Hårdängegatan 14 B
Hårdängegatan 14 B
Linda Lydén, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Linda Lydén

Ansvarig mäklare

Till salu

Hårdängegatan 14 B

Utgångspris

1 690 000 kr


Utgångspris

1 690 000 krBlomängen— Östersund

Hårdängegatan 14 B


Till salu
Utgångspris
1 690 000 kr

Blomängen— Östersund

Helrenoverad 3:a endast 1/2 trappa upp

Nu erbjuds denna fantastiskt fina trea med bästa läge i populära och omtyckta Blomängen, ett eget litet centrum med bra bussförbindelser och allmänservice såsom välsorterad matbutik, restaurang, kafé, frisör mm. Centrala Östersund nås även enkelt med både cykel och gångavstånd. Lägenheten har 2016 hantverksmässigt renoverats genomgående från grunden med hög klass och kvalitet. Här erbjuds fina finesser, praktiska och smakfulla detaljer och ett smakfullt klassiskt, bra materialval av hög standard. Bostadsrätten inrymmer ett väl genomtänkt kök med matplats vid fönster, två rymliga sovrum, badrum med fönster och egen tvättmaskin samt ett stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matmöbel. Från vardagsrummet finns utgång till möblerbar trevlig balkong in mot den lummiga och lugna innergården där du kan koppla av och njuta av både för- och eftermiddagssol. Lägenheten nås via trevlig renoverad trappuppgång med kodlås och är belägen endast 1/2 trappa upp med nära och bekvämt avstånd till postfack, gemensamma tvättstugor med goda torkmöjligheter, förråd, cykelförråd mm. Här finns dessutom gott om gästparkeringar och i föreningen finns även fn lediga parkeringsplatser både med och utan elbilsladdare. Så missa inte denna fantastiska lägenhet! Varmt välkommen att höra av dig för intresseanmälning och mer information.


Budgivning pågår
1 600 000 kr
Visa bud
Utgångspris
1 690 000 kr
Boarea
74 kvm
Avgift
4 471 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Linda för mer information kring Hårdängegatan 14 B.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktygPlanlösning

Rumsbeskrivning

01
Inledning

Här bor du praktiskt med tre rum och kök samlat i ett och samma plan beläget enbart några trappsteg upp från entrén. Hela lägenheten renoverades från grunden 2016 med nya ytskikt, golv och innerdörrar med speglar. Badrummet som redan renoverats av föreningen med kakel och klinker i samband med stambyte fick ny inredning vid samma tid. Lägenhetens 74 kvm är fördelade på två rymliga sovrum varav ett nås från hallen och det andra nås både från vardagsrummet och via köket. Det trevliga köket har gott om förvaring och fullstort kyl- och frysskåp samt plats för matbord vid fönster. Lägenhetens vardagsrum har utgång till trivsam balkong mot innergården. I övrigt finns även badrum med duschplats och tvättmaskin samt en klädkammare. Föreningen har även installerat moderna 3-glasfönster och säkerhetsdörrar från Daloc.


02
Hall

Ingång till hall i vinkel med plats för ytterkläder samt praktisk förvaring i klädkammare. Hallen som är renoverad 2016 har 3- stavs ekparkettgolv som är enhetligt i hela lägenheten samt vitmålade väggar och tak.

Även klädkammaren är renoverad med enhetligt golv och vitmålade väggar och här finns hyllor för förvaring.


03
Vardagsrum

Hallen mynnar ut i ett stort trevligt vardagsrum som vid önskemål och behov har plats för både en soffgrupp och matbord. Rummet har fint ljusinsläpp från fönsterparti vid utgång till balkongen som vetter mot innergården. Hela vardagsrummet renoverades även det 2016 med vitmålade väggar och tak samt enhetligt 3-stavs ekparkettgolv. Praktisk dimmerbelysning för mysiga filmkvällar i soffan eller trevliga middagar i goda vänners lag.


04
Kök

Köket helrenoverades 2016 med lyxig stilren känsla. Köksinredingen går i vitt med vacker italiensk stavmosaik i antracitgrått ovan de gedigna arbetsytorna i antracitgrå laminat som belyses med downlights. Gott om förvaring i praktiska utdragslådor med dämpning och belysning samt extra höga överskåp för att skapa ännu bättre förvaringsmöjligheter och tillvarata utrymme, även de med dämpning samt belysning i vitrinskåpsdel med frostat glas.
Kökets maskinella utrustning består av fullstort kyl- och frysskåp med självavfrostning (Cylinda -16), induktionshäll med zoner (Cylinda -16), varmluftsugn med pyrolysfunktion (Cylinda -16), inbyggd mikro (Cylinda-16) samt diskmaskin (Whirlpool-24)

Köket har dimmerbar mysbelysning för trevliga middagar invid det stort fönster som vetter ut mot den lugna Hårdängegatan. Här finns plats för matbord rymmande 2-5 personer. Är man i större sällskap finns utrymme för matmöbel i vardagsrummet.

Även köket i övrigt är som resten av lägenheten renoverat med 3-stavs ekparkettgolv och målade väggar och tak.


05
Sovrum

Det ena av de två rymliga sovrummen nås både via köket och via vardagsrummet. Även detta renoverades 2016 med vitmålat tak och väggar samt enhetligt 3-stavs ekparkettgolv. Plats för förvaring i två inbyggda garderober med nya garderobsdörrar.


06
Sovrum

Från hallen direkt till höger är det andra sovrummet beläget. Även det renoverat 2016 med 3-stavs ekparkett och vitmålat tak och väggar. Här finns en större garderobsmöbel med både lådor, hyllor och häng.


07
Badrum

Badrummet är renoverat av föreningen med ljust klinkergolv och delvis kaklade väggar. Badrummet har ny badrumsinredning från 2016 och är utrustat med duschhörna, wc-stol, handfatskommod i vitt med lådor och spegelskåp med belysning. Här finns även ett fönster för ljusinsläpp och vädring.
Tvättmaskin.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

74 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

1 av 3

Tillträde

Enligt överenskommelse. Gärna oktober/november


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1959

Kommentar, byggnad

3 huskroppar med:
91 lägenheter upplåtna med bostadsrätt med en total yta på 5584 m2
8 lokaler upplåtna med hyresrätt 670 m2
65 p-platser

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

160 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2018-05-09

Besiktningsman

Hans Dahl


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 där det ingår bredband, digital-TV och fast telefoni.
Tv/Internet via Tele2. Ingår i avgiften,
Fiber är indraget i fastigheten och medlemmarna kan teckna egna avtal med operatör. Det avtalet bekostar medlemmen själv.


05
Balkong

Från vardagsrummet nås en mindre möblerbar balkong med trätrallsplattor på golvet. Balkongen vetter mot den lugna innergården där du kan avnjuta för- och eftermiddagssolen.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten följer ett matkällarförråd samt ett källarförråd.
Båda finns lätt tillgängliga endast 1/2 trappa ned. Förråd har samma nummer som lägenheten.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Totalt finns 66 st parkeringsplatser fördelat på:
40 st carports (400 kr/mån)
26 p-platser (320 kr/mån) varav 10 kombiplatser med laddningsmöjlighet för elbil ( +200 kr utöver platsens kostnad). Alla platser har eluttag. Debitering för förbrukad ström läggs som extra kostnad på hyresavin.

Lediga p-platser finns i dagsläget (25/6 2024)
Separat kö för carport. I dagsläget kö (25/6 2024)

Motorvärmarna är utrustade med switch-it system där motorvärmaren mycket smidigt kan styras via internet och telefon.


Ekonomi

01
Avgift

4 471 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och kabel-TV

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

TV/ Internet via ComHem.

