Lärbro Tängelgårde 1782

Lärbro Tängelgårde 1782

Slutpris

2 800 000 kr


Lärbro - Norra Gotland— Lärbro— Gotland

Lärbro Tängelgårde 1782


Slutpris
2 800 000 kr

Lärbro - Norra Gotland— Lärbro— Gotland

Kalkstensgård i lantligt läge

Kalkstenshus och intilliggande byggnader skapar en vacker gårdsbild på den stora ängsliknande tomten i lugnt lantligt läge. Det vitputsade relativt låga kalkstenshuset uppfördes i mitten på 1800-talen men kan ha anor även dessförinnan.

1,5-plans bostadshus med bottenvåning som omfattar vardagsrum, kök och däremellan matrummet. Dessutom finns en toalett invid groventrén mot flygelbyggnaden. Övervåningen erbjuder tre bra sovrum, alla med bra förvaring och ett med utgång till balkong över finentrén. Här uppe finner du även duschrummet med tvättmaskin.

Vinkelbyggt mot bostadshuset ligger flygeln med två separata ingångar. I ena delen finns två rum i fil som med fördel kan renoveras upp till utmärkta gästrum. I andra delen finns brygghus med bakugn som dock är igensatt och en kammare med öppen spis, ej heller den i bruk. Dessutom finns loft och vidbyggd matkällare.

Vid infarten ligger den rymliga garagebyggnaden som kan inhysa egen verksamhet, hobby eller enbart som garage och förråd.

Stor tomt på dryga två hektar som runt byggnaderna utgör trädgårdstomt med fruktträd, buskar och blomsterprakt. Bakom byggnaderna har tomten mer karaktär av ängsmark med öppna ytor och fler fruktträd. Längst ned på tomten tar skogen vid.

Ett lugnt och lantligt läge med grannar i närheten men utan större insyn. Den som vill bedriva egen verksamhet har här stora möjligheter via ekonomibyggnader och genom att bruka marken för odling eller mindre djurhållning.

Lärbro samhälle ligger på bekvämt avstånd med skola, livsmedelsaffär, restaurang, gym och fritidsaktiviteter.


Boarea
121 kvm
Driftkostnad
40 723 kr/år
Tomtarea
22 300 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2024-01-03

Mäklarhuset Gotland

Denna villa på Lärbro Tängelgårde såldes av oss 2024-01-03. Se alla våra försäljningar i Lärbro samt även på Lärbro Tängelgårde.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.