Åsvedjan 1

Åsvedjan 1

Slutpris

3 595 000 kr


Tranemo

Åsvedjan 1


Slutpris
3 595 000 kr

Tranemo

Hästgård med fridfullt läge - 16ha skog - Perfekt för den naturintresserade!

Välkommen till denna fantastiska hästgård omgiven av vacker skog och natur. Lugnt och fridfullt läge. Här kan naturälskaren med hästintresse uppfylla sin allra största dröm.

På fastigheten finns förutom ett charmigt boningshus även en ekonomibyggnad i form av en ladugård om 156 kvm. Här inryms 2st hästboxar, sadelkammare samt en väl tilltagen verkstadsdel. Alldeles intill finns en paddock/ridbana med belysning samt betesmark där hästarna kan beta i rofylld miljö. I anslutning till betesmarken finns utestall som ger möjligheten att ha hästarna på lösdrift.

Fastigheten om totalt ca 18 ha består av 2 ha betesmark och 16 ha skogsmark. Nuvarande ägare har jordbrukstöd om 5000-6000 kr/år.

Boningshus:
Charmigt torphus med dokumenterat ursprung från år 1889. Här kan äkta torpkänsla uppfyllas med synliga takbjälkar, braskamin, trägolv mm. I huset erbjuds 3st sovrum, kök, vardagsrum, allrum samt badrum med tvättmaskin/torktumlare. Huset byggdes till 1999.

Ladugård/hästboxar:
I ladugården finns 2 hästboxar med ungefärliga mått: Höjd ca 2,50 m, Längd/bredd= 3.60 x 3.30 , Area 11.8 m2. I ladugården finns dessutom en sadelkammare samt stora utrymmen och goda förvaringsmöjligheter. I ladugårdens nästa del finns det som idag används som verkstad. Här är det högt i tak och ett perfekt utrymme att snickra eller förvara trädgårdsmaskiner mm.

Gästhus
Mittemot boningshuset finns ett litet och charmigt gästhus som inrymmer två sovrum. Här finns el men inget vatten/avlopp.

Skogsmark:
Samlad skogsmark om 16 ha. Skogsbruksplan från 2018 finns. Denna delges till samtliga spekulanter i samband med visningsbokning.
Efter att skogsbruksplanen upprättades har en stor del av skogen avverkats under 2021. Uppskattad virkesvolym efter avverkning beräknas till ca 993,15m³sk. Trädslagsfördelning enligt skogsbruksplan; gran 89 %, björk 5%, tall 4% och löv 2% . Bonitet 9,5

Övriga byggnader på tomten:
Det finns dessutom två förrådshus på fastigheten.

Renoveringar utförda på fastigheten:

2022
2st boxar i stallet byggdes, ny ytterdörr samt att del av fasadpanel byttes.
2020
Nybyggnation av lösdrift, nytt fönster i kök, ny luftvärmepump.
2019
Nytt kök med nya vitvaror, räcke till veranda renoverades.
2018
Invändig renovering av ytskikt (målning/tapetsering), ny tvättmaskin och torktumlare.

Här bor man med ett naturskönt läge ca 50 min till Borås, 10 till Tranemo. Med lätt anknytning till R27 så når man dessutom R40 på ett smidigt sätt.

Vänligen boka in er till visningen.

Mvh Emil på Mäklarhuset


Boarea
130 kvm
Driftkostnad
40 175 kr/år
Tomtarea
18.5119 ha
Rum
5 rum (3 sovrum)
Fastigh.bet
TRANEMO SNARÅS 1:4
Objekttyp
Hästgård
Inriktning
Hästgård med skog
Såld
2023-08-22

Mäklarhuset Borås

Denna gård på Åsvedjan såldes av oss 2023-08-22. Se alla våra försäljningar i Tranemo samt även på Åsvedjan.

Boka värdering

Emil Eriksson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.