Rörums byaväg 37

Rörums byaväg 37

Slutpris

4 250 000 kr


Rörum— Simrishamn

Rörums byaväg 37


Slutpris
4 250 000 kr

Rörum— Simrishamn

Charmig bostad med historia och atmosfär!

Välkommen till denna charmiga länga i vinkel med ursprung från 1700-talet. Fasaderna består av en kombination av traditionellt korsvirke, gråsten och puts, vilket ger huset dess karaktäristiska utseende. Interiört finns detaljer som synliga takbjälkar, gedigna trägolv, två eldstäder och en del mycket gamla innerdörrar som bevarats. I det lantliga köket och allrummet intill är det en väl tilltagen takhöjd, denna delen tillkom på 1920-talet. Här finns kakelugnen och man har utgång till nyanlagt trädäck mot sydväst, en helt ostörd och skyddad plats. I det andra allrummet finns eldstad med insats. På övre plan är det tre rum, varav två sovrum. Duschrum finns det ett på vardera plan vilket är bekvämt.

Tomten ligger i sluttning och är i olika etage med naturstensmurar och lummighet som omgärdar. Gammaldags stenläggningar och naturstenstrappor leder en genom de olika etagen och till de olika uteplatserna. Här finns äppel-, plommon- och körsbärsträd, valnötsträd, buskrosor och en stor mängd gammaldags rabattrosor. Nuvarande ägare har skapat en vinodling som ligger gynnsamt med bra solläge och på ytor i skydd mot de olika etagen. Här finns upp emot 100 vinrankor. På högsta punkt av tomten har man en plats med fin utsikt över byns takåsar, kyrkan och backarna mot öster.

Rörum är en charmig kyrkby på Österlen med närhet till mycket upplevelser, bl.a Mandelmanns trädgård, gårdshotell med restaurang, och Franskans Crêperie. Det finns fina promenadstråk runt byn, till havet och fantastiskt vackra Knäbäckshusen är det kort avstånd. Det finns en populär skola (F-9) och kommunikationerna från väg 9 som passerar utanför byn finns täta avgångar.


Boarea/biarea
142/8 kvm
Driftkostnad
39 187 kr/år
Tomtarea
710 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)
Såld
2023-06-22

Mäklarhuset Simrishamn

Denna villa på Rörums byaväg såldes av oss 2023-06-22. Se alla våra försäljningar i Simrishamn samt även på Rörums byaväg.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.