Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Rutvik

Rutvik består av delområdena Rutvik tätort, Rutvik landsbygd, Flarken, Brännan, Rutvikssund och Näset.

Centralt & naturnära

Rutviks fördelaktiga läge nära Luleå (ca 1 mil) har starkt bidragit till en nybebyggelse. Men vad historien visar har Rutvik varit ett populärt område sedan 700 år tillbaks. Det är kanske annat som lockar människor att bosätta sig i byn nu än det var då. Här bor man med närhet till fin natur med skog och ängsmark runt knuten.

I byn finns en pizzeria samt Rutviks Handelsträdgård som idag drivs av tredje och fjärde generationen. I dagsläget har de ingen egen närbutik men då E4:an ligger i direkt anslutning tar man sig snabbt iväg till Storheden som är Luleås stora handelscenter med matvarubutiker, klädbutiker och för barnen finns även ett Leos Lekland och 360 Trampolin Center.

Idrott & hälsa

Rutvik har en lokal idrottsförening, kallad Rutviks SK som är en anrik förening som bildades 1938. Klubben har fostrat orienterare, fotbolls- och ishockeyspelare på hög nivå. Idag finns tre sektioner, fotboll, ishockey och längdskidåkning. Till och från spelas också innebandy, en aktivitet som eventuellt kommer att utökas då det finns planer på att bygga en ny sporthall i byn.
Här finns även en jaktklubb och så Luleå Golfklubb med Sveriges nordligaste 27-hålsbana.

Familjeliv

Det finns en förskola i byn som heter Gnistan som tillhör Gammelstads upptagningsområde där även Bäckhagen, Storsand och Kyrkbyns förskola ingår. Grundskolan heter Rutviksskolan och är en låg- och mellanstadieskola med förskoleklass (F- åk 6).

Under lediga dagar är friluftsmuseet Hägnan ett populärt ställe att fara till med familjen, som ligger bredvid Världsarvet Gammelstads Kyrkstad, ca 5 min med bil. Under hela året har museet ett rikt och varierat utbud med aktiviteter och händelser för alla åldrar. Bl.a. under sommaren kan man träffa några av djuren från bondgården, baka bröd som de gjorde förr i tiden, vara med på midsommarfirande, shoppa i lanthandeln, på vintern brukar det vara julmarknad och eldfest som lockar.

Aktuella försäljningar
Tidigare försäljningar
Visa fler
Våra mäklare & medarbetare
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering