Vill du veta vad din bostad är värd?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Skurholmen

Skurholmen består av delområdena Västra - och Östra Skurholmen, Burströmska Gärdan, Smedkroken, Bredviken, Norra Bredviken, Hagaplan, Knöppelåsen, Fridhem och Kvarnbäcken.

Allmänt om område

Området är väldigt trivsamt och lugnt med fina villatomter som har väluppväxta trädgårdar och bebyggelsen är från 60-talet och framåt.
Skurholmen är indelat i två delar som delas av Svartöleden. Under slutet av 1800-talet fanns på Skurholmen några enstaka hus. År 1900 byggdes den första enkla bron över till Malmudden.

Västra Skurholmen är nästan uteslutande bebyggt av nya låga hyreshus, bostadsrättsföreningar, villor och radhus. Många barnfamiljer har slagit sig ned här på grund av det centrala läget och områdets goda rykte. Skurholmen är väldigt lugnt både dag- och nattetid.
Östra Skurholmen är till en viss del byggt på ett berg. En stor del av husen är privatägda. Skurholmen gränsar i väster mot Skurholmsfjärden, i norr mot Kronan, i öster mot Örnäset och i söder mot Lövskatan.

Burströmska Gärdan är ett hyreshusområde med bostadsrätter som ligger mot Svartöleden.

Sport & fritid

Med områdets centrala läge i Luleå har man närhet till många olika idrottsevenemang och aktiviteter men även närhet till naturen. På områdets mitt finns Skurholmsberget där man kan motionera, åka pulka vintertid samt fira in Valborg och värma sig vid majbrasan. Vid västra Skurholmen ligger Skurholmsfjärden där man kan promenera runt Hälsans Stig. Längs slingan finns många viloplatser med vacker utsikt, en och annan lekpark, Golfängens minigolf samt utegym. Stigen underhålls av Luleå kommun och är ett samarbete mellan kommunen och Hjärt & Lungsjukas Riksförbund. Slingan är ca 4 km lång och öppnades i sin helhet under senhösten 2017.
Ovanför Kronans område knappt 10 min med bil ligger Ormbergets friluftsområde, där man under vintertid kan åka slalom, skidor, pulka och grilla vid backen. Sommartid finns det utegym, motionsspår för löpning samt cykelstigar för den äventyrlige.

Familjeliv

Förskola och grundskola fram till årskurs 6 finns på Furuparksskolan, Skurholmen. Högstadiet Örnässkolan. Barnomsorg / förskola för de mindre barnen är t ex Haga förskola på Knöppelåsen samt Skurholmens förskola. Det fina bostadsområdet ger möjlighet till skogsutflykter och friluftsaktiviteter under alla årstider.

Om man söker hämtmat så finns Skurholmens pizzeria, bar & grill och Pizza Express på området. Närmaste livsmedelsbutik är Stora Coop Örnäset.
Önskar man lite mera utbud är det endast några få kilometer in till centrum där det finns gott om restauranger, caféer, shopping och ett pulserande nattliv. I Kulturens hus finns ett bibliotek men även ett brett utbud av olika evenemang erbjuds här, såsom föreläsningar, shower och konserter mm. Vill man vara riktigt kulturell så finns Norrbottensteatern i Norra Hamn, Sveriges första länsteater.

Välkommen till din mäklare i Luleå

  • Vill du veta vad din bostad är värd?
    Boka en kostnadsfri muntlig värdering, samt rådgivning med en av våra mäklare som är expert på ditt område.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

  • Jag vill sälja min bostad nu!

    Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen av din bostad. Vi på Mäklarhuset vet vad som krävs för att göra en riktigt bra bostadsaffär.

    Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Vill du ha goda råd och samtidigt få en värdering?
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering idag.
Då får du även rådgivning om hur vi på bästa och tryggast vis hanterar en eventuell försäljning.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner personuppgiftspolicy och allmänna villkor.

Boka värdering
Tidigare försäljningar

Visa fler
Vill du veta vad din bostad är värd?
Boka fri värdering
Använd kartan
X