Lidköpingsvägen 48

Lidköpingsvägen 48

Slutpris

3 870 000 kr


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Lidköpingsvägen 48


Slutpris
3 870 000 kr

Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Fungerande öppen spis! Gavel med magiskt ljus. Ogenerat läge med balkong i söder! Fin finish!

Fungerande öppen spis! Gavel med ett härligt ljus in i hela bostaden! Ogenerat lugnt läge med balkong i söder i den vita staden i en välskött förening några minuter nära T-bana. Bostadens finish är påtagligt välvårdad och originalattribut som stångspanjoletter, fönsterbrädor i sten, äggvred, unik läggning på parkettgolvet i vardagsrummet, gediget stengolv, tilluftsventiler i original och mycket mer. Då och nu, design och funktion i perfekt kombination med bästa läge! Klappa dig själv på axeln för att du har valt att syna den här bostaden. Välkommen hem!

Denna vackra bostad ger dig även närhet till två av Stockholms mest attraktiva områden. Södermalm och Hammarby Sjöstad och i förlängningen Sickla som expanderar enormt mycket och erbjuder en mängd shopping- och restaurangmöjligheter som kommer att tillfredsställa de mest kräsna smaklökarna. Hammarbyhöjden är ett väldigt populärt område att bo i, med gott om välplanerade smalhus, grönskande gårdar och lummiga promenadstråk. Lidköpingsvägen ligger nära både pulserande cityliv och naturen, en riktig tillgång är förstås friluftsområdet kring Hellasgården och Nackareservatet, med närhet till bastu, badsjöar, motionsspår och vacker natur. På promenadavstånd finns flertalet restauranger i närheten, vid Tidaholmsplan exempelvis men även vid centrum. Ytterligare stenkast bort finns också Hammarby Sjöstads utbud av caféer, barer och restauranger. Och även Globen och Sickla Köpkvarter ligger förstås nära, med mycket mer i shopping- och restaurangväg. Men stadens utbud är som sagt lättillgängligt, med cykel når du exempelvis Skanstull på tio minuter. Närmaste tunnelbanestation är Hammarbyhöjden, dit kommer du med en promenad på ett par minuter. Där tar gröna linjen dig enkelt mot Gullmarsplan för ytterligare kommunikationsmöjligheter, och vidare når du exempelvis Slussen på tio minuter.

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bodgårdar, kolonimoråden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "penisonärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
52 kvm
Avgift
3 650 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2024-05-15

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Lidköpingsvägen såldes av oss 2024-05-15. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Lidköpingsvägen.

Boka värdering

Erik Åkerberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.