Gruvgatan 18
Gruvgatan 18
Pontus Aronsson, ansvarig mäklare i Helsingborg
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Pontus Aronsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Gruvgatan 18

Utgångspris

3 095 000 kr


Utgångspris

3 095 000 krMörarp— Helsingborg

Gruvgatan 18


Till salu
Utgångspris
3 095 000 kr

Mörarp— Helsingborg

Charmigt 1-1/2 planshus med källare i omtyckta Mörarp!

Välkommen till detta charmiga hus på 1-1/2 plan med källare som har en av områdets största tomter på en återvändsgata i Mörarp– en dröm för den som söker ett hem med både karaktär och moderna bekvämligheter. Här möts ni av en öppen och ljus planlösning där kök, matplats och vardagsrum harmoniskt smälter samman och skapar en perfekt yta för både vardagsliv och festliga tillfällen.

Det moderna köket från 2018 med en fin kompositbänkskiva, tidigare beläget i vad som nu är det första sovrummet, har flyttats och integrerats med matplatsen och vardagsrummet, vilket ger en härlig känsla av rymd och ljus. Här kan ni laga mat samtidigt som ni umgås med familj och vänner, vilket gör det till hemmets naturliga samlingspunkt. Köket är utrustat med exklusiva maskiner från Electrolux förutom diskmaskinen och har gott om förvaringsutrymme samt en köksö, vilket underlättar både vardagsmatlagningen och de större festmåltiderna.

Vardagsrummet, med sin öppna planlösning, bjuder in till avkoppling framför brasan och har en dörr som leder er ut till trädgården, till trädäcket. De stora fönstren släpper in rikligt med dagsljus och skapar en ljus och inbjudande atmosfär. Vardagsrummet renoverades år 2018 och då kom även kaminen till.

På övervåningen finner ni ytterligare två sovrum, perfekt för familjen eller som gästrum och hemmakontor. Här finner ni även husets badrum som renoverades under 2015 med 30x60 klinker i moderna kulörer och är utrustat med golvvärme och dusch.

Huset har också en praktisk källare med gott om förvaringsutrymme och möjligheter för hobbyverksamhet eller som extra allrum. Idag är källaren inredd med gäst-wc, förvaringsutrymme/pannrum, tvättstuga och vardagsrum med kamin. Vardagsrummet kan bli husets fjärde sovrum för er som är i behov av ytterligare ett.

Den generösa trädgården som är en av områdets största erbjuder plats för både lek och avkoppling, med flertalet uteplatser som trädäck, stenlagd uteplats under pergolan, inglasat uterum som ligger vägg i vägg med garaget som har utsikt mot resten av trädgården. För er som drömmer om att odla så finns möjligheten här, stor trädgård och det finns redan ett växthus.

Detta hus kombinerar det bästa av två världar: charmiga detaljer och modern komfort. Missa inte chansen att förvärva detta fantastiska hem, där varje kvadratmeter är väl genomtänkt för att erbjuda er högsta livskvalitet. Välkomna hem till Gruvgatan 18 i Mörarp!


Utgångspris
3 095 000 kr
Boarea/biarea
120/90 kvm
Driftkostnad
49 121 kr/år
Tomtarea
1 325 kvm
Rum
6 rum (3-4 sovrum)


Aktuella visningar


Onsdag 17 juli 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Söndag 21 juli 12:00 — 13:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Helsingborg

Kontakta Pontus för mer information kring Gruvgatan 18.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

FÖRSTA PLAN
Hall: Inbjudande hall med klinker som sedan går över till ett brädgolv. Finns plats att hänga av sig och längre in finns möjlighet att inreda med extra förvaring.

Sovrum 1: På första plan finner man första sovrummet, ett stort rum med garderober och plats till dubbelsäng. Heltäckningsmatta och en behaglig målad blå färg på väggarna.

