Ripvägen 2
Ripvägen 2
Tommy Karlsson, ansvarig mäklare i Halmstad
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Tommy Karlsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Ripvägen 2

Utgångspris

4 975 000 kr


Utgångspris

4 975 000 kr



Mellbystrand— Laholm

Ripvägen 2


Till salu
Utgångspris
4 975 000 kr

Mellbystrand— Laholm

Imponerande arkitektur i fantastisk villa vid havet!

På bara några minuters gång från Sveriges längsta sandstrand och havet finner ni detta spännande hem - med hela sex sovrum - för ett praktiskt och skönt liv. Förutom den goda planeringen av alla dess rum bjuder villan dessutom på en läcker design där intrycken är enkelhet och rena linjer. Tillsammans skapar detta en spännande boendemiljö där naturligt ljus och rymd verkligen kommer till sin rätt.

Här fungerar det lika bra att bo året runt som att ha det som ett fritidsboende. En extra inkomstkälla kan dessutom enkelt skapas både med gäststugan och/eller i själva huvudhuset, då denna rymliga villa enkelt kan husera fler än två familjer samtidigt!

De två huskropparna består av sex sovrum totalt (varav ett är i gäststugan), vardagsrum ihop med kök, övre- och nedre hall samt två helkaklade badrum med två duschar. Vardagsrummet är stort med plats för både matbord och den stora soffgruppen vilket ger utrymme för större sällskap. Det är högt i tak med öppet upp till nock i soffdelen och här ges ett fantastiskt ljusinsläpp via de stora fönsterpartierna, som även enkelt kan mörkläggas till att bli en biosalong med dess projektor och filmduk.

Samtliga inventarier kan inkluderas i försäljningspriset (förutom stylistens) om så önskas, vilket ger er en möjlighet att köpa ett enkelt boende - på minuters gång till antingen havet eller naturreservat - totalt nyckelfärdigt!

Utemiljön bjuder även den på en välskött trädgård och med den bekväma robotgräsklipparen från Husqvarna, vilket gör att ni heller inte behöver tänka på gräsklippning under semestern. Här finns även helt magiska uteplatser som: den stora takterassen, den sköna matplatsen utanför köket, och altanen med dess vardagsrums-liknande ute-miljö under pergolan. Garage - för exempelvis cyklar och en motorcykel - finns i tillbyggnaden som dessutom även huserar ett förråd för trädgårdsverktyg och ytterligare en plats för inredd gäststuga inklusive egen toalett och kokvrå.

I mysiga Mellbystrand finns allting inom nära räckhåll med en härlig blandning av sommar- och permanentboende. Här erbjuds mataffär/stormarknad, restauranger, vårdcentral, apotek, frisörer, kläd- och blomsterbutik, tennis- och padelbanor, naturreservat med motionsslingor samt Sveriges längsta cykelled Kattegattsleden längs med havet - ja listan kan göras lång här mellan Halmstad och Båstad.

Tänk att kunna njuta av Sveriges längsta och milslånga sandstrand, på gångavstånd, där ni kan få många avkopplande bad samt fantastiska promenader i ensamhet, med familj eller vänner i många år framöver!

Varmt välkommen på visning.


Utgångspris
4 975 000 kr
Boarea/biarea
131/26 kvm
Driftkostnad
38 821 kr/år
Tomtarea
995 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)


Aktuella visningar


Lördag 25 maj 10:00 — 11:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Välkomna till detta oerhört fina hus i 1,5-plan som byggdes 2007. I entrén möts vi av en hall med bra yta för avhängning av ytterkläder, klinkergolv och en trätrappa till ovanvåningen. Till höger ligger ett sovrum som idag används som kontor. Även till vänster, sett från hallen, ligger ett sovrum där centraldammsugaren befinner sig i en av garderoberna och sträcker sig till husets alla rum - samt ett uttag som finns utomhus för bilen - för enkel dammsugning överallt. Längre fram i hallen nås inte mindre än två stycken helkaklade badrum med dusch, WC och kommod med underskåp. Det större badrummet har även en tvättavdelning samt värmepanna placerad här.

Köket ligger i fantastiskt samspel med matplats och vardagsrum och bjuder på ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Köket är utrustat med: kyl och frys, diskmaskin, spis, fläkt och väldigt bra arbetsytor i det ultimata U-formatet som - enligt studier - gör att köks yta tas tillvara på bästa sätt. Det känns dessutom superhärligt med denna öppna yta, där det enkelt går att servera direkt på det upphöjda serveringsbordet, direkt från spisen, vilket skapar härlig kontakt med familjen eller gästerna vid matbordet. I köket finns även en altandörr som går direkt från uppfarten, vilket underlättar vardagen en hel del, eftersom ni kan bära matvarorna från bilen och direkt in i köket.

Soffdelen i vardagsrummet har öppet i nock (på hela 4,2 m!) med stora fönsterparti mot alla fyra väderstreck, och vid matplatsen huserar även en braskamin, för ännu mysigare middagar eller gosiga filmkvällar i biosalongen (projektor och filmduk ingår). Till vänster om kaminen ligger även ett mindre sovrum, utrustat med en bäddsoffa, vilket även skapar en mysig läshörna. Direkt från matplatsen nås även den fantastiska utemiljön, via de tre stora skjutbara Hajom-glasdörrarna. Här finns gott om uteplatser eller vad sägs som om: ett altandäck med utebord plats för åtta positionsstolar, en altan med bekväma soffor för fem personer under pergolan, trappa upp till takterrassen eller kanske den vid den stensatta uteplatsen under parasollet? Det är bara att välja fritt och njuta.

