Stora Gatan 6 C

Stora Gatan 6 C

Slutpris

4 550 000 kr


Harberget— Sigtuna

Stora Gatan 6 C


Slutpris
4 550 000 kr

Harberget— Sigtuna

Vindsvåning med villakänsla och sjöutsikt

Välkommen till en charmig, gulmålad trävilla från 1930 – där du bor med en lägenhets alla bekvämligheter. Den här vindsvåningen har vackra trägolv, fönster med spröjs, stuckatur, generös takhöjd och sjöutsikt från samtliga rum – till och med från badrummet – och bastun. Från vardagsrummet ser man hela Sigtunafjärden bre ut sig, och Munkholmens skyline ger stämning när mörkret faller. Till våningen hör också en stor altan/balkong.

Interiören går i milda färgskalor i vackert grått och vitt, med till stor del vitmålade trägolv. Det ljusa, charmiga köket har försetts med en stilren, helkaklad vägg och diskho i lantligt vitt porslin, och golvet är klassiskt svart- och vitrutigt.

Det stora badrummet med bastu har golv i beige klinker, med värmeslingor. Badrummets inredning är platsbyggd av Sigtunas lokala snickare Snurrin. Duschväggen är kaklad, i övrigt är väggarna försedda med liggande, vitmålad pärlspont. Duschen har glasade väggar. Här finns ett större och ett mindre handfat, valda med omsorg och med gammaldags blandare som ger atmosfär. I taket ett praktiskt fönster som också ger sjöutsikt. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare.

Planlösningen är optimal, med sina tre sovrum i varierande storlek. Ett med en mindre inbyggd garderob, det andra med en hel vägg med garderober och två rymliga så kallade ”kattvindar” i original, det tredje mysigt med sitt sluttande tak och perfekt som barnrum eller kontor.

Representativt vardagsrum/matsal med entré via glasade pardörrar och gott om plats för både matsalsbord och soffgrupp. I taket en kupol i stuckatur för taklampa.

Centralt i våningen finns ett allrum som kan nyttjas som tv-rum/sällskapsrum, alternativt stor, möblerbar hall. I anslutning finns också en separat WC, med vacker tapet.

Nuvarande ägare har undersökt möjligheten att installera eldstad vilket bedömdes vara en okomplicerad installation.

I våningen finns ett praktiskt inbyggt mindre förråd. Dessutom finns ett externt större förråd.

I husets gemensamma trädgård växer körsbärs- och äppelträd, rosor, pioner, lavendel, hortensia och en nyplanterad syrenberså är på uppväxt. Här finns också en köksträdgård med kryddväxter och rabarber. Genom grinden ut från trädgården nås badstranden "Blackan" intill Strandpromenaden.

Det här boendet är kort sagt en blandning av sekelskiftescharm och modernt penthouse!

Huset ligger på Harberget, ”Sigtunas alpsluttning”, längs Strandpromenaden bara fem minuters promenad från Sigtunas medeltida stadskärna med även all tänkbar modern service, och alldeles intill pittoreska Malmen med sina låga trähus. Här finns närhet till förskolor, skolor och strövområden. 20 minuters promenad härifrån finns den gamla torparbyn och besöksmålet Viby by, och efter ytterligare en liten promenad nås Wenngarns slott, och Sigtuna golfklubb.

Snörin 20 är en äkta bostadsrättsförening, med totalt fyra lägenheter. Denna våning är placerad överst i fastigheten.

Får vi bjuda på lite historia? Den charmiga gula trävillan ligger som en av tre byggda i samma stil och årgång i en sluttande rad ner från Harberget mot Mälarens glittrande vatten, strax ovanför ett i vitt, och ovanför ett i grönt. Lite som Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin…

Det här berättar Sigtuna-kännaren och guiden Fred Blomberg om huset Snörin 20: ”Den gula villan i kvarteret Snurrin bär namnet Eneliden. Villan byggdes av byggmästare Arvid Enok Eriksson f.1877. Byggmästaren själv med hustru och sin mor Sofie Eriksson f.1851 som Svensdotter och ett hembiträde flyttade in. Bland de kända namnen som bott i huset kan nämnas rådman Ahlqvist /Adrian f.1884. Han startade Ahlqvists framgångsrika handelsbod/butik 1907. Vidare fil.mag. Rolf Hillman f.1904 som 1928 anställdes som lärare på det då nystartade Sigtuna Humanistiska Läroverk. 1933 är han nygift med prästdottern Gudrun Ihrmark f. 1903 och de flyttar in på Eneliden.”


Boarea
134 kvm
Avgift
6 364 kr/mån
Rum
5 rum (3 sovrum)
Våning
1 trappa upp
Såld
2021-06-02

Mäklarhuset Sigtuna Märsta Rosersberg

Denna lägenhet på Stora Gatan såldes av oss 2021-06-02. Se alla våra försäljningar i Sigtuna samt även på Stora Gatan.

Boka värdering

Patrik Gotthold

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.