Kyrkovägen 2 / Östra gärdet / Falkenberg

Söt och charmig 20-talsvilla nära centrum!

Slutpris
2 675 000 kr
Boarea/biarea
99/62 kvm
Driftkostnad
44 910 kr/år
Tomtarea
841 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2019-09-11
Bostaden är såld!

Denna villa på Kyrkovägen såldes av oss 2019-09-11. Se alla våra försäljningar i Falkenberg samt även på Kyrkovägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Östra gärdet är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Nu väntar denna vackra putsade 20-talsvilla spänt på nästa ägare, belägen på Kyrkovägen inte långt ifrån vare sig fina promenadstråk runt Ätran eller Falkenbergs mysiga centrum. Här samsas eleganta och charmiga detaljer som spröjsade fönster, vackra spegeldörrar, kakelugnar och gedigna trägolv med en alldeles lagom stor och insynsskyddad trädgård. Fina ljusinsläpp från de vackra fönsterna och takhöjden på 2,6 m ger ett fint ljus i huset. Nuvarande ägare har gjort stora renoveringar där bland annat insidan bjuder på helt nytt ombyggt kök (2017), genomtänkta renoverande rum i passande stil samt kakelugnar att värma sig vid om vintern. Dessutom finns här källare med bra förvaringsutrymmen, äldre uthus på tomten. Kul kuriosa är att huset uppfördes 1924 för vaktmästaren Emil Johansson och idag ses som ett mycket välbevarat hus med byggnadshistoriskt, arkitekthistoriskt och samhällshistoriskt värde.* Huset har tidigare varit uppdelat i två lägenheter.
Kvarteret består bland annat av vackra 20-talsvillor och man har närhet till både förskolor, F-5 skolan Fajansskolan och cykelväg hela vägen till högstadieskolan Tullbroskolan, Vallarna och Falkenbergs centrala delar. Varmt välkommen på visning!

* Enligt Länsstyrelsen Halland.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Östra Gärdet - familjärt nära centrum!

På familjära Östra Gärdet bor man i ett lugnt och familjärt område. Bra servicepunkter och nära mycket.

Familjeliv

Här har man nära till Willys, flera förskolor och F-5 skolan Fajansskolan. Precis vid skulptörvägen ligger det även en liten lekplats. Cyklar man mot Fajans och sedan vidare över Fajansbron når man högstadieskolan Tullbroskolan. Där på andra sidan Ätran ligger även populära Vallarna med lekpark, hägn med djur och mycket mer.

Nära centrum

Cykelavstånd till centrum och vill man lyxa till det kan man promenera ner till doktorspromenaden som går runt Ätran och sedan via den in till de centrala delarna av staden. Har man tur så kanske man t.o.m. får se laxar hoppa. Falkenbergs centrum har en stor stads utbud men en småstads charm. Kullerstensgator och fina torg, många evenemang och ett stort kulinariskt utbud.

Äta

På Östra Gärdet finns både pizzeria och thairestaurang. Med cykel eller via promenad kan man på cykelväg också ta sig över Fajansbron och rakt in på Lilla Napoli, pizzerian som huserar i en gammal kiosk och lockar långväga gäster från hela Europa. Till centrum har man också cykelavstånd där många restauranger, caféer och pubar sticker ut.

Att göra

På några minuter når man Falkenbergs station med cykel. Laxfisket i Ätran är populärt bland flugfiskare och tar man sig uppströms kommer man till Laxbron där man till och med kan slippa vadarbyxorna. På andra sidan Ätran finns bl.a. elljusspår med utegym, vackra promenadstråk, minigolf (sommartid), skatepark, parkour-bana, boulehall, frisbee-golf och mycket mer. Dessutom ligger här också Vallarnas friluftsteater som varje år visar buskis. Bilder: Fastout, Destination Falkenberg, HN

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.