Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Lulsundet

Lulsundet ligger bara ett par km från Luleå centrum, stadsdelen utgörs framför allt av småhusbebyggelser. I området finns ett äldreboende och två bilverkstäder. Strax öster om Lulsundet ligger friluftsområdet Ormberget.

Himla trevligt ställe att bo på

Trevlig, äldre stadsdel med villabebyggelse på sluttning med olika hustyper varav övervägande del byggdes på 50-60-tal. Sluttningen ligger i bästa sydvästläge och kronas av Lulsundskanalen längst ner med mysig sandstrand och fina promenadstråk. Enligt information från äldre befolkning på 80-90-talet så har området varit ett sommarstugeområde långt tillbaka i tiden och förändrats eftersom staden har vuxit. Idag har vi olika typer av villor med trevliga väluppväxta trädgårdar. Nybyggen har kommit till på 2000-talet på tidigare ängsmark eller delning av större tomter så bilden ändras hela tiden.

Sport och fritid

Närhet till naturen med fina promenadstråk efter Lulsundskanalen men också längre löprundor efter gång- och cykelvägar som löper som ett spindelnät över hela stan. Närhet till Ormbergets fritidsanläggning med utförsåkning, pulkbackar, elljusspår vintertid samt terränglöpning, orientering mm under barmarksperioden.
Kanotklubben har sin anläggning vid Lulsundskanalen.

Kommunikation

Området trafikeras av Luleå lokaltrafiks bussar, som passerar Björkskatan och centrum (linje 2 och 3). Då det endast är ett par km från Luleå centrum så är det många som cyklar eller går in till jobbet och får på så sätt sin vardagsmotion. Tjusigt promenadstråk efter vattenlinjen på utkanten av Östermalm där man även passerar populära ankdammen. Närhet till Luleå Universitet med direkt förbindelse cykel-/ gångväg med bro över Björsbyfjärden, sträckan är endast ett par km eller bilväg Björkskataleden (du kan ju förstås köra runt hela stan men denna är kortast).

Aktuella försäljningar
Visa alla 16
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering