Arholma södra byväg 50

Arholma södra byväg 50

Slutpris

2 800 000 kr


Arholma— Norrtälje

Arholma södra byväg 50


Slutpris
2 800 000 kr

Arholma— Norrtälje

En vilande skärgårdspärla på Arholma

Nu finns möjlighet att väcka liv i ArhlomaKalles stuga som ligger i ett privat läge på Arholma. Här kan du njuta av varma sommardagar i lugn och ro. Den röda stugan har på tomten sällskap av två förråd samt en gäststuga av bra storlek. Huvudhuset är tillbyggt med en mycket vacker del som idag är husets hjärta och vardagsrum. Här är det öppet till nock och de många fönstren ger ett vackert ljusinsläpp. Tittar du upp får du se det vackra taket med timmer, här är det inte svårt att drömma sig bort. I vardagsrummet finns också en värmande kamin. Husets kök har vita snickerier och fönster som är placerat så att du kan njuta av utsikten medan du diskar. Köket har en ombonad mysig matplats där också husets vedspis finns. På husets övre plan finns ett rymligt sovrum med plats för flera sängar.

Tomten bjuder verkligen in till både lek och rekreation och med dess privata läge är det lätt att slappna av. Tomten är varierad med skog och gräsmatta.

Arholma trafikeras med Waxholmsbåt från Stockholm samt passbåt från Simpnäs, dit man även kommer med SL buss från Stockholm. På Arholma finns Lanthandel med postombud, systemombud, apoteksombud, drivmedel (bensin och diesel), vandrarhem, restaurang, gästhamn m.m.

Arholma, ö i Roslagen, drygt 25 km n.ö. om Norrtälje. Ön, som numera delvis är naturreservat, förknippas i första hand med Arholmavalsen, från 1913, en klassiker bland svenska skärgårdsvalser. – Namnet, omkring 1300 skrivet Arnholm, är en sammansättning av arn, äldre böjningsform av örn, och holm, sedemera holma, böjningsform av holme.
Arholma är en av de mest kända öarna i Stockholms skärgårds med såväl karga klippor som uppodlat kulturlandskap. Till följd av att Arholma är den sista ön innan Åland har ön alltid haft strategisk betydelse – det var här som ryssarna 1719 inledde sin plundring av Stockholms skärgård och under kalla kriget var spärren Arholma första utpost i försvaret av Stockholm. Under 1800-talet kom Arholma att bli en rik skärgårdsbygd när man började bygga segelskutor på ön. Välståndet resulterade i stora gårdar som bland annat Ahlmans vid Norra bryggan. När seglationstiderna sedan tog slut kom de stora redargårdarna att fungera som pensionat fram till 1960-talet.
I dag är stora delar av Arholma naturreservat förvaltat av Skärgårdsstiftelsen som också driver två gästhamnar på ön.

Passbåt avgår från Simpnäs söndag 30/5 kl. 10.35 och avgår 13.45. Anmäl dig till visningen och varmt välkommen till en njutbar plats i skärgården!


Boarea
83 kvm
Tomtarea
3 265 kvm
Såld
2021-06-03

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Arholma södra byväg såldes av oss 2021-06-03. Se alla våra försäljningar i Arholma samt även på Arholma södra byväg.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.