Börjegatan 43b / Luthagen / Uppsala

Sekelskiftesdröm i Luthagen - högst upp - tre kakelugnar - genomgående trägolv - nytt kök

Slutpris
3 400 000 kr
Boarea
89 kvm
Avgift
4 938 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2020-08-03
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Börjegatan såldes av oss 2020-08-03. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Börjegatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Luthagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Högst upp i huset, som enda lägenhet på våningsplanet, finns denna sekelskiftesdröm med härlig atmosfär, tre kakelugnar varav två fungerande, fina trägolv och vackra spröjsade fönster.

Lägenheten, med hela 2,90 m i takhöjd, har varsamt renoverats med smakfulla färgval, bland annat har ett luftigt kök från Vedum satts in och man har även låtit platsbygga ett skafferi i ena hörnet. I köket finns en matplats för ca fyra personer - här är det lätt att trivas!

Våningen har flertalet pardörrar och andra bevarade originaldetaljer för den som uppskattar arkitektur från förra seklets början. De två stora sovrummen har båda kakelugn och är placerade i fil med praktisk förvaring i liten hall mellan rummen.
Utöver dessa sovrum finns också ett fint vardagsrum med kakelugn där både sällskapssoffan och matsalsbordet för långa middagar får plats.

Under sommarhalvåret finns en lummig innergård med mindre lekplats att njuta av, där man kan beskåda de vackra fasaderna på de omkringliggande byggnader.

I omtyckta Luthagen har ni som boende det bästa av två världar - området är uppskattat för dess lugn men med city och stadens puls inom ett bekvämt avstånd. Det finns restauranger och livsmedelsbutiker i närområdet och det är goda kommunikationer med stads- och regionbuss för er som pendlar. Här är det nära till vackra promenadstråk längs Fyrisån, Stabbyskogen med gångvägar, upplyst motionsslinga och grillplatser samt flertalet parker i närheten, närmast ligger Tegnérparken som erbjuder plats för picknick och umgänge. För den som studerar ligger Ekonomikum på kort promenadavstånd från bostaden.

Denna bostad bör upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Luthagen

Luthagen och Stabby är en stadsdel nordväst om Uppsala. Området uppskattas för dess lugn men samtidigt finns stadskärnans puls nära tillhands.

Kommunikation

Bra kommunikationer till centrum via buss som går genom Luthagen/Stabby. Till det stora shoppingcentret Gränbystaden kommer du med buss som går vidare till Boländerna och IKEA. För den som pendlar med bil ligger Bärbyleden angränsande som tar dig till E4:ans påfart.

Fritid och friluftsliv

Luthagen och Stabby är ett område med ett flertal parker, bland annat Tegnérparken, Vindhemsparken samt Gjuteriparken. En närhet till Fyrisån ger en känsla av Uppsalas charm. I Vasaparken finner du Biotopia, ett biologiskt museum som passar perfekt för stora som små! I parken finns även perfekta lekplatsen för de yngre likväl som plats att ha picknick under sommarmånaderna.

Service

I närområdet finner du ett flertal matbutiker samt även restauranger, caféer, apotek. Det finns även ett flertal gym för den aktiva. I Luthagen/Stabby bor du nära Uppsalas stadskärna med all service du kan tänka dig.

Skola och barnomsorg

Här finns Tiundaskolan som byggdes om och öppnades på nytt under 2018 med förskola upp till årskurs 9. Andra förskolor som finns är bl.a. Luthagens förskola, Brunes förskola samt Plantans förskola. Från förskola upp till gymnasieskola finns det något för alla åldrar. Grundskolor som finns är bland annat Sverkerskolan (F-6) och Eriksskolan (F-3). Gymnasieskolorna Fyrisskolan och Katedralskolan ligger även belägna i Luthagen. Ekonomikum, en av Uppsala universitets största institutionsbyggnader ligger även här, där universitetets ekonomiska ämnen, informatik och media samt kulturgeografi finns samlat.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.