Rundelsgränd 6 D / Övre Slotts / Uppsala

3:a på Öfre Slotts med låg avgift!

Slutpris
3 400 000 kr
Boarea
87.7 kvm
Avgift
3 011 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Såld
2019-12-11
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Rundelsgränd såldes av oss 2019-12-11. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Rundelsgränd

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Övre Slotts är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

En halvtrappa upp finner ni denna rymliga och välplanerade trea med balkong mot innergården!

Lägenheten har mycket förvaring i inbyggda garderober och skåp, två sovrum i bra storlekar och ett rymligt kök med stor potential. Vardagsrummet har en stor öppen spis som bidrar med hög mysfaktor samt plats för matsalsbord och soffa. Lägenhetens badrum har renoverats på senare år med kaklade, vita väggar samt grått klinkergolv men i övrigt finns nu chansen att sätta er egen prägel på denna lägenhet med ett suveränt läge!

Här bor ni i en välskött förening med låga avgifter som värnar om en god gemenskap. Gemensamma utrymmen i föreningen innefattar bland annat en takterrass som medlemmarna kan nyttja till festliga sammankomster, cykelförråd, hobbyrum och tvättstuga med torkrum. Lägenhetsinnehavaren disponerar även över tre externa förråd, placerade i källarplan.

Läget på Öfre Slotts är optimalt för er som önskar bo i vackra kvarter med närhet till Universitetets institutioner, flertalet välbesökta restauranger, välsorterad matbutik och citykärnan. I närområdet finns flertalet fina parker med grönområden, promenadstråk och lekplatser.

Välkomna på visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Övre Slotts

I Pelle Svanslös kvarter, strax bakom Universitetsbyggnaden och Carolina Rediviva, bor du i anrika kvarter med byggnader från 1800-talet och framåt.

Kommunikationer

Till centrum tar du dig på ett par minuter till fots. Till Resecentrum tar det ca 5 min på cykel och ca 10-12 min till fots. För den som hellre tar bussen finns flera stadsbussar som trafikerar området.

Fritid och friluftsliv

Vill du promenera, eller kanske sitta i lugn och ro, finns Universitetsparken och Engelska Parken strax intill gamla kyrkogården. För barnfamiljen finns populära Pelle Svanslös lekpark och på några minuters promenadavstånd finns den nyligen renoverade Vasaparken och biologiska museet Biotopia. Inom kort promenadavstånd når du Uppsala Slott där du även hittar Uppsala konsthall. Från Slottsbacken kan du njuta av den vidsträckta utsikten över Uppsala och Botaniska trädgården där det sommartid anordnas konserter med välkända artister. Strax nedanför slottet, vid Carolina Redivivas balkong, sker den traditionella mösspåtagningen varje Valborgsmässoafton kl 15.00 varefter studenterna springer nedför Carolinabacken. Senare på kvällen rings våren in vid Gunillaklockan på borggården.

Service

På kringliggande gator finns ett flertal caféer och ett antal restauranger med bl.a svenskt, indiskt, thailändsk och italienskt kök. Närmaste stora matvaruaffär, Luthagens Livs, apotek och småbutiker ligger på Sysslomansgatan. Nedanför Universitetsbyggnaden ligger populära Saluhallen med delikatessbutiker och välrenommerade restauranger.

Skola/barnomsorg

Närmaste gymnasieskola är Katedralskolan beläget på Skolgatan, närmaste grundskolor är Sverker- eller nybyggda Tiundaskolan och har du behov av förskola finns en förskola på S:t Johannesgatan och ytterligare en på Rundelsgränd, dvs i samma kvarter.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.