Kaptensgatan 1b
Kaptensgatan 1b
Emma Wallin, ansvarig mäklare i Kungsbacka
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Emma Wallin

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Kaptensgatan 1b


Västra Villastaden— Kungsbacka

Kaptensgatan 1b


Kommande försäljning

Västra Villastaden— Kungsbacka

LÄGENHET MED VILLAKÄNSLA ÖVER TRE PLAN MED 6 RUM OCH MAGNIFIK UTSIKT ÖVER KUNGSBACKÅN

Välkommen till denna charmiga lägenhet med en fantastisk villakänsla fördelat över tre plan, belägen i eftertraktade Västra Villastaden i Kungsbacka med egen parkeringsplats. Med närhet till centrum och en enastående utsikt över Kungsbackaån erbjuder denna bostad en harmonisk kombination av bekvämlighet och naturskön omgivning.

På entréplan möts du av en inbjudande hall med gott om utrymme att välkomna gäster och hänga av dig ytterkläder och skor. Det ljusa parkettgolvet och de ljusa väggarna ger en luftig känsla. Här finns även en praktisk gäst-WC och en rymlig klädkammare i hallen erbjuder extra förvaringsmöjligheter. En trappa upp öppnar sig ett vardagsrum, kök och matplats i en välkomnande öppen planlösning. Parkettgolv och ljusa väggar sträcker sig genom hela våningen. I vardagsrummet sprider en kamin både värme och trivsel, och en solig balkong i söderläge blir en naturlig förlängning av utrymmet. Det trevliga köket är utrustat med dubbel kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och spishäll med fläkt. Matplatsen intill köket rymmer större sällskap, och stora fönster ger en ljus atmosfär med en underbar utsikt över området. Vidare på detta våningsplan finns två ljusa sovrum, varav det ena med utsikt mot ån och det andra med utsikt över föreningens trädgård. Här finns även ett stilfullt badrum med tvättavdelning. Högst upp på vindsplanet väntar ett stort allrum med utgång till en balkong där du kan njuta av stillheten i området. Här finns ytterligare två sovrum, varav det ena idag används som walk-in closet. Här kan du enkelt öppna upp och skapa ett stort sovrum enligt den alternativa planlösningen om du önskar det. Även på detta våningsplan finns ett stilrent badrum med dusch och toalett. Vindsplanet passar perfekt som ett eget våningsplan för tonåringen.

Detta är en unik möjlighet att flytta till en stor lägenhet i hjärtat av Västra Villastaden. Här bor du ett stenkast från torget i Kungsbacka, några minuters promenad från pendelstationen där du lätt tar tåget in till Göteborg på ca 25 minuter. Det är mycket tyst och lugnt i området och du kan njuta av utsikten över Kungsbackaån och de härliga omgivningarna. För mer information och möjlighet till förhandsvisning kontakta ansvarig mäklare.


Boarea
126 kvm
Avgift
7 914 kr/mån
Rum
6 rum (4 sovrum)
Våning
1-3 (Hiss finns ej)


Aktuella visningar


Lördag 09 mars 14:00 — 14:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Kungsbacka

Kontakta Emma för mer information kring visningsmöjligheter.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Entréplan:
Här finns en välkomnande hall som är möblerbar med gott om plats att hänga av sig. I hallen ligger ett parkettgolv och väggarna är ljusa. Angränsande finns en praktisk gäst-wc med toalett och handfat. Här är det mörk klinker på golvet och väggarna har vitt kakel. Ett fönster ger ljusinsläpp och möjlighet till vädring. För extra förvaring finns även en rymlig klädkammare i hallen.

Övre plan:
En trappa upp finns ett vardagsrum, kök och matplats i öppen planlösning. Även här ligger parkett på golvet och väggarna är ljusa. I vardagsrummet finns en kamin som bidrar till både värme och trivsel. Från vardagsrummet har man utgång till en balkong i soligt söderläge. Här ryms en loungegrupp och grill om du önskar det. Köket har vita luckor och grå arbetsbänk i laminat. Köket är utrustat med dubbel uppsättning av kyl och frys samt ugn, micro, diskmaskin och spishäll med fläkt ovanför. Matplatsen som angränsar till köket rymmer ett större matsalsbord för hela familjen och vännerna. Stora fönsterpartier gör att hela våningen känns mycket ljus och utsikten över Kungsbackaån är ett härligt inslag. Vidare på detta våningsplan finns två sovrum. Det ena ligger vid trappan och har fönster ut mot Kungsbackaån. Här är väggarna ljusgrå och en vägg har vit panel. Det andra sovrummet har utsikt över föreningens trädgård och även här är väggarna ljusgrå och en vägg har vit panel. Badrummet har toalett, dusch, handfat med kommod samt spegel ovanför. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och en bra bänk att vika tvätt på samt förvaring i skåp ovanför. Golvet har mörk klinkers och väggarna är vitkaklade. Det finns ett fönster i badrummet som släpper in ljus och ger möjlighet till vädring.

Vindsplan:
På vindsplan finns ett stort allrum som har utgång till en balkong. Väggarna är vita och det ligger en parkett på golvet. Det stora sovrummet har delats av i två separata sovrum som idag nyttjas som ett sovrum och en walk-in closet. Önskar du kan du enkelt ta ner väggen och skapa ett stort sovrum, se den alternativa planlösningen. Badrummet har toalett, dusch, handfat med kommod samt spegel ovanför. Golvet har mörk klinkers och väggarna är vitkaklade. Det finns ett fönster i badrummet som släpper in ljus och ger möjlighet till vädring.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

126 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

6 (4 sovrum)

Våning

1-3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2008

Värme och ventilationsanl.

Vattenburen fjärrvärme.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

92 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

78 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-10-19


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Bredband och tv (basutbud) via Telia. En obligatorisk avgift för bredband på 325 kr per månad tillkommer på avgiften.


05
Balkong

Det finns två balkonger i bostaden. En i söderläge med utgång från vardagsrummet. Den andra balkongen har västerläge och nås med utgång från allrummet på vindsvåningen.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Önskas parkering för fler bilar kan man köpa boendeparkering. För mer information om boendeparkering se https://kungsbacka.se/trafik-resor-och-utemiljo/parkering/parkeringstillstand/boendeparkering


08
Övrigt

I mäklarbilden är bostadsrätten registrerad som 5 rok. Genom att sätta upp en vägg i sovrummet på vindsplan har man delat av rummet och nyttjar nu bostaden som 6 rok.


Ekonomi

01
Avgift

7 914 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I avgiften ingår parkering, uppvärmning och varmvatten. En obligatorisk avgift för bredband på 325 kr per månad tillkommer på avgiften.

Bredband (obligatorisk avgift)

325 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

325 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

13,81362 %

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-11-14.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjdes 1/2-24 med 10%. Inga fler beslutade avgiftshöjningar efter avstämning med styrelsen.


Föreningen

01
Benämning

BRF Kaptenen.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen äger fastigheten Hägern 8 som förvärvades 2007. Fastigheten bebyggdes 2007. Föreningen upplåter 11 st lägenheter med bostadsrätt.
Lägenhetsfördelning:
1 st 2rok, 9st 3rok, 1 st 5 rok.

Kommande renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2025. Inga större renoveringar är planerade enligt avstämning med styrelsen 2023-11-15.

Gjorda renoveringar

2019
Renoverat fasad
2021
Belysningsstolpar
2022
Balkonger och uteplatser

Övriga utrymmen i föreningen

Källarförråd, cykelförråd, utrymme för källsortering samt trädgård med uteplats.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

990 108 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Uppgifterna är hämtade från 2022 års årsredovisning och beräknade enligt:
(Räntebärande skulder - räntebärande tillgångar inkl. likvida medel) x bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.


Området

01

Västra Villastaden har perfekt gångavstånd till allt i centrala Kungsbacka. Här finns många trevliga restauranger bara några minuter promenad från bostaden. Det finns flera caféer och butiker runt torget som är en central samlingsplats. Kungsmässan som ligger i anslutning till innerstaden har över 90 butiker och mataffär och dit kommer du genom en kort promenad längs med vackra Kungsbackaån. Pendelstationen når du med endast några minuters promenad och du tar dig in till centrala Göteborg på 25 minuter med pendeltåget. Du bor nära Kungsbackaskogen där det finns fina motionsslingor, möjlighet till korvgrillning och en fantastisk lekplats mitt i skogen. Forsgårdens golfbana når du enkelt genom en promenad eller en kort bilfärd. Det finns gott om både grundskolor och gymnasium i närområdet är bla Varlaskolan, Nova Montessori, Aranässkolan och Elof Lindälv, Utfart till E6 når du enkelt från området.

Expansiva Kungsbacka är en populär småstad som tack vare sitt perfekta läge med närhet till hav, stad och natur lockar allt fler. I centrala Kungsbacka finns ett rikt nöjes- och kulturliv med bland annat bio, flera restauranger, caféer, stort shoppingutbud och kulturhuset Fyren med bibliotek. Innerstaden präglas av gamla trähus som samspelar perfekt med modernare arkitektur och skapar en charm som inte går annat än att tycka om. I Kungsbacka finns det flera bra skolor och förskolor samt ett stort utbud av fritidsaktiviteter, vilket gör staden till en mycket barnvänlig idyll. I Kungsbacka har ni aldrig långt till svalkande bad, oavsett om ni föredrar hav eller sjö.


Dokument

Ekonomi
Avgift
7 914 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår parkering, uppvärmning och varmvatten. En obligatorisk avgift för bredband på 325 kr per månad tillkommer på avgiften.
Bredband (obligatorisk avgift)
325 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
325 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
13,81362 %
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2023-11-14.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften höjdes 1/2-24 med 10%. Inga fler beslutade avgiftshöjningar efter avstämning med styrelsen.

Området
Använd kartan
X

Platser

Restaurang Storgatan 1

158 m


Mr India Kungsbacka

168 m


Naam | Kungsbacka Innerstad

202 m


Blackstone Steakhouse Kungsbacka

207 m


Pinchos

257 m


AA Västergruppen

174 m


Skogsallén Förskola

219 m


Förskolan Grunden ek för

234 m


Kompetenscentrum

284 m


Kungsbacka kommun Gymnasie & Vuxenutbildning

289 m


Hemköp Kungsbacka Torget

301 m


Greenbay Supermarket - Matbutik Kungsbacka

390 m


Coop Bygg Kungsbacka

842 m


Stora Coop Kungsbacka

893 m


Hemköp

941 m


Sjöallén

114 m


Kungsbacka Torget

215 m


Kungsbacka Varlaskolan

372 m


Teatergatan

430 m


Kungsbacka Aranäsgymnasiet

432 m


Kungsbacka station

628 m


Hede station

3,1 km


Anneberg station

6,19 km


Lindome station

10,04 km


Kållered station

13,87 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  47 m
  1 min
  1 min
  4 min
 • Sjö
  978 m
  7 min
  3 min
  13 min
 • Hav
  2,5 km
  9 min
  14 min
  49 min
 • Tågstation
  Kungsbacka station
  628 m
  3 min
  4 min
  11 min
 • Hållplats
  Sjöallén
  114 m
  1 min
  1 min
  2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Emma!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.