Kommentar, månadsavgift

Föreningen har genomfört en fullständig elrenovering i hela fastigheten och har nu gemensamhetsel vilket innebär att alla lägenhetsinnehavare debiteras för den faktiska förbrukningen vilken läggs på hyran varje månad. En gång per kvartal stäms förbrukningen av vilket kan göra liten förändring på hyran beroende på hur mycket el man förbrukat. Genom detta har elkostnaden för medlemmarna sänkts avsevärt.

Hushållsström

150 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

150 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Kommentar driftskostnad

Elförbrukningen idag är baserat på nuvarande ägare som är en familj på fyra personer och som för närvarande är hemmavarande på heltid och föräldraledig. De har idag haft ca 140-160 kr/månaden.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

1,2468

Andel av årsavg.

0,012468

Andelstal insats

1,2468

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-24.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar finns (25/6 2024).


Föreningen

01
Benämning

Brf Daggkåpan (Hsb). I föreningen finns 91 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Mycket trivsam och välskött förening med god ekonomi belägen i Blomängen på adresserna: Krondikesvägen 20 A-B, 22, Torlandsgatan 11, 13 A-B, Hårdängegatan 14 A-C. Nära till allmänservice som välsorterad matvaruaffär, café, restaurang och kiosk.
Föreningen äger och förvaltar marken och byggnaderna på fastigheten Stormhatten 2 i Östersund.

Alla innehavare av lägenhet i HSBs regi måste även vara medlemmar i HSB. I samband med köpet skall därför ny ägare (som inte redan är HSB medlem) betala en medlemsavgift om fn 500 kr. Detta är en depositionsavgift som återbetalas vid avflytt om man ej längre önskar vara medlem. Medlemsavgiften skall efter köpet omgående registreras och betalas av köparen som gör detta via länken http//:blimedlem.hsb.se
Innan medlemsavgiften är betald godkänns inte affären.
HSB utför även i samband med en försäljning vicevärdsbesiktning av lägenheten. Denna skall bokas av säljaren snarast efter kontrakt är skrivet och som i sin tur även kallar köparen till denna syn som utförs någon gång mellan kontrakt och tillträde. Innan tid för detta är bokat godkänner heller inte föreningen affären.

Kommande renoveringar

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmsta 5 åren:
- Relining av stammarna i detta trapphus kommer utföras 2024 vecka 35-36
-Relining av stående stammar i låghusen 13 a-b 2025
-Ev. byte av torkutrustning i tvättstugan på Hårdängegatan
-Ev. asfaltering och lagning av gårdsytor
-Ev. planering inför inglasning av balkonger.

Avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar finns (25/6 2024).

Gjorda renoveringar

2024- Relining av stående stammar i låghusen 14 A-C
2023- Brädbyte och målning av carportar, sop- och källsorteringshus samt cykelbod. Uppfräschning av entrén på Krondikesvägen 22 med nya blomlådor och handledare. Byte av tre dörrar på källsorteringshus och cykelbod. Relining av avloppsstammar på Krondikesvägen 20A och 20B.
Installering av solceller på carporttak samt bod för solcellsanläggningen.
2022-Relining av stående stammar i höghusen, ombyggnation av carportar, nybyggnation p-platser på innergården, installation av 14 laddstolpar för elbilar, asfaltering runt carportar, p-platser och innergården, ny policy och avtal för p-platser.
2021-Byte av stamventilerna i källarna, både för kall- och varmvatten samt för värmesystemet, ozonrenare i ett av trapphusen
2020 - Installerat portkod, utbyte av äldre vattenanslutning mot kommunen vid Torlandsgatan 13, målning av diverse lokaler.
2019 - Renovering av tvättstugan på Krondikesvägen 22. Målning av trapphus och entréer.
2018 - Vitmålning av väggar i källargångar och cykelförråd på Krondikesvägen 20 A och B samt cykelförråden på Hårdängegatan 14 och Torlandsgatan 13. Invändig vitmålning av sophuset med kompost och brännbart avfall. 25 stycken motorvärmarhuvar inklusive apparatur har bytts ut till 10A säkring samt jordfelsbrytare.
2017 - OVK med rensning av im-kanaler. Byte av termostater i föreningens gemensamma utrymmen. Målning av balkar i carportarna. Byte av dörrar till källaringångar i samtliga huskroppar. Komplettering av cykelställ. Byte av lägenhetsdörrar samt låsbyte på samtliga dörrar, i samband med detta installeras postboxar i trappuppgångarna.
2016 – Tvättstugerenovering på Hårdängegatan 14. Asfaltering vid huskropp på Torlandsgatan 13. Renovering av två stycken uteplatser.
2013-2015 - Fasad- och balkongrenovering
2012 - Relining av avlopp i kök samt övriga horisontella stammar.
Elsanering är utförd, taken är bytta.
Föreningen har renoverat badrummen och bytt fönster till 3-glas. I samband med badrumsrenovering byttes dessa stammar.

