Paternostervägen 70

Paternostervägen 70


Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Paternostervägen 70Hammarbyhöjden— Johanneshov— Stockholm

Lågt belånad Brf! Möjlig 2:a. Balkong mot grön, lugn baksida. Övernattning-/återvinningsrum.

Ekonomiskt stark Brf med låg belåning. Mkt bra i dessa "ränte-tider". Dubbeldörrar till balkongen, stort fönster mot vardagsrum släpper in härligt ljus. OBS planlösningen för att göra om bostaden till en tvåa om man flyttar köket. Idag är köket riktigt trevligt med matplats för många. Kaklat badrum i tidlöst grått och vitt. Praktiska originalgarderober och klädkammare i entrén. Nära T-bana, både Blåsut eller Hammarbyhöjden vilket gör att du hoppar bara på en av de två linjerna, bekvämt. Även närservice, grönområde, sjö, utegym, löpspår nära. Livskvaliteten är riktigt bra i Höjden.

Dagens Hammarbyhöjden var obebyggd för 100 år sedan men till skillnad från idag så syntes här bondgårdar, koloniområden och handelsträdgårdar. Sedan dess har mycket hänt och behovet av bostäder var stort för stadens invånare i början av förra seklet. Alva och Gunnar Myrdal var förespråkare för bättre och större bostäder vilket inspirerade Hammarbyhöjden att utvecklas i den riktningen och funktionalistisk arkitektur kom att prägla området. Bostädernas standard innebar både badrum och kök och många hus kom att kallas "barnrikehus" eftersom de var avsedda för familjer med många barn. Barnen flyttade med tiden ut men föräldrarna bodde kvar varför "pensionärsrikehus" blev en term. Generationsbyte har skett och idag består området av många unga medborgare som känner "den vita staden" (tack vare sin ljusa färgsättning på byggnaderna) som citynära, mer för pengarna, Nackareservatet, närservice och givetvis tunnelbanan som några av de många starka bestående värdena bostäderna i den vita staden erbjuder.


Boarea
41 kvm
Avgift
2 831 kr/mån
Rum
1 rum (1 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2023-11-06

Mäklarhuset Hammarbyhöjden

Denna lägenhet på Paternostervägen såldes av oss 2023-11-06. Se alla våra försäljningar i Johanneshov samt även på Paternostervägen.

Boka värdering
Erik Åkerberg
Ansvarig mäklare
Talar även English

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad