Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Avan - Årets by 2018

Avan består av delområdena Avan tätort, Avan landsbygd, Stenudden och Tallnäset.

Allmänt om område

Det här ett mycket naturskönt område med närhet till vatten och skog. Avan ligger vid den södra sidan av Luleälven, mitt emellan Boden och Luleå nära riksväg 97. Från Avan finns Avanleden, en färjeförbindelse över Luleå älven till Norra Sunderbyn som trafikeras av linfärjan Theresia. Avanledens längd är 600 meter och överfartstiden är sex minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri. För tidtabell och övrig information se, https://www.trafikverket.se/farjerederiet/farjeleder/Farjeleder-i-Norrbottens-lan/Avanleden/

Aktivitet & fritid

Avans intresseföreningen och ASK sportklubb tillsammans med alla bybor har under många år arbetat för att Avan ska vara en levande och aktiv by. För den som är intresserad av motion och hälsa finns bl.a. gym, yoga, gymnastik, hockey och innebandy. Under sommarmånaderna används hockeyrinken som tennis- och basketplan.

Är man intresserad av jakt så finns Jaktvårdsföreningen (JVF) som är en frivillig sammanslutning av byns markägare, totalt omfattande ca 4000 ha.

Andra aktiviteter som arrangeras i byn är bl.a. pimpeltävling, valborgsfirande, julmarknad, höslaget, sommarcafé vid föreningshuset.
I föreningshuset anordnas även diverse sport- och biokvällar som visas på storbildsskärm och man kan själv vara med och arrangera om man vill. Det går även bra att hyra lokalen för festliga evenemang.

Familj & skola

I början av 1930 bodde 600 människor i Avan, sedan minskade byn successivt. De senaste tjugo åren har inflyttande unga familjer bidragit till att bryta den trenden.

Byaskolan, som ligger mitt i byn, inrymmer allt ifrån sexårsverksamhet till grundskola årskurs sex, samt förskole- och fritidsverksamhet. Skolan har en egen gymnastikhall samt nära till skridskobana och skidspår på vintern. Bokbussen besöker byn regelbundet.

Aktuella försäljningar
Visa alla 14
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering