälld belysning i golvet samt synliga takbjälkar.

  Ingång från markplan via innegården. Liten hall i bottenplan innan trappa med trappräcke i smide leder upp till andra våningen. Lägenheten har öppet i nock med snedtak och synliga träbjälkar. Golvet pryds av trägolv och väggarna är vitmålade. Fint ljusinsläpp i varje rum från spröjsade fönster samt takfönster. Lägenheten är utrustad med många infällda spotlights i så väl golvet som i taket. Vardagsrummet är i förankring till köket.

  Kök
  Både köksluckorna och bänkskivan är av ek. Den ena väggen är beklädd i tegel. Köket är utrustat med diskmaskin, diskho, spis samt kyl och frys.

  Badrum
  Ljust badrum med gråa klinkers samt vitt kakel med god förvaring. Badrummet är utrustat med WC, kommod med tvättställ och underskåp samt dusch med vikbara glasdörrar.
 • LÄGENHET 3 - 1 rok, ca 32 kvm+loft, 6 380 kr/mån
  Unik enrumslägenhet, Halmstads coolaste, med ingång via den mysiga innergården. Lägenheten omfattar en boyta om ca 32 kvm samt två loft om 14 kvm vardera. Golvet på bottenplan pryds av grå klinker med vattenburen golvvärme och trägolv på sovloften. Väggarna är vitmålade och en tegelvägg återfinns i köket. Öppet upp i nock med bevarat originaltak från ca 1840 med synliga takbjälkar. Yttertaket är tilläggsisolerat från utsidan.

  Kök
  Nedsänkt kök med infälld belsyning, vita skåpsluckor och klinkergolv. Kökets ena vägg är av tegel. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys.

  Badrum
  Helkaklat badrum med rutigt klinkergolv med vita och svarta klinkerplattor samt vitt kakel på väggarna. Spegeln ovanför kommoden är dessutom inkaklad. Badrummet är utrustat med golvvärme, WC, kommod med tvättställ samt underskåp och dusch.
 • KORSVIRKESHUSET - 2 rok, ca 60 kvm, ej uthyrd
  Vackert korsvirkeshus med två våningsplan med ingång från innegården via både markplan och andra våningen. Huset har genomgående synliga träbjälkar och delvis väggar av synligt tegel. Bredvid husets braskamin leder en vacker spiraltrappa av smide upp till andra våningen. Trappan kommer ursprungligen från Slottsmöllan. På andra våningen är taket öppet upp i nocken med synliga träbjälkar och en mellanvägg i korsvirke samt tegel. Golvet pryds av robusta trägolv.

  Kök/pentry
  Pentry bestående av två spisplattor samt diskho. Golvet är av betong och väggarna är av tegel med synliga träbjälkar i korsvirke.

  Badrum
  Rutigt klinker med vita och mörkgråa klinkerplattor. Väggarna är beklädda med vitt kakel och en inkaklad spegel ovanför kommoden. Badrummet är utrustad med WC, handduksvärmare, duschhörna med uppmurade glasblock och kommod med tvättställ samt underskåp.
Fakta

Beskrivning
 • Boarea
  242 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Yta enligt hyreskontrakten uppgår till totalt 242 kvm. Ytan är inte exakt uppmätt utan är en uppskattning från säljarna. Gällande lägenhet 2 med snedtak så har man utgått ifrån golvyta.
 • Totalareal:
  266 kvm
 • Rum:
  9 (5-7 sovrum)
 • Fastighetsbeteckning
  HALMSTAD HÄSTMÖLLAN 9
 • Tillträde:
  Enligt överenskommelse
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1860
 • Grundmur:
  Stenfot
 • Grund
  Torpargrund / Gjutna betongsulor
 • Stomme:
  Trä och tegel
 • Bjälklag:
  Trä
 • Fasad
  Puts, träpanel och tegel/korsvirke
 • Takbeklädnad:
  Tegelpannor
 • Utv plåtarbeten:
  Galvaniserad målad plåt
 • Fönster
  1-glas, 2-glas kopplade och 2-glas isoler (takfönster)
 • Ventilation:
  Självdrag
 • Vatten:
  Kommunalt vatten
 • Avlopp:
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ålder: 2012
 • Allmän information
  Tre olika byggnader. Huvudbyggnad om 1 plan med inredd vind, sidobyggnad om 1-plan med loft samt ett separat korsvirkeshus om 2 plan.
 • Renovering omarbetning etc
  2015
  - Nya plåtarbeten.
  2012
  - Renovering av 3:an.
  - Installation fjärrvärme.
  2011
  - Renovering av 2:an (vindslägenhet).
  2006
  - Renovering av 1:an.
  2005
  - Renoverat korsvirkeshus inkl. nytt tak.
  - Stensatt och dränerat hela innergården.

