Ravlunda byaväg 1

Ravlunda byaväg 1

Slutpris

4 500 000 kr


Ravlunda— Kivik— Simrishamn

Ravlunda byaväg 1


Slutpris
4 500 000 kr

Ravlunda— Kivik— Simrishamn

Anrikt hus i charmiga Ravlunda kyrkby.

I Ravlunda kyrkby ligger detta anrika hus som uppfördes 1904 i samband med att järnvägen anlagts och här bedrevs byns lanthandel i många år. Huset med tillhörande magsinbyggnad ligger på hörntomt i utkanten av den lilla byn. Innergården ligger skyddat mot sydväst vilket ger bra solläge och man har fri utsikt över lite kuperat landskap mot väster. I husets vinkel har man en stenlagd uteplats som ansluter till orangeriet som är en självklar plats sommartid. Invändigt är det högt till tak, bevarade gamla innerdörrar, delvis trägolv och vackra originaltrappa mellan planen. Delar av inredningen från tiden som lanthandel finns kvar i det stora allrummet som då fungerade som affärslokal. Rymligt kök. Toalett och dusch på båda plan. Magasinet är en rejäl byggnad med rustika trägolv, två plan med stora ytor öppnar möjlighet för både hobby och verksamhet. Trots att byn inte är så stor så finns här charmiga inslag av hembageri, matställen, b&b och museijärnvägen som går genom byn. Till hav, sandstrand och hedlandskap vid Haväng, en av Österlens vackraste platser, är det ca fyra km. Lika långt är det till Brösarp, som har ett brett serviceutbud och söderut ligger Kivik som också har mycket i serviceväg att erbjuda. Ett stort plus är de bra kommunikationerna med buss, det endast är 500 meter ut till väg 9 där sträckan Simrishamn – Kristianstad har täta avgångar i båda riktningar. Välkommen till Ravlunda byaväg 1.


Boarea/biarea
150/39 kvm
Driftkostnad
44 175 kr/år
Tomtarea
1 229 kvm
Rum
6 rum (3 sovrum)
Såld
2023-01-04

Mäklarhuset Simrishamn

Denna villa på Ravlunda byaväg såldes av oss 2023-01-04. Se alla våra försäljningar i Kivik samt även på Ravlunda byaväg.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.