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har en trevlig grillplats på gården som kan nyttjas av medlemmarna. I föreningen finns även en samlingslokal som delas tillsammans med HSB Blomängen och bokas vid behov. Tvättstuga finns i huset på Krondikesvägen 22 och Hårdängegatan 14.
Nybyggd lekplats delas med grannföreningen Blomängen. Källarförråd och matkällarförråd finns till alla lägenheter.

Tvättstugan i samma trapphus nås lättsamt endast 1/2 trappa från lägenheten och är nyrenoverad med klinkergolv i antracitgrått och halvkaklade väggar i vitt. Här finns både en snabbtvättstuga som bokas på 2h samt en vanlig tvättstuga inrymmande två tvättmaskiner och en mattvätt, torktumlare och tvättho. Till dessa tvättstugor finns även tre stora torkrum som bokas på 24h.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

145 127 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskuldsättningen är beräknad utifrån föreningens långfristiga skulder samt skulder till kreditinstitut, behållning i kassa/bank samt i HSB Avräkningskonto.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 471 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten, internet och kabel-TV
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
TV/ Internet via ComHem.
Kommentar, månadsavgift
Föreningen har genomfört en fullständig elrenovering i hela fastigheten och har nu gemensamhetsel vilket innebär att alla lägenhetsinnehavare debiteras för den faktiska förbrukningen vilken läggs på hyran varje månad. En gång per kvartal stäms förbrukningen av vilket kan göra liten förändring på hyran beroende på hur mycket el man förbrukat. Genom detta har elkostnaden för medlemmarna sänkts avsevärt.
Hushållsström
150 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
150 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Kommentar driftskostnad
Elförbrukningen idag är baserat på nuvarande ägare som är en familj på fyra personer och som för närvarande är hemmavarande på heltid och föräldraledig. De har idag haft ca 140-160 kr/månaden.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
1,2468
Andel av årsavg.
0,012468
Andelstal insats
1,2468
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-24.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar finns (25/6 2024).

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Cafe Tegelplan

193 m


Albin Restaurang & Pizzeria

243 m


J! Restaurang & bageriutbildning

531 m


Restaurang Fyrvalla

531 m


OKQ8

668 m


Odenslundsskolans fritidshem

302 m


Odenslundsskolan Enheten Odenslund

322 m


Parkskolan

341 m


Fritidsgård Parkgården

388 m


Förskolan Linnean

401 m


Lidl

1,14 km


Hemen Livs

1,41 km


Stora Coop Östersund

1,7 km


Coop

2,47 km


Hårdängegatan

91 m


Mariavägen

139 m


Parkskolan

178 m


Blomängen

188 m


Tegelplan

207 m


Östersund C

1,22 km


Östersunds västra

1,7 km


Östersund Jamtli station

2,45 km


Brunflo järnvägsstation

13,72 km


Krokom

20,19 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,33 km
  6 min
  6 min
  23 min
 • Tågstation
  Östersund C
  1,22 km
  5 min
  5 min
  19 min
 • Hållplats
  Hårdängegatan
  91 m
  1 min
  1 min
  3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Linda!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.