Ådalsvägen 6

Ådalsvägen 6

Slutpris

3 825 000 kr


Vitaby— Simrishamn

Ådalsvägen 6


Slutpris
3 825 000 kr

Vitaby— Simrishamn

Stämningsfullt 20-talshus

Högrest 20-talshus med brutet sadeltak, vackra fönster, friser och naturstensgrund – ett rustikt hus i patricierstil. Under årens lopp har ombyggnader skett efter ändamål, men den tidstypiska stilen finns kvar - takhöjden, trägolven, de gamla spegeldörrarna och de putsade väggarna. Det lantliga köket har gott om arbetsytor och här finns värmande kamin, fint platsbyggt skåp som känns som en del av det ursprungliga, men detta har tillkommit under senare år. Det är ett sällskapsvänligt kök med rymlig matplats, och sittplatser integrerat med inredningen. Från köket har man fönster och även glasveranda ut mot den lummigt omgärdade innerträdgården. På entréplanet finns två trevliga sällskapsrum med fönster från golv till tak och man kan ana att det bedrivits verksamhet i huset. Vitaby var ett livfullt samhälle fram till 70-talet och i just detta hus har det bedrivits bank, mjölkaffär och bageri. Av bageriet ser man tydliga spår i källaren där rester av bakugnen finns kvar. På det övre planet finns tre sovrum, allrum och ett badrum. Exteriört ny puts, omlagt tak samt nya varvat med restaurerade fönster. Fiber indraget. Trädgården är lättskött anlagd med gräsmatta och stensättningar. Läget mot sydväst ger bästa solläge och i vinkeln mellan hus och glasveranda finns en skön stensatt plats. Gårdshuset används idag som förråd men här finns såklart möjlighet att inreda för annat ändamål. Vitaby har ett bra utgångsläge till det mesta på Österlen och byn är relativt levande med sin kända Österlenburgare och ”Vitaby Lanthandel” som nu utvecklas till bl.a konsertlokal. Fridens gårdskrog finns också nära. Till havsbad och sandstrand på Vitemölla är det endast fem km, ett helt ok cykel- eller varför inte promenadavstånd om man så vill. Även nära till Kivik med all dess serviceutbud. Välkommen att boka visning!


Boarea/biarea
135/75 kvm
Driftkostnad
23 982 kr/år
Tomtarea
788 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2022-07-24

Mäklarhuset Simrishamn

Denna villa på Ådalsvägen såldes av oss 2022-07-24. Se alla våra försäljningar i Vitaby samt även på Ådalsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.