Kök med matplats: Fantastiska ytor där planlösningen är öppen mellan kök, matplats och vardagsrummet. Ett rum som bjuder in till trevliga bjudningar och umgänge. Ett rum som fångar en och ett rum man kan stanna i för evigt som ger en positiv känsla och man förstår att detta blir samlingspunkten i huset. På golvet ligger ett fint fiskbensparkettgolv och väggarna är målade i en fin grön färg. Ägarna av huset har verkligen tänkt igenom hur man ska skapa den optimala planlösningen som ska fungera både i vardagslivet och på helgerna när man bjuder över vänner. Tidigare var köket där första sovrummet är, väldigt trångt och mörkt för ett kök men nu har köket fått sin rätta plats. Ljusinsläppet i rummet kunde inte blivit bättre, sociala ytorna är klockrena och bjuder in till matlagning samtidigt som man kan ha ett samtal med gästerna i matplatsen eller i vardagsrummet men bäst av allt så har man fått ihop materialval, kulörerna och detaljerna med köket som passar utmärkt med resterande. Detta är ett kök som lockar fram intresset hos alla, genomtänkta val med köksö, typ av bänkskiva, luckor, eluttag, arbetsytor, förvaring tillsammans med en komplett maskinpark. Maskinell utrustning som häll, fläkt, integrerad diskmaskin, rostfri ugn, mikro, kyl och frys från Electrolux förutom diskmaskinen som är från Ikea.

Vardagsrum: I detta hus blir vardagsrummet den sista pusselbiten, den förlängda armen till köket och matplatsen. Renoverades år 2018 där man även valde att installera en kamin. Trevligt brädgolv tillsammans med en passande tapet och spotlights. Från vardagsrummet har man en dörr ut till trädgården som leder en ut till ett trädäck och gräsmatta.


OVANVÅNING

Hall: Avlång hall med ett fint brädgolv och vitmålade väggar.

Badrum: Modernt inrett badrum med 30x60 klinkerplattor som renoverades under år 2015. Utrustat med toalettstol, kommod med handfat, spegelskåp, golvvärme, spotlights och dusch med duschdörrar.

Sovrum 2 och 3: Två väldisponerade sovrum som kan inredas med säng och förvaring. Från det ena har man utgång till balkongen. En mindre balkong men fullt möblerbar. Parkettgolv i ena och laminatgolv i andra.

KÄLLARPLAN

Gäst-wc: Utrustad med toalettstol och handfat.

Tvättstuga: Klinker på golvet och målade väggar. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med vask. Finns plats till att hänga upp tvätten.

Vardagsrum ("Gillestuga"): Stort vardagsrum med kamin som kan inredas efter behov. Kan bli ett framtida, fjärde sovrum ifall ni är i behov av ett till. Klinker på golvet och vitmålade väggar.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

120 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig, bland annat beroende på äldre uppmätningsnormer. Den köpare som anser att den exakta arean är av betydelse, bör låta mäta upp bostaden före köpet.

Biarea

90 kvm

Tomtarea

1 325 kvm

Rum

6 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HELSINGBORG BRÖDBURKEN 4

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1-1/2 planshus med källare

Byggnadsår

1946

Om-/tillbyggnadsår

1985

Standardpoäng

30

Grund

Källare, betongplatta på mark

Fasad

Tegel, träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor, Papp

Fönster

2 och 3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Jordvärme

Allmän information

Huset har besiktigat av Enspecta AB 2024-07-03 inför försäljning och protokollet kan ni ta del av under "Dokument" när ni är inne på annonsen på vår hemsida annars får ni maila fastighetsmäklaren så mailar vi ut det till er. Det kommer även tecknats en dolda felförsäkring.

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt, i annonsen samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna/informationen som är angiven innan kontrakt.

Renovering omarbetning etc

Badrum år 2015

Panelbyte 2013

Kök år 2018

Kamin 2018

Isolering samt renovering av tillbyggnad: 2018

Fönster: successivt utbytta 2014-2018.

