Lugnadalsvägen 1 / Vik / Simrishamn

Avstyckad gård

Slutpris
3 800 000 kr
Boarea/biarea
196/280 kvm
Driftkostnad
43 288 kr/år
Tomtarea
6 059 kvm
Rum
7 rum (3 sovrum)
Såld
2019-08-01
Bostaden är såld!

Denna villa på Lugnadalsvägen såldes av oss 2019-08-01. Se alla våra försäljningar i Simrishamn samt även på Lugnadalsvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vik är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Lugnadal gården med anor från slutet av 1800-talet kan nu bli din. Gården ligger väl inbäddad på stor uppvuxen trädgårdstomt strax innan Viks fiskeläge. Kullerstensinnergård som sig bör, synliga bjälkar, träinnertak, kaminer, spröjsade fönster mm. Bostaden är stor och kan med fördel nyttjas av mer än en familj alt. för uthyrning/kommersiell verksamhet. Till havet och den unika sandstranden är det bara en kort promenad. Välkommen att boka visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Vik

Charmigt fiskeläge norr om Simrishamn.

Miljö

Vik ligger på en smal strandremsa nedanför de höga sandbackarna, omgivet av fruktodlingar, och är det äldsta av Österlens sju fiskelägen. Gatorna i Vik är små, bestående av prång och strädden. När man står vid hamnen, har man en bedårande utsikt mot norr och det sägenomspunna berget - tillika Sveriges sydligaste nationalpark Stenshuvud. Om vädret är klart, kan man se hela kustremsan ända upp till Åhus. Prästens badkar är en unik geologisk formation som ligger strax söder om byn. I Skåne finns ett hundratal liknande formationer, de flesta på Österlen, men Prästens badkar är den största, vackraste och mest lättåtkomliga. Det finns ingen entydig förklaring till hur dessa trattsänkor bildats.

Sevärdheter

Vik har två golfbanor, Djupadal och Lilla Vik och även restauranger, konferensanläggning och hotell. I Rörum cirka två km norr om Vik finns Sofiaskolan, vars grundidé är hämtad ur Waldorfpedagogiken. Fruktodlingar är typiskt för den östra delen av Österlen och i Vik finns också jordgubbs- och tomatodlingar av högsta klass.

Bebyggelsen

Bebyggelsen varierar och det finns en balans mellan gammalt och nytt. Nere i fiskeläget är husen av modell äldre och sträddena bitvis slingrande och smala. Väster om vägen är bostäderna nybyggda och arkitekturen modern.

Service

Närmaste orter med service som skola, äldreboende och affärer är Kivik, sju kilometer norrut och Simrishamn sex kilometer söderut.

Liknande bostäder i närheten

Hemmaliv


Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.