  Merparten av installationer av el, vatten och avlopp är nygjorda i samband med renovering av de olika lägenheterna och korsvirkeshuset.
 • Fel och brister
  Fastigheten är besiktigad och protokoll överlämnas till intresserade spekulanter.
Uteplats
 • Beskrivning, uteplats
  Pittoresk innergård med vacker gatsten. En lugn och skyddad oas där blickarna faller mot det vackra korsvirkeshuset. Sommartid blommar en större vinranka längs mur mot grantomt.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Övriga byggnader
  Förrådsutrymme jämte korsvirkeshuset, ca 2*4 meter.
  Källarutrymme med pannrum och tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  266 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Fornlämning (Registreringsdatum: 20061105)
 • Planbestämmelser
  Kvarteret Hästmöllan, Stadsplan (Beslutsdatum: 19390721)
Övrigt
 • Fastigheten säljes enligt praxis för hyresfastigheter med friskrivning från dolda fel.
  Köparen får själv och ihop med sakkunniga personer undersöka byggnaderna med tillbehör efter eget önskemål innan kontraktsdagen.
  Besiktningsprotokoll och energideklaration erhålles av fastighetsmäklaren på visning.
Ekonomi

 • Taxeringsvärde
  2 834 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
 • Byggnadsvärde:
  1 516 000 kr
 • Markvärde:
  1 318 000 kr
 • Typkod:
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår:
  1929
 • Uppvärmning:
  25 000 kr/år
 • Försäkring:
  3 500 kr/år
 • Vatten och avlopp:
  3 500 kr/år
 • Renhållning:
  2 500 kr/år
 • Elkostnad:
  15 000 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad:
  49 500 kr/år
 • Fastighetsskatt:
  8 349 kr/år
 • Upplåtelseform:
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 10 pantbrev om totalt 3 512 000 kr.
Sponsrade länkar
Ekonomi
Taxeringsvärde
2 834 000 kr (Fastställt avseende år 2018)
Byggnadsvärde :
1 516 000 kr
Markvärde :
1 318 000 kr
Typkod :
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår :
1929
Uppvärmning :
25 000 kr/år
Försäkring :
3 500 kr/år
Vatten och avlopp :
3 500 kr/år
Renhållning :
2 500 kr/år
Elkostnad :
15 000 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
49 500 kr/år
Fastighetsskatt :
8 349 kr/år
Upplåtelseform :
Småhus
Pantbrev
Det finns 10 pantbrev om totalt 3 512 000 kr.

Boendekalkyl

Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.
Karta & platser
Använd kartan
X
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Pick N´ Go Sandwiches
  29 m
  Trattoria La Pizza
  110 m
  Guangdong House HB
  111 m
  Lotus
  128 m
  Texas Longhorn
  129 m
 • Skolor
  Find Your Mind
  239 m
  Iris Hadar AB
  328 m
  Västanvindens förskola
  354 m
  Guldfiskens allergiförskola
  369 m
  Sverigehälsan Halmstad
  423 m
 • Mataffärer
  Hemköp
  205 m
  Coop Gamletull Halmstad
  783 m
  Netto
  900 m
  ICA Maxi
  1,73 km
  Coop Furuvägen
  2,01 km
 • Kommunikationer
  Halmstad Slottsparken
  127 m
  Halmstad Västerbro (Brogatan)
  174 m
  Halmstad Västerbro (Karl XI:s väg)
  199 m
  Halmstad Stora Torg
  233 m
  Halmstad Torsgatan
  336 m
 • Tågstationer
  Halmstad C
  776 m
  Modellbahn Legan
  4,47 km
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 186 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 3 min
 • Hav
 • 1,4 km
 • 6 min
 • 6 min
 • 20 min
 • Tågstation - Halmstad C
 • 776 m
 • 5 min
 • 4 min
 • 14 min
 • Hållplats - Halmstad Slottsparken
 • 127 m
 • 4 min
 • 1 min
 • 2 min
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn