Christian Barnekowsgatan 10C
Christian Barnekowsgatan 10C
Sara Ekblom, ansvarig mäklare i Simrishamn
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Sara Ekblom

Ansvarig mäklare

Till salu

Christian Barnekowsgatan 10C

Utgångspris

3 800 000 kr


Utgångspris

3 800 000 kr



Simrishamn

Christian Barnekowsgatan 10C


Till salu
Utgångspris
3 800 000 kr

Simrishamn

Stilfullt funkishus i bevarat 50-tal. Det finns tio rum med egen toalett, idag bedrivs charmigt B&B.

Välkommen till "folkhemmet", ett karakteristiskt funkishus i bevarad 50-talsstil - ritat av arkitekt Valdus Wikén. Huset ligger på en höjd i ett lugnt kvarter med närhet till centrum och kommunikationer. Idag bedrivs ett charmigt B&B här men historien är att huset uppfördes som kollektivhus för sjuksköterskor på 50-talet. Det höga läget ger utsikt över takåsar och till viss del havet från de översta planen.

Det finns tio uthyrningrum med egen toalett, rummen är fördelade på två av planen och det finns tre rymliga duschrum som ligger bekvämt i anslutning. Den gemytliga matsalen tillika det fullutrustade köket finns på ett eget plan, det vill säga avskilt och dessutom med utgång till trädgård och uteplatser. Tvättstugan ligger på samma plan, väl rustad med tre tvättmaskiner och två torktumlare. Andra utrymmen som idag nyttjas av boende gäster är dagrum med utgång till balkong, "bibliotek" och även i korridorerna finns plats att slå sig ner. Från översta plan finns ytterligare balkong.

Det ligger fint bevarade ekparkettgolv i alla rum, de tidstypiska perspektivfönsterna ger stort ljusinsläpp och i trapphallar samt korridorer ligger slitstarka klinkergolv. Andra detaljer är de klassiska klädhängarna och diverse skåpsinredningar i original. Huset omgärdas av en lummig trädgård med skyddande häckar som omgärdar och i anslutning finns bra parkeringsmöjligheter.

Fjärrvärme ger ett driftssäkert värmesystem. Det finns ett godkänt systemlarm för brand inklusive brandtrappa som installerades 2022/2023. Kodlås på entrédörr för smidig självincheckning för verksamheten idag.

Det är fastigheten som säljs, dock med möjlighet till köp av inventarier, cyklar för uthyrning samt ett upparbetat och registrerat varumärke inklusive smidigt bokningssystem samt kundregister. Idag är det en väl fungerande och inarbetad verksamhet. Välkommen att kontakta mäklaren för visning och mer information angående möjligheter.


Utgångspris
3 800 000 kr
Boarea
265 kvm
Driftkostnad
106 753 kr/år
Rum
11 rum (10 sovrum)

Mäklarhuset Simrishamn

Kontakta Sara eller Helena för mer information kring Christian Barnekowsgatan 10C Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Entréplan - plan 1


02
Entréhall/farstu

Entré via bevarad 50-talsdörr med gals/spröjs, kodlås finns installerat för smidig självincheckning. Farstu med klinkergolv och här finns nyckelgömma till respektive rum.


03
Allmän passage/korridor

Klinkergolv och öppet trapphus till övriga plan. Från denna korridor når man uthyrningsrum 1-5 och det finns även ett gemensamt duschrum och ett förrådsrum här.


04
Uthyrningsrum 1, 2 & 3

Tre av rummen på entréplan vetter mot öster, stora perspektivfönster ger fint ljus in. Samtliga tre rum har en liten förhall med klädhängare och avlastningsbänk. Vidare sovrum med plats för två sängar alternativt dubbelsäng. Platsbyggda garderober i något rum. Egna toalettrum med klinkergolv, kaklade väggar, toalett, handfat, ventil. Vackert bevarade ekparkettgolv är genomgående.


05
Uthyrningsrum 4 & 5

Två av rummen på entréplan vetter mot väster, stora perspektivfönster ger fint ljus in även här. Båda rum har en liten förhall med klädhängare och avlastningsbänk. Vidare sovrum med plats för två sängar alternativt dubbelsäng. Egna toalettrum med klinkergolv, kaklade väggar, toalett, handfat, ventil. Vackert bevarade ekparkettgolv är genomgående.


06
Gemensamt duschrum

Klinkergolv, kaklade väggar, duschdel med draperi, tak- och handdusch, fönster, mekanisk ventilation som är fukt/rörelsestyrd. Bra plats för avhängning.


07
Två mindre mellanplan, halvtrappa upp / ner

Ett mellanplan med litet kontor som har klinkergolv, bevarad skåpsinredning med arbetsbänk. Vidare städskrubb med klinkergolv, vask, städskrubb samt ett stort gemensamt duschrum. Duschrummet helt i 50-talsstil med vackert bevarat klinkergolv, kaklade väggar, duschplats, handfat, fönster, mekanisk ventilation.

På det andra mellanplanet finns ett litet gemensamt "bibliotek" med arbetsbänk, vask, mindre frys för boendes eventuella behov. Fd skåpsinredning, nu öppna bokhyllor. Här finns också ett större dagrum med utgång till balkong mot väster. Även här vackert ekparkettgolv.


08
Plan 2


09
Allmän passage/korridor

Klinkergolv och öppet trapphus. Från denna korridor når man uthyrningsrum 6-10 och det finns även ett gemensamt duschrum samt en personaltoalett.


10
Uthyrningsrum 6 & 7

Två av rummen på plan två vetter mot väster, stora perspektivfönster ger fint ljus in. Båda rum har en liten förhall med klädhängare. Vidare sovrum med plats för två sängar alternativt dubbelsäng. Egna toalettrum med klinkergolv, kaklade väggar, toalett, handfat, ventil. Vackert bevarade ekparkettgolv är genomgående.


11
Uthyrningsrum 8-10

Tre av rummen på plan två vetter mot öster, som i alla rum stora perspektivfönster som ger fint ljus in. Samtliga tre rum har en liten förhall med klädhängare. Vidare sovrum med plats för två sängar alternativt dubbelsäng. Platsbyggda garderober i något rum. Egna toalettrum med klinkergolv, kaklade väggar, toalett, handfat, ventil. Vackert bevarade ekparkettgolv är genomgående. Utsikt över takåsar och havet i horisonten.


12
Gemensamt duschrum

Klinkergolv, kaklade väggar, duschdel med draperi, tak- och handdusch, fönster, mekanisk ventilation som är fukt/rörelsestyrd. Bra plats för avhängning. Uppgång till vind finns här.


13
Personaltoalett

Klinkergolv, toalett, handfat, ventil.


14
Bottenplan


15
Matsal och kök

En trivsam matsal med platsbyggda soffor/matbord där idag frukost kan avnjutas och övrig tid finns möjlighet att slå sig ner för egen förtäring, jobbstund eller samkväm. Det finns ett fullutrustat kök med gott om arbetsytor/bänkar, två ugnar, spishäll (80 cm), fläkt med utsug, diskmaskin, microugn, tre kylskåp i fullhöjd. Här finns idag möjlighet för boende att förvara begränsad mängd kylvaror i den gemensamma kylen om så behövs. Praktiskt klinkergolv.


16
Laundryroom

Klinkergolv, arbetsbänk med vask, tre tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp.
Fjärrvärmeanläggning. Elcentral med automatsäkringar. Inkommande vattenledning. Här finns utgång till trädgården.


17
Förrådsrum/verkstad

Stort utrymme för förvaring och verkstadsdel för småfix. Förrådet ligger i anslutning till matsal/kök och här står två frysar i fullhöjd samt en frysbox.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

265 kvm (Boareauppgifter enligt taxeringsinformationen)

Angiven boarea = total lokalyta enligt taxering.

Rum

11 (10 sovrum)

Fastighetsbeteckning

SIMRISHAMN SOLROSEN 14

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

50-tals funkishus

Byggnadsår

1952

Kommentar, byggnad

Godkänt systemlarm för brand inklusive brandtrappa installerat 2022/2023. Idag Alarmtjänst Tomelilla. Leasingavtal överlåts till ny ägare.
Installerat kodlås på entrédörr för smidig självincheckning.

Grundmur

Betong

Grund

Källare

Stomme

Tegel

Bjälklag

Betong

Fasad

Tegel

Takbeklädnad

Tegel

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glas isoler, 2-glas perspektiv

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Kommentar, skorsten

Används för ventilation.

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Vattenburen värme via fjärrvärme


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration ej utförd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber. Wi-Fi i hela huset.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Parkering på samfälld mark intill fastigheten.


06
Tomt/Servitut
Beskrivning, tomt

Trädgården omgärdas av skyddande häckar och runt huset finns flera naturliga uteplatser. Även grillplats.

Rättigheter förmån

Officialservitut: rätt att behålla, underhålla och förnya befintlig spillvattenledning i kulvert c. - avlopp

Rättigheter last

Officialservitut: rätt att behålla, underhålla och förnya befintlig spillvattenledning i kulvert b. - avlopp, Officialservitut: rätt att behålla, underhålla och förnya befintlig spillvattenledning c. - avlopp

Planbestämmelser

Del av kv solrosen 6(sydöstra delen), Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-09-11, Senast ändrad: 2003-11-24)

Samfällighet

Simrishamn solrosen s:1


07
Övrigt

Det är fastigheten som säljs, dock med möjlighet till köp av inventarier, cyklar för uthyrning samt ett upparbetat och registrerat varumärke inklusive smidigt bokningssystem samt kundregister. Idag är det en väl fungerande och inarbetad verksamhet. Välkommen att kontakta mäklaren för visning och mer information angående möjligheter.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

837 000 kr (Fastställt avseende år 2022)

Byggnadsvärde

648 000 kr

Markvärde

189 000 kr

Taxeringsvärde beskrivning

Taxeringsenhet/typkod: 322 - Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad.

Uppvärmning

59 873 kr/år

Försäkring

7 225 kr/år

Vatten och avlopp

15 246 kr/år

Renhållning

4 745 kr/år

Elkostnad

19 664 kr/år

Årlig elförbrukning

69971 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

106 753 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

8 370 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 115 123 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Av den årliga elförbrukningen avser 66.950 kWh fjärrvärme/uppvärmning och 14.703 kWh elförbrukning.
I renhållningskostnaden finns även kostnad för hämtning/kärl för papper, plast och metall.

Försäkring

Nordeuropa.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev om totalt 1 700 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
837 000 kr (Fastställt avseende år 2022)
Byggnadsvärde
648 000 kr
Markvärde
189 000 kr
Taxeringsvärde beskrivning
Taxeringsenhet/typkod: 322 - Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad.
Uppvärmning
59 873 kr/år
Försäkring
7 225 kr/år
Vatten och avlopp
15 246 kr/år
Renhållning
4 745 kr/år
Elkostnad
19 664 kr/år
Årlig elförbrukning
69971 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
106 753 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
8 370 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 115 123 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Av den årliga elförbrukningen avser 66.950 kWh fjärrvärme/uppvärmning och 14.703 kWh elförbrukning.
I renhållningskostnaden finns även kostnad för hämtning/kärl för papper, plast och metall.
Försäkring
Nordeuropa.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 1 pantbrev om totalt 1 700 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Simrishamn  i simrishamn

Simrishamn

Lugn och ro men ändå all service inom nära räckhåll.


01
Fördelar med området
Restauranger Butiksgata/köpcentrum Fiske Gym Badstrand Bowling Tennis Tågstation Motionsspår Bokhandel Simhall Utegym Bussar

02
Miljö

Simrishamn, Österlens huvudstad, är en genuin och vacker småstad. Det är inte minst stadens bebyggelse som utgör dess charm. De låga husen i pastellfärger ligger i långa rader längs kullerstensgator. Vackert snidade dörrar är också typiska för trakten, liksom de prunkande trädgårdarna som ligger som osynliga oaser bakom höga träplank.


03
Kuriosa

Det var förmodligen någon gång på 1200-talet som den blev stor nog att få stadsrättigheter. På platsen har det dock funnits boplatser sedan stenåldern. Första gången Simrishamn nämns är 1123 då den norske kungen Jorsalafarare med sin flotta ska ha lagt till här. Namnet på fiskeläget var då Svimraros som betyder ”mynningen till ån som svämmar över” och hänsyftar på Tommarpsån. Fiskeläget växte till att bli en betydande hamnstad, tack vare sillen, som haft en avgörande betydelse för staden ekonomi och historia. Därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.


04
Sevärdheter

Besök Österlens museum, Autoseum, Nordic Sea Winery, köpmansgårdarna, Hotell turistgårdens rosarium, Rosentorget, Konstmuséet Gösta Werner & havet och mycket mer. Shoppa i stadens affärer och ta en fika på ett av de många caféerna eller avnjut god meny på stadens restauranger.


05
Kommunikation

Från Simrishamns station går Pågatågen i princip varje timme Simrishamn-Malmö. Expressbussar trafikerar linjer mot Lund och Kristianstad och lokalbussar går till kommunens övriga byar.


Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hav
    941 m
    5 min
    5 min
    14 min
  • Sjö
    593 m
    3 min
    3 min
    10 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sara eller Helena!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.