Fridhemsgatan 70
Fridhemsgatan 70
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Fridhemsgatan 70

Utgångspris

6 250 000 kr


Utgångspris

6 250 000 kr



Kungsholmen— Stockholm

Fridhemsgatan 70


Till salu
Utgångspris
6 250 000 kr

Kungsholmen— Stockholm

Sekelskifte med 3,2 m i takhöjd- Egen uteplats mot innergård med utekök- Avgiftssänkning diskuteras!

Underbart och ett alldeles unikt sekelskiftesboende med egen entré och cirka 3,2 meter i takhöjd. Här presenteras sällskapsytor med en enastående rymd och två stora panoramafönster som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. En framtagen tegelvägg ger lägenheten extra karaktär och de ljusa öppna ytorna bjuder på sociala kvadratmeter för middagar och fest. I motsatt väderstreck ligger de båda sovrummen som har ett lugnt läge mot föreningens gemensamma innergård. Här har du utgång till din alldeles egna uteplats och direkt access till innergården som är utrustad med utekök. Uteplatsen ger dig ett extrarum under sommarhalvåret där du kan plantera din örtagård samt möblera med en loungedel och ett litet matbord. Master bedroom ger plats för såväl dubbelsäng och hemmakontor samt att du finner fantastisk förvaring som löper längs med ena väggen. Härifrån når du även lägenhetens badrum som är utrustat med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Toaletten når du separat via hallen i nära anslutning till båda sovrummen. Även lägenhetens andra sovrum är rymligt och passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Den här lägenheten måste absolut upplevas på plats!

På Fridhemsgatan 70 flyttar du in i en ytterst välskött förening med god ekonomi och en låg skuldsättningsgrad på 3.588 kr/kvm. Här bor du med ett lugnt och centralt läge med närhet till allt. En minut bort ligger Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med sitt stora utbud av butiker, restauranger och shopping. I samma kvarter ligger även flertalet matvaruaffärer samt gym som Puls &Träning, SATS samt Friskis och Svettis. Invid Fridhemsplan finner du mycket goda kommunikationer som dessutom är Stockholms näst största knutpunkt för kollektivtrafik med blå och grön T-banelinje Fridhemsplan samt bl.a. buss nr 1, 3, 4 och 77. Går du cirka 5 minuter på Sankt Eriksgatan ned över bron så finns Birkastans och Rörstrandsgatans alla caféer och restauranger som sommartid blir en gågata med uteserveringar. Strax runt hörnet ligger även badbryggor för ett morgondopp eller om du vill hyra paddelboard för att ta en tur längs med kanalen. Här finns även favoriter som den brasilianska Boteco Da Silvania och glassbutiken Fryst. Lummiga löpar- och promenadstråk tar dig längs med vattnet och ca. 1 mil runt Kungsholmen och ligger strax utanför dörren. Här når du snabbt restaurangtäta strandpromenaden längs med Hornsberg Strand där vattnet kantras av flertalet badbryggor.


Utgångspris
6 250 000 kr
Boarea
68 kvm
Avgift
6 493 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Söndag 28 april 13:15 — 14:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Måndag 29 april 17:30 — 18:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning!

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Fridhemsgatan 70 Anmäl intresse.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Entré/Hall

Till den här unika lägenheten har du två entréer och väljer själv vilken som passar dig bäst. Antingen har du din alldeles egna ingång från gatan där du kommer rakt in i lägenhetens vardagsrum och kök. Väljer du entrén ifrån trapphuset öppnar vackra pardörrar upp mot hallen där det finns en dubbelgarderob för förvaring. Till höger finner du vardagsrum och kök och i motsatt väderstreck når du de båda sovrummen.


02
Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på en enastående rymd med cirka 3,2 meter i takhöjd där de generösa sällskapsytorna delas med lägenhetens kök. Rummet har en unik karaktär med en framtagen tegelvägg och två stora fönsterpartier som bidrar med ett fantastiskt ljusinsläpp. De djupa och låga fönsterbänkarna ger dig extra sittplatser vid middagar och fest eller din alldeles egna lougehörna där du kan njuta av en lugn stund med en kaffe och bok i handen. Här finner du sociala ytor att umgås med vänner och familj samt plats för sällskapdel, ett större middagsbord samt övrig möblering. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger breda vitbetsade trätiljor.


03
Kök

Det karismatiska köket ger dig bra förvaring i rymliga lådor och underskåp med duvblå fonter samt kompletterande överskåp i vitt. Du får en generös arbetsyta i vitmelerad kompaktlaminat där en mässingsplåt sträcker sig upp på tegelväggen och bidrar med ytterligare karaktär. Vitvarorna består av fullstor kyl och frys, diskmaskin som är integrerad i skåpinredningen, ugn, induktionshäll samt fläkt. Bakom spishällen sitter ett vitt kakel. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör det möjligt att umgås när middagen förbereds.


04
Master bedrom

Det lyxigt stora sovrummet möbleras med dubbelsäng och längs med ena väggen finner du fantastisk förvaring som döljer sig bakom diskreta skjutdörrar. Väggarna är målade i en sober gråbeige nyans och på golvet ligger fina vitbetsade furutiljor i original som även återfinns i hallen. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti där pardörrar öppnar upp mot din alldeles egna uteplats. Uteplatsen ger dig ett extrarum under sommarhalvåret med utrymme för loungedel samt middagsbord. Härifrån har du även en direkt access till föreningens stora innergård som har lyxen av ett utekök med flertalet grillstationer och tillgång till vatten.


05
Badrum

Lägenhetens badrum har vitkaklade väggar samt grå klinkergolv. Här finner du en kombinerad tvättmaskin/torktumlare som står placerad i en väggnisch med flertalet hyllplan ovanför som ger plats för handdukar och produkter. Intill finns utrymme att placera en tvättkorg. Ovanför handfatet sitter ett spegelskåp för förvaring och på motsatt sida får takduschen sin egen avskärmade plats. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion. Du når badrummet via master bedroom.


06
Sovrum

Lägenhetens andra sovrum passar utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här sover du med ett lugnt läge mot innergården och har ett stort fönster för härligt ljusinsläpp. Sängen som står i rummet idag kan dras ut till en dubbelsäng och kombineras därmed som gästrum när släkten kommer på besök. Som kontrast mot de vitmålade väggarna finns en fondvägg målad i en harmonisk kalkfärg i gråblå nyans och på golvet ligger en ljusgrå heltäckningsmatta. Flertalet väggskåp ger dig bra förvaring och till vänster om rummets entré finns en väggnisch med hyllplan.


07
Toalett

Toaletten som du når via hallen ligger i nära anslutning till de båda sovrummen. Ovanför toalettstolen sitter tre hyllplan som ger dig bra med förvaringsyta och intill finns handfat med spegel ovanför. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en grå klinker.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

68 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)

Lägenheten består av två ihopslagna lägenheter nr 1+37 som enligt föreningens information tillsammans uppgår till 60,9 kvm (28,3 +32,6kvm). Ena delen av lägenheten var tidigare en lokal. Efter ihopslagning har lägenheten uppmätts till 68 kvm och mätbevis finns.

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

1 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1904

Kommentar, byggnad

Husen byggdes 1904 som ett hyreshus och adressen var då Fridhemsgatan 38. 1921 ombildades fastigheten till en Bostads-förening och har sedan dess behållit den bostadsformen.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme
Ventilation: FTX, F


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

185 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-06-25


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Det är fiber draget till fastigheten och upp till varje lägenhet. Samtliga boende har tillgång till 1000/1000 Mbit/s. Kostnaden för detta är inkluderat i lägenhetens kvartalsavgift. Föreningen är ansluten till FridhemsLAN och idag är det Bahnhof som är internetleverantör.
Kabel-TV levereras via Tele2 och där tecknar medlemmarna själva sina avtal.


Ekonomi

01
Avgift

6 493 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Inkl. Värme, VA och bredband
Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.

Upplåtelseform

Bostadsförening

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,0385467 & 0,01477

Kommentar, andelstal

Andelstalet årsavgift för lägenhet 1 är 1,477% och andelstalet årsavgift för lägenhet37 är 3,85467%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-22.


Föreningen

01
Benämning

BF Kettingen NO 3 U.P.A.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Bf Kettingen 3 bildades 1921 och består idag av 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler upplåtna med hyresrätt (musikstudio).
Föreningen huserar på Fridhemsgatan 70 som byggdes 1904 och ritades av arkitekt Knut Öhrström.
Föreningen är välskött och har en skuldsättning per kvm på endast 3588 kr (enligt årsredovisningen 2022).
Delat ägande godkänns med minsta andelen på 10% på den boende.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av MBF.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Skillnaden mellan bostadsförening och bostadsrättsförening är att föreningen bildades innan 1930. Skillnaden mellan typerna av föreningar är att bostadsrättsföreningar lyder under bostadsrättslagen medan Bostadföreningar lyder under lagen om ekonomiska föreningar samt föreningens stadgar.

För mer information se föreningen hemsida
https://www.kettingen3.se/

Gjorda renoveringar

2023 - OVK besiktning samt rensning av ventilationskanaler
2023 - Underhåll av fasad
2023 - Byte av cirkelpump
2022 - Installation av isolerglas i äldre fönster för att minska energiåtgången
2022 - Förbättring av belysning i trapphusen
2022 - Renovering av hissar gårdshus
2022 - Byte av synliga stammar i källaren
2021 - Ytterligare armaturer har installerats i gathuset förrådsdel.
2020 - Stam bytt plan 3 och upp till 4 i gathuset; Gathuset WC N
2020 - Stam bytt plan 4 och ner till plan 3; Gathuset Kök SO
2020 - Renovering av stödmur mot Fridhemsgatan 72
2018 - Nya planteringar, utekök, grillar och utemöbler
2018 - Byte av elcentral samt el omdragen i gemensamma utrymmen i källarplan/gatuhus
2018 - Byte av armatur på entréplan i både gårds- och gatuhus, samt omdragning av el
2018 - Omdragning el till entrébelysning samt nytt proppskåp med timer
2018 - Rörelsesensorer för takarmatur för entréplan och viloplan i båda husen
2018 - Ommålning båda entréplan
2017 - Montering av stallyktor på innergård samt omdragning av el
2017 - Fönstermålning
2017- OVK besiktning
2017 - Nytt torkskåp och ny torktumlare
2016 - Förbättringen av taksäkerheten, vajrar och stuprör
2016 - Installation av matavfallskvarn i alla lägenheterna
2016 - Fönsterrenovering
2014 - Automatisk öppnare till ytterdörren
2014 - Expansionskärl bytt
2014 - Tvättmaskin 1 och 2 bytta
2012 - Nyanläggning av innergård inkl. underlag, bjälklag och ytskikt
2011 - Ommålning trapphus
2011 - Nyanläggning trädgård, inre innergård tillsammans med övriga fastigheter.
2010 - Renovering källare, gjutning golv, nya förråd och ny belysning
2010 - Byggnation vindslägenheter, gårdshus och gathus
2010 - Byggnation hiss, gårdshus och gathus. Brandsäkring av lägenhetsdörrar
2010 - Renovering stammar Dakki-metoden; Gårdshus WC S, WC N.
2010 - Översyn av samtliga övriga stammar.
2010 - Nya stammar från plan 4 till vindsplan i samband med byggandet av vindsvåningarna. Både Gårds- och Gathus.
2008 - Fjärrvärmeanläggning bytt
2004 - Byggnation balkonger
2002 -Torkskåp bytt
2002 - Trapphus samt lägenhetsdörrar renoverade. Ytskikts renovering.
1999 -Renovering stammar Dakki-metoden; Gathus Kök SV, Kök SO, Gårdshus Kök NV
1998 - Tvättstuga renoverad, ytskikt
1998 - Expansionskärl bytt
1998 - Renovering stammar Dakki-metoden; Gårdshus Kök SO, Kök NO
1992 -Elstigare bytta. Förberett 3-fas in till säkringsskåp i varje lägenhet
1990 - Fasad gathus och gårdshus yttre renoverad/putsad

Övriga utrymmen i föreningen

- Underbar stenbelagd innergård med planteringar samt ett stort utomhuskök med grillar samt tillgång till vatten. På innergården står det utemöbler sommartid samt att det finns cykelställ för parkering. Bakom gårdshuset finns ytterligare en gård som är öppen och gemensam för alla föreningar i kvarteret kättingen.
- Tvättstugan ligger belägen i gathusets källare och är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I anslutning till tvättstugan finns även en dusch och toalett som kan användas av medlemmar som utför badrumsrenoveringar.
- Föreningen har två förvaringsplatser för cyklar. Ett ligger beläget i gathuset bortanför tvättstugan och det andra finner du i gårdshusets källare.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

301 289 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskulden är beräknad utifrån 2022 års årsredovisning där långfristiga och kortfristiga skulder minskats med kassa/bank och sen fördelats på lägenheten enligt andelstal.


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 493 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Inkl. Värme, VA och bredband
Avgiften betalas kvartalsvis i förskott.
Upplåtelseform
Bostadsförening
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,0385467 & 0,01477
Kommentar, andelstal
Andelstalet årsavgift för lägenhet 1 är 1,477% och andelstalet årsavgift för lägenhet37 är 3,85467%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-03-22.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Kungsholmen  i stockholm

Kungsholmen

Bebyggelsen på Kungsholmen är en blandning av vackra k-märkta sekelskifteshus och nybyggda kvarter och ett rikt restaurangutbud i alla prisklasser och svårslagen shopping. Här bor man mitt i i stan med kort avstånd till fantastiska strandpromenader i alla väderstreck och flertalet lummiga parker. Kort sagt, på Kungsholmen finns något för alla!


01
Fördelar med området
Bussar Parker/Grönområden Liv i rörelse Caféer Restauranger Barer Tunnelbana Butiksgata/köpcentrum Bio

02
Nöje

Här finns ett imponerande restaurangutbud i ständig förändring och rörelse som rymmer matkulturer från hela världen. En mix av bagerier, fik och caféer i kombination med småbutiker skapar en härlig och levande atmosfär!


03
Rekreation

Här bor ni med direkt närhet till vatten och natur. Här har du bland annat nära till Sankt Göransparken, Rålambshovsparken, Kronobergsparken och lummiga Kungsholms Strand med dess vackra promenadstråk längst vattnet. Gå ner till Karlbergs kanal och strosa längs vattnet och njut av omgivningarna eller njut av Norr Mälarstrand har härliga promenadslingor utmed Riddarfjärden. Är du sugen på en längre promenad kan du gå runt hela ön - här är det fritt fram att hitta sin egen favoritplats!


04
Kommunikation

Kommunikationerna på Kungsholmen är bra. Det finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer (blå och grön) samt ett flertal innerstadsbussar.


05
Familjeliv

I området kring Fridhemsplan finns ett stort utbud av både förskolor, grundskolor och gymnasium.


Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Stockholm Odenplan
    1,1 km
    8 min
    8 min
    19 min
  • Hållplats
    Fridhemsgatan
    60 m
    2 min
    2 min
    1 min
  • Hav
    1,85 km
    16 min
    12 min
    31 min
  • Sjö
    64 m
    2 min
    2 min
    1 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.