Fel och brister

Huset har besiktigat av Enspecta AB 2024-07-03 inför försäljning och protokollet kan ni ta del av under "Dokument" när ni är inne på annonsen på vår hemsida annars får ni maila fastighetsmäklaren så mailar vi ut det till er. Det kommer även tecknats en dolda felförsäkring.


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration är utförd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Fantastisk trädgård med flertalet uteplatser som trädäcket precis utanför vardagsrummet, stenlagda uteplatsen under pergolan där man sen är omringad av en uppväxt buske och i inglasade uterummet som är vägg i vägg med garaget och som har utsikt mot resten av trädgården.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Garage som används mer som förvaringsutrymme och ett inglasat uterum som ligger vägg i vägg samt ett växthus.

Beskrivning, parkering

Uppfart och garage.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1325 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Areauppgiften kan av olika skäl vara felaktig,. Den köpare som anser att den exakta tomtarean är av betydelse, bör låta mäta upp tomten före köpet.

Planbestämmelser

Mörarp 5:45 m fl fastigheter, Stadsplan (Beslutsdatum: 1983-12-06, Senast ändrad: 2003-06-25)

Samfällighet

Helsingborg mörarp s:6


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 768 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 166 000 kr

Markvärde

602 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1952

Uppvärmning

33 479 kr/år

Försäkring

5 733 kr/år

Vatten och avlopp

5 469 kr/år

Renhållning

4 140 kr/år

Sotning

300 kr/år

Årlig elförbrukning

14371 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

49 121 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 58 646 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Driftkostnaderna är baserade på helår 2023.

Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad och totala kostnaden finner ni under fliken "Uppvärmning".

Larm via Verisure som är möjligt att överta vid inflytt.

Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Antal personer i hushållet

4

Försäkring

Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har Folksam som försäkringsbolag och legat på en årskostnad på 5733 kronor.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev om totalt 1 650 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 768 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 166 000 kr
Markvärde
602 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1952
Uppvärmning
33 479 kr/år
Försäkring
5 733 kr/år
Vatten och avlopp
5 469 kr/år
Renhållning
4 140 kr/år
Sotning
300 kr/år
Årlig elförbrukning
14371 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
49 121 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 58 646 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Driftkostnaderna är baserade på helår 2023.

Uppvärmning och el är en sammanslagen kostnad och totala kostnaden finner ni under fliken "Uppvärmning".

Larm via Verisure som är möjligt att överta vid inflytt.

Observera att driftkostnaderna kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Antal personer i hushållet
4
Försäkring
Hemförsäkring skall ni som köpare/na teckna och beroende på bolag och storlek kan denna kostnad variera. Undrar ni vad det kostar med en hemförsäkring så kontakta ert hemförsäkringsbolag ni har idag och se vilket erbjudande de kan ge er för en villaförsäkring.

Nuvarande ägare har Folksam som försäkringsbolag och legat på en årskostnad på 5733 kronor.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 7 pantbrev om totalt 1 650 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Brandstation

578 m


Mörarps Pizzeria

635 m


ParmaPizzeria

769 m


Circle K Bjuv

2,56 km


Bjuvs Pizzeria

3,57 km


Corpore HVB

546 m


Mörarps skola

603 m


Lantmännen ek för

1,4 km


Sagobrunnens Förskola AB

2,52 km


Skaparglädjens förskola

2,93 km


Bjuv station

5,2 km


4verkeri

6,16 km


Spisa Smaker AB

6,18 km


Stora Coop Väla

7,65 km


Mörarp centrum

653 m


Bjuv Gruvgatan

3,55 km


Bjuv köpcentrum

3,59 km


Mörarps Station

835 m


Bjuv station

3,18 km


Påarps

5,23 km


Billesholm station

6,32 km


Billesholm st

6,33 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  775 m
  2 min
  4 min
  13 min
 • Tågstation
  Mörarps Station
  835 m
  3 min
  4 min
  14 min
 • Hållplats
  Mörarp centrum
  653 m
  2 min
  3 min
  11 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Pontus!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.