Gladiolvägen 10
Gladiolvägen 10
Emma Wallin, ansvarig mäklare i Kungsbacka
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Emma Wallin

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Gladiolvägen 10


Hammerö— Kungsbacka

Gladiolvägen 10


Kommande försäljning

Hammerö— Kungsbacka

60-TALSVILLA OM TOTALT 201 KVM MED GENERÖSA SOCIALA YTOR OCH 5 SOVRUM I POPULÄRA HAMMERÖ

Välkommen till denna trevliga villa i två plan i hjärtat av Hammerö! Huset är på totalt 201 kvm (130 kvm boyta samt 71 kvm biyta). Detta hem erbjuder en smakfull blandning av retrokaraktär och moderna bekvämligheter, vilket gör det till en idealisk bostad för både stora och små familjer. Utanför huset breder en trädgård ut sig i etapper, vilket ger en vacker och varierad miljö. Här finns plats för både lek och avkoppling. Här växer både äppelträd och en fläderbuske och trädgården ramas in av en prydlig häck. Det finns också gott om plats för egna odlingar om du önskar det, perfekt för den som drömmer om en köksträdgård. För barnen är trädgården perfekt med en naturlig liten pulkabacke, plats för studsmatta, fotboll eller andra utomhusaktiviteter.

När du kliver in genom dörren möts du av en ljus och rymlig hall som leder dig direkt vidare in i det inbjudande vardagsrummet. De generösa fönsterpartierna och den öppna planlösningen skapar en känsla av rymd och ljus som är svår att motstå. Här finner du också fyra rymliga sovrum, utmärkt för familjemedlemmar i alla åldrar. Badrummet på detta plan är utrustat med både dusch och badkar och i hallen finns en praktisk gästtoalett. Köket, som är stilrent och modernt, utmärker sig med ett charmigt burspråk. Från köket når du enkelt den härliga altanen som delvis är täckt med tak, vilket ger variation för middagar utomhus eller en lugn stund i skuggan.

En trappa ner finner du ytterligare ett sovrum, idealiskt för tonåringen som önskar mer privatliv eller som ett bekvämt gästrum. Här finns även ett rum som i dagsläget används som ett biorum – perfekt för filmkvällar med familjen. Källarplanet erbjuder dessutom generösa förvaringsutrymmen, med ett stort förråd som har indraget vatten och avlopp, vilket ger möjligheten att inreda ytterligare ett badrum med toalett om så önskas. Tvättstugan är rymlig och praktisk med både tvättmaskin och torktumlare samt gott om plats för tvättsortering.

Sammanfattningsvis är detta hus ett utmärkt exempel på 60-talets arkitektur med öppna ytor, stora fönster och den harmoniska kopplingen mellan inne och ute. Det finns möjlighet att boka in sig på visning redan nu, kontakta mäklaren för mer information.


Boarea/biarea
130/71 kvm
Driftkostnad
57 315 kr/år
Tomtarea
805 kvm
Rum
7 rum (5 sovrum)


Aktuella visningar


Torsdag 18 juli 17:00 — 17:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkommen att boka in dig på denna förhandsvisning.Har du önskemål om ett alternativt datum kontakta mäklaren. För mer information kontakta mäklaren.

Mäklarhuset Kungsbacka

Kontakta Emma för mer information kring Gladiolvägen 10.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg
Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Entréplan:

Hall:
Rymlig och välkomnande hall med fint ljusinsläpp från fönster vid sidan av dörren. Här finns klinker med golvvärme framför dörren som sedan övergår i en parkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Kök:
Mycket trevligt och stilrent kök med vita släta luckor på både lådor och överskåp. Exklusiv bänkskiva i svart granit och ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med kyl, frys, kombiugn (micro och ugn), diskmaskin, häll samt fläkt. I köket finns även ett skafferi som erbjuder extra förvaring. Det trevliga burspråket med en platsbyggd bänk framför ger karaktär till köket. Här är en trevlig plats att slå sig ner för en pratstund i väntan på att maten ska bli klar. Från köket har man utgång till altanen som delvis är täckt av ett skärmtak. Köket har vita väggar och en fondtapet. På golvet ligger en ekparkett.

Vardagsrum:
Detta rum öppnar upp direkt i anslutning till hallen. Stora fönsterpartier i två väderstreck gör att hela övervåningen upplevs som mycket ljus. Här ryms både en soffgrupp framför tv:n och även ett matsalsbord. Här finns en braskamin som ger både värme och skapar trivsel. Väggarna är ljusa och det ligger en ekparkett på golvet. Det finns skjutdörrar ut mot altanen vilket gör att inne och utemiljö smälter fint ihop.

Sovrum:
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang. Från detta sovrum har man utgång till altanen och den härliga trädgården. Det är ett fint ljusinsläpp från fönsterpartiet ut mot trädgården och altanen. Väggarna är vita och det sitter en ljus fondtapet på en av väggarna. På golvet ligger en ekparkett.

Sovrum:
Angränsande till det större sovrummet ligger ytterligare ett sovrum som passar lika fint som ett hemmakontor. Även detta rum har fönster ut mot altanen och trädgården. Här är väggarna vita och på golvet ligger en ljus heltäckningsmatta.

Sovrum:
Det tredje sovrummet ligger till vänster om hallen. Det passar lika fint som ett hemmakontor. Rummet har vita väggar, ekparkett och härligt ljusinsläpp. Fönster ut mot trädgården och gatan.

Sovrum:
Ytterligare ett sovrum som ligger angränsande till hallen. Även detta har fönster ut mot trädgården och gatan. Här är väggarna ljusa och det sitter en fondtapet på en av väggarna. På golvet ligger en ekparkett. I detta sovrum finns hörngarderob.

Badrum:
Här finns både dusch och badkar. Fönstret bidrar till fint ljusinsläpp och ger möjlighet till vädring. Här finns toalett och handfat med kommod och spegel ovanför. Väggarna har vitt kakel och på golvet ligger en mörkare klinkers. Det är golvvärme i badrummet.

Gästtoalett:
I hallen finns en gästtoalett med handfat med kommod. Väggarna har ljust kakel och det ligger marmor på golvet.

Nedre plan:

Allrum:
Idag används detta rum som ett biorum. Här kan hela familjen titta på film ihop eller så blir det ett perfekt rum för tonåringarna att umgås med sina vänner. Väggarna är ljusa och det ligger en mörk heltäckningsmatta på golvet. Det finns en kamin som i dagsläget är gömd bakom en vägg och som enkelt kan tas fram om man önskar det.

Sovrum:
Här ryms både säng, skrivbord och övrigt sovrumsmöblemang. Ett perfekt rum för till exempel tonåringen som vill bo lite för sig själv. Det finns två fönster som släpper in rikligt med ljus. Här ligger en ljus heltäckningsmatta på golvet och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Tvättstuga med två angränsande förråd:
Här ligger klinkers på golvet och väggarna är kaklade. Det finns en bra bänk med infälld tvättho att vika tvätt på med praktiska skåp ovanför. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även varmvattenberedaren. Angränsande till tvättstugan finns två förråd.

Förråd nedanför trappan:
Här ligger klinker på golvet och väggarna är ljusa. Både vatten och avlopp finns indraget vilket underlättar om du vill göra om rummet till ett badrum.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

130 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

71 kvm

Tomtarea

805 kvm

Rum

7 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

KUNGSBACKA TICKAN 2


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1-plans hus med källare

Byggnadsår

1969

Standardpoäng

46

Stomme

Betong

Bjälklag

Betong

Fasad

Tegelstensfasad samt trä

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

Isolerglas

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Värmepump luft-luft samt direktverkande el.

Renovering omarbetning etc

2020
Biorum i källaren
Satt upp en vägg mellan biorum och sovrum i källaren
Lagt in heltäckningsmatta källare

2018
Ny Tvättmaskin och torktumlare
Luftvärmepump

2014
Grunden (i slänten mot vägen och framsida) ny puts.
Skjutdörrsparti ut mot altanen från vardagsrummet.

2012
Nytt kök från Kungsäter med grant bänkskiva.
Tillläggsisoleriat väggen (entrésidan). Osb skiva bakom gipsen
Parkettgolv kök, master bedrom samt hallen som löper mellan

2010
Gjutning av stödmur på framsidan

2009
Nytt tak
Dränering på framsidan med Pordränskiva
Ny trappa till entrén med skifferbeläggning

2008
Renovering av rökkanal till nedre eldstad montering av instaströr Decflex TW, ca 7 meter + vermeculit
Installation av pelletskamin i källare (som för tillfället är dold bakom vägg i biorummet)
Borttagning av plastfärg i källaren, ny puts och målat med färg som "andas"
Fler ventiler monterade i källare

2007
Vägg uppsatt för att skapa två sovrum till vänster om hallen
Terrass på baksidan, ca 150 plintar under golvet. Alla reglar är i NTR A
Tak över terrass på baksidan med kanalplast. Konstruktionen är enligt norrlandsstandard och behöver aldrig skottas pga snölast. (Tanken var att montera skjutdörrar men det blev inte av)
Marktegel mellan husen (garaget och grannen)

2006
Ny panel på hela huset, målad med täcklasyr från Becker
Nya fönster (samtliga utom lilla blyinfattade fönstret i master bedroom samt burspråket i köket)
Borttagning av eternit
Hängrännor och stuprör
Utvändig plåt
Lådorna som döljer hängrännan i med tryckta reglar
Putsning/ slamning av huset med Maxit Serpo 203 (kritvit)

2005
Skjutdörr i källaren in till biorum, Vägg uppsatt nedanför trappan till det stora förådet (relaxrummet)

2004
Nytt badrum entréplan

2003
Ny papp på garagetaket

2002
Avlastning av takstolar vid murstocken (tidigare inmurade)
Tilläggsisolering vind 30 cm lösull

2001
Byte av undertak
Utfyllnad av tomten vänster sida sett från framsidan för att förhindra marklut mot huset skapat av tidigare dränering
Staket på muren på baksidan
Parkett i entrén, marmorgolv ligger under
Borttagning av heltäckningsmatta i trappan, slipat och lackat


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

54 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

106 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-06-10


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stenlagd uteplats vid entrén. Från vardagsrum, kök samt från ett av sovrummen når du en träaltan där du kan njuta av solen från förmiddag till sen kväll. Altanen är delvis täckt av ett skärmtak vilket ger möjlighet att sitta ute även regniga dagar.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Vidbyggt garage med förrådsdel.

Beskrivning, parkering

Asfalterad uppfart framför garaget.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

805 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Stor trädgård i flera nivåer som ger möjlighet till både odling och lek. Här växer bl.a äppleträd och en fläderbuske. Vem vill inte ha en egen liten pulkabacke i trädgården?

Planbestämmelser

Hambröområdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 1967-10-17, Senast ändrad: 2023-10-10), 219-tickan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1968-12-03)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 762 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 299 000 kr

Markvärde

1 463 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1969

Försäkring

6 500 kr/år

Vatten och avlopp

7 531 kr/år

Renhållning

2 900 kr/år

Sotning

500 kr/år

Elkostnad

39 884 kr/år

Årlig elförbrukning

21250 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

57 315 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 66 840 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Elkostnad innefattar både uppvärmning och hushållsel.

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 12 pantbrev om totalt 3 528 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Området

01

Expansiva Kungsbacka är en populär småstad som tack vare sitt perfekta läge med närhet till hav, stad och natur lockar allt fler. I centrala Kungsbacka finns ett rikt nöjes- och kulturliv med bland annat bio, flera restauranger, caféer, stort shoppingutbud och kulturhuset Fyren med bibliotek. Innerstaden präglas av gamla trähus som samspelar perfekt med modernare arkitektur och skapar en charm som inte går annat än att tycka om. I Kungsbacka finns det flera bra skolor och förskolor samt ett stort utbud av fritidsaktiviteter, vilket gör staden till en mycket barnvänlig idyll. I Kungsbacka har ni aldrig långt till svalkande bad, oavsett om ni föredrar hav eller sjö.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 762 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 299 000 kr
Markvärde
1 463 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1969
Försäkring
6 500 kr/år
Vatten och avlopp
7 531 kr/år
Renhållning
2 900 kr/år
Sotning
500 kr/år
Elkostnad
39 884 kr/år
Årlig elförbrukning
21250 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
57 315 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 66 840 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Elkostnad innefattar både uppvärmning och hushållsel.
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 12 pantbrev om totalt 3 528 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Pizzeria Valentin

608 m


Campino Pizzeria Kungsbacka

637 m


Circle K Kungsbacka Vargergsvägen

849 m


Westers Kök AB

883 m


Adéle's Gatukök

921 m


Gullregnsskolan

439 m


Hålabäcksskolan

544 m


Hammerö förskola

548 m


Kokosnötens förskola

581 m


Qicab AB

652 m


Hemköp

616 m


Stora Coop Kungsbacka

1,08 km


Greenbay Supermarket - Matbutik Kungsbacka

1,17 km


Hemköp Kungsbacka Torget

1,28 km


Lidl

3,75 km


Kungsbacka Violgatan

181 m


Saxofonvägen

420 m


Kungsbacka Hålabäck södra

572 m


Kungsbacka Forsgläntevägen

828 m


Kungsbacka Blåklintsväge

848 m


Kungsbacka station

1,26 km


Hede station

3,4 km


Anneberg station

6,21 km


Lindome station

10,37 km


Åsa station

13,6 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

 • Vatten
  1,05 km
  4 min
  5 min
  22 min
 • Hav
  2,79 km
  9 min
  18 min
  1 tim 7 min
 • Tågstation
  Kungsbacka station
  1,26 km
  5 min
  7 min
  24 min
 • Hållplats
  Kungsbacka Violgatan
  181 m
  1 min
  1 min
  3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Emma!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.