Hantverksgatan 9

Hantverksgatan 9

Slutpris

8 000 000 kr


Centrum— Halmstad

Hantverksgatan 9


Slutpris
8 000 000 kr

Centrum— Halmstad

UNIK FASTIGHET MED ANOR FRÅN 1800-TALET

Högst unik fastighet mitt i centrala Halmstad belägen på pittoreska Hantverksgatan. Fastigheten omfattar tre huskroppar i u-formation vilka omsluter en mysig innergård. Huvudbyggnaden som ligger ut mot Hantverksgatan rymmer två lägenheter, en 3:a i bottenplan och en 2:a på övre plan. Via en röd port nås innergården med ytterligare en sidobyggnad innehållandes en 1:a med två stora loft. På innergården stoltserar även ett korsvirkeshus i två plan med pentry, badrum och allrum på första plan samt två kontorsrum på andra plan.

Totalt finns här tre lägenheter samt ett korsvirkeshus som nyttjas till kontor av nuvarande ägare, men som också blir ledigt för nästa ägare. Här kan man alltså bedriva en "verksamhet" i korsvirkeshuset, samtidigt hyra ut 3 lägenheter och således skapa sig en mycket attraktiv totalekonomi. Eller om man som köpare väljer att hyra ut alltihopa. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2003 och har sedan dess renoverat samtliga lägenheter och hela korsvirkeshuset. Intrycken präglas av en sällsynt skådad charm och vi älskar känslan av att kliva in genom porten från Hantverksgatan och låta sig fångas upp av det totala lugn som infinner sig på gårdsplan. Den idylliska innergården smyckas av gatsten i solfjädersmönster, en stor vinranka som slingrar sig längs muren och korsvirkeshuset vilket stoltserar med sin säreget vackra gestaltning. Detta mina damer och herrar är en i våra ögon helt fantastisk fastighet med ett historiskt värde.

LÄGENHET 1 (3 rok, ca 80 kvm) - 10 850 kr/mån
Mysig lägenhet renoverad 2012 med bland annat nytt kök, helkaklat badrum och klinkergolv med golvvärme. Ingång från både Hantverksgatan samt från gårdsplan. Gamla fina ekparkettgolv. Utrustad med bland annan diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

LÄGENHET 2 (2 rok, ca 70 kvm) - 8 750 kr/mån
Fantastisk våning renoverad 2011 med bland annat nedsänkt och platsbyggt kök, helkaklat badrum, öppet upp i nock med synliga takbjälkar, framtagen murstock, gedigna trägolv samt infälld belysning i golv och tak. Egen ingång via gårdsplan.

LÄGENHET 3 (1 rok+loft, ca 32 kvm + 28 kvm loft) - 6 380 kr/mån
Halmstads fräckaste 1:a. Totalrenoverad 2006 med helgjuten platta med vattenburen golvvärme och klinker. Öppet upp i nock med synliga takbjälkar, otrolig rymd! Taket är isolerat från utsidan så invändigt är taket bevarat från ca 1840. Nedsänkt kök med infälld belysning, Helkaklat badrum. Två fantastiska loft perfekt för sängen eller till förvaring. Ingång via gårdsplan.

KORSVIRKESHUS (3 rok, ca 60 kvm) - Ej uthyrd, potentiell hyresintäkt 7 500 kr/mån
En helt magisk byggnad renoverad 2005. Två våningar om ca 30 kvm vardera. Taket är omlagt och isolerat utvändigt vilket gör att alla gamla bjälkar osv. är synliga inifrån. Nedre plan med pentry, helkaklat badrum samt ett allrum. Vackra plankgolv, synliga tegelväggar, bjälkar och en braskamin i allrummet. Övre plan nås utifrån eller inifrån via spiraltrappa. Väl upp möter vi en härlig rymd med öppet upp i nock, synliga bjälkar, framtagen tegelvägg mm. Idag uppdelat i två separata kontor.

Uttrycket "once in a lifetime" är sannerligen på sin plats!


Boarea
242 kvm
Driftkostnad
49 500 kr/år
Tomtarea
266 kvm
Rum
9 rum (5-7 sovrum)
Såld
2020-04-16

Mäklarhuset Halmstad

Denna villa på Hantverksgatan såldes av oss 2020-04-16. Se alla våra försäljningar i Halmstad samt även på Hantverksgatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.