Hjalmar Brantingsgatan 3 A / Fålhagen / Uppsala

Attraktivt läge i hus med hiss

Slutpris
3 360 000 kr
Boarea
91 kvm
Avgift
4 270 kr/mån
Rum
4 rum (2 sovrum)
Våning
1 (BV) (Hiss finns)
Såld
2020-02-19
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Hjalmar Brantingsgatan såldes av oss 2020-02-19. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Hjalmar Brantingsgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Fålhagen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Mycket attraktivt läge alldeles intill Vaksala torg. Fyra r.o.k. en halv trappa upp i hus med hiss mellan bostadsplanet och källaren. Två sovrum med möjlighet att omställa matsalen till ett tredje sovrum. Matsalen skulle även kunna integreras med köket efter ombyggnad. Vardagsrummet har fungerande öppen spis och balkong mot grönskande baksida. Ett boende som är idealiskt för väldigt många. Barnfamiljen har mindre än 100 m till Vaksalaskolan (F-9), äldre har kort promenadavstånd till all tänkbar service i Kvarnengallerian, pendlaren går till Resecentrum på några minuter. Vaksala torg har rik torghandel och omges av konserthuset UKK och ett stort antal restauranger.

Vissa av golven och flertalet av väggarna är i behov ytskiktsrenovering. Byggnaden uppfördes 1951 av den legendariske byggmästaren Karl Johansson, även känd som Tysta Kalle (KJ Bygg). Det var ursprungligen en hyresfastighet och bostadsrättsföreningen bildades 2009 och köpet slutfördes 2015.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Fålhagen

Det finns många anledningar till att Fålhagen är ett av Uppsalas mest populära bostadsområden! Här bor du centralt men samtidigt i ett lugnt och trivsamt område.

Historik

"Fåålehage lyder til Sätuna" sägs det på en karta från 1635. Sätuna var då en gård öster om själva Uppsala. Från början var Fålhagen en beteshage för fålar (unghästar). Fålhagen präglas idag av blandad bebyggelse, allt från lägenheter till större villor.

Kommunikation

Närheten till Centralstationen ger goda pendlingsmöjligheter till alla Uppsalas hörn men även utanför stadens gränser. För dig som pendlar med bil tar du dig enkelt till E4:ans påfarter via närliggande Tycho Hedéns väg.

Fritid och friluftsliv

I Fålhagen finner du flertalet parker och lekplatser bland annat S:t Göransparken, Frodeparken och Vallbydungen. I närområdet finns även ett antal gym och vid Österängens IP finns fotbollsplan och löparbana. Vid Fålhagen IP övar många på löpsteget samt åker skidor och skridskor vintertid.

Service och barnomsorg

Det centrala läget ger dig närhet till Centralstationen med matbutik, hotell, restauranger samt Vaksala torg med Uppsala Konsert & Kongress. I Kvarnengallerian finns apotek, systembolag, livsmedelsbutik, frisör och restauranger m.m. På cykel- och gångavstånd nås Uppsalas stadskärna som erbjuder ett stort antal fackhandelsbutiker, caféer, restauranger och gym. I city ligger de flesta av Uppsalas universitetsinstitutioner samt de mycket välbesökta studentnationerna. I Fålhagen finns flertalet förskolor och skolor, bl.a. Petterslunds förskola, Frodeparkens förskola, Almtunaskolan (Åk. F-6), Vaksalaskolan (Åk. F-9) och Celsiusskolan (gymnasium).

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.