Uthuset är inrett med ett gästrum med pentry, förbränningstoalett och bra plats för sängar. Vägg i vägg finns ett förråd, med extra kyl och frys samt torktumlare. Därefter finner vi garaget - med plats för mindre fordon som cyklar, MC och trädgårdsredskap som går att hänga på väggen etc.

Väl inne i villan igen, och en trappa upp, kommer vi till ovanvåningen med två rejäla sovrum med god rymd och även ett allrum i den övre hallen med takfönster. Detta allrum kan dessutom agera som er sjunde sovplats i huset med dess bäddsoffa och draperi i tyg, som delar rummet och ger ett extra spännande krypin. Samtliga tre rum på övervåningen har stora altandörrar, varifrån takterrassen nås och imponerar med sina cirka 30 kvadratmeter.

Genomgående är de vitmålade träväggarna, fönsterbrädor i marmor och granitskivor i köket. Huset upplevs genomtänkt och med ett helt otroligt ljusinsläpp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

131 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

26 kvm

Tomtarea

995 kvm

Rum

5 (4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

LAHOLM MELLBY 14:40


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1,5-plansvilla

Byggnadsår

2007

Kommentar, byggnad

Genomtänkt villa med flera eluttag och vattenutkast utomhus. Trappa upp till takterrassen från altanen. Robotklippare ingår i köpet.

Grund

Gjuten platta

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Bandtäckt plåt

Utv plåtarbeten

Aluzink

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk frånluft med återvinning

Skorstenstyp

Skorsten av plåt

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburen golvvärme + vedkamin

Renovering omarbetning etc

2024
- Toalett gäststuga färdigställdes
- Målade pergola
2022
- En ny glasskiva till räcket på terrassen
2018
- Ny tvättmaskin och torktumlare
- Extra kyl och frys till förrådet
- Gäststuga renoverades med bland annat ny vägg, nytt golv, målat väggar och tak, samt nytt kök

Tidigare ägares renoveringar mellan 2013-2018:
- En spaljé monterats till trappan
- Invändigt fortlöpande underhåll av ytskikt
- Fasaderna målades 2016 och 2017

Fel och brister

Se besiktningsprotokoll


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

59 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

116 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-05-15


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Flera uteplatser såsom takterrass, altan, altan med pergola, stensatt uteplats etc. Allt skyddat på baksidan i rätt solläge!


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Uthus om ca 28 kvm med förrådsdel med extra kyl/frys, gäststuga med plats för sängar och pentry samt även förbränningstoalett. Vidbyggt finns även ett trädgårdsbod med plats för cyklar, motorcyklar etc.
Det finns inga vattenledningar dragna till gäststugan.

Beskrivning, parkering

Stor uppfart med plats för flera bilar.
Finns även ett garage men det är mer lämpligt som förvaring av motorcykel, cyklar etc.


07
Gemensamhetsanläggningar

Laholm mellby ga:5


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

995 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Lättskött och härlig hörntomt angränsande till skogsparti.

Planbestämmelser

Mellby 14:4, Detaljplan (Beslutsdatum: 2004-03-25)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 158 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 310 000 kr

Markvärde

848 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2007

Försäkring

5 000 kr/år

Vatten och avlopp

3 003 kr/år

Renhållning

2 818 kr/år

Elkostnad

28 000 kr/år

Årlig elförbrukning

10067 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

38 821 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 48 346 kr/år)

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 3 485 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 158 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 310 000 kr
Markvärde
848 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2007
Försäkring
5 000 kr/år
Vatten och avlopp
3 003 kr/år
Renhållning
2 818 kr/år
Elkostnad
28 000 kr/år
Årlig elförbrukning
10067 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
38 821 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 48 346 kr/år)
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 3 485 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Maddes kök

322 m


Hotell Solstickan i Mellbystrand

883 m


Restaurang Solstickan i Mellbystrand

960 m


Mellbystrand Vandrarhem, Stugor Restaurang Solstickan

961 m


JASMINE SUSHI Mellbystrand

1,59 km


TOBBES EVENT Blokart Land Sailing

967 m


Junibackens förskola

1,19 km


Mellbystrandsskolan

1,28 km


Mellby förskola

2,64 km


Norlandia Förskolor Fyren

2,94 km


Stora Coop Halmstad

19,18 km


Lidl

19,55 km


City Gross Halmstad

20,19 km


Coop

21,22 km


Tempo

21,3 km


Mellbystrand Ejdervägen

274 m


Mellbystrand Kolonivägen

469 m


Mellbystrand Brodds väg

983 m


Skummeslöv Vallbergavägen

1,09 km


Mellbystrand Mellbyvägen

1,46 km


Laholm

3,97 km


Båstad station

6,43 km


Förslöv station

17,06 km


Modellbahn Legan

20,45 km


Halmstad C

20,88 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    567 m
    2 min
    2 min
    8 min
  • Sjö
    3,56 km
    8 min
    14 min
    59 min
  • Tågstation
    Laholm
    3,97 km
    9 min
    22 min
    1 tim 20 min
  • Hållplats
    Mellbystrand Ejdervägen
    274 m
    1 min
    1 min
    4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Tommy eller